• Mühle-Glashütte Robert Mühle Auf/Ab satovi

    Ovo je godina u kojoj poznati nemački proizvođač satova, Mühle Glashütte, slavi dva jubileja. Prvi je 145 godina od osnivanja kompanije od strane Robert Mühle-a, a drugi je 20 godina od ponovnog pokretanja porodičnog biznisa u čuvenom gradu Glashütte. Za ovaj jubilej nemački proizvođač je pripremio novi model koji je predstavljen u novoj kodelkciji "R. Mühle & Sohn" sa novim in-house mehanizmom RMK 01. Sat je dostupan u kućištima od nerđajućeg čelika i roze zlata.



    Kućište je prečnika 44m, visine 13mm, poseduje safirno staklo sa antirefleksnim premazom, kao i poklopac od safirnog stakla. Kaiš je od krokodilske kože, sa preklapajućom kopčom. Deklarisana vodootpornost iznosi 100m. Na poziciji "12h" se nalazi prikaz rezerve snage, sa oznakama "Auf" i "Ab", po kojima je ovaj model i dobio ime (u bukvalnom prevodu gore/dole). Sam mehanizam rezerve snage sastoji se od 25 delova, napravljen je kao poseban modul i spojen je sa pločom sata.


    Sam mehanizam RMK 01 je prečnika 36.6mm, visine 8.35mm i sastoji se od 145 delova. Mehanizam poseduje 29 rubina, radi na 21.600 Bph, poseduje Glycydur balans i Nivarox oprugu, funkciju hakovanja i ima rezervu snage od 56 časova. Ploča je 3/4 tipično za Nemački mehanizam, poseduje fino dekorisani tzv. "labudov vrat" radi finog podešavanja mehanizma. Model sa čeličnim kućištem dolazi u limitiranoj seriji od 145 primeraka, dok se model u roze zlatu izrađuje u 20 primeraka.



    Ploča je 3/4 tipično za Nemački mehanizam, poseduje fino dekorisani tzv. "labudov vrat" radi finog podešavanja mehanizma. Model sa čeličnim kućištem dolazi u limitiranoj seriji od 145 primeraka, dok se model u roze zlatu izrađuje u 20 primeraka.



    Izvor
    This article was originally published in forum thread: Mühle-Glashütte Robert Mühle Auf/Ab started by RUS View original post