• TWCO Sea Rescue Diver satovi

    Kompanija TWCO je mlada kompanija osnovana 2012. godine, sa sedištem u Holandiji. U njihovoj ponudi se trenutno nalaze dva modela - Sea Rescue Diver i Air Controller. Ovom prilikom će kroz nekoliko rečenica biti predstavljeni ronilački sat - Sea Rescue Diver.



    U pitanju je sat robusnog izgleda, kompletno izrađen od 316l nerđajućeg čelika, prečnika 44mm, visine 15.5mm, i sa razmakom između lugova od 22mm. Kućište je peskirano, a na njemu je staklo safirno sa obostranim antirefleksnim premazom. Kao što se i može očekivati od ronilačkog sata, krunica i poklopac su ušrafljujući. Deklarisana vodootponost iznosi 600m ili 1970ft.



    Sat pokreće automatski Miyota 9015 mehanizam, koji radi na 28.800 Bph (4Hz), ima 24 rubina i rezervu snage od 42 časa. Bezel je jednosmerni, ronilački sa 120 klikova i iluminacionom tačkom na poziciji "12h". Prikaz datuma se nalazi između pozicija "4a" i "5a". Pored standardnih, na brojčaniku su prisutne i 3-minutne oznake za radio tišinu, koju su bile karakteristične za stare "radio room" satove.



    Sat se isporučuje u kvalitetnoj i zanimljivoj prenosivoj kutiji, u kojoj se pored sata i narukvice od nerđajućeg čelika dobija i gumena narukvica (narandžasta ili žuta) u zavisnosti od verzije, alat za izmenu i podešavanje narukvice, kao i dodatni par iglica.



    Jedna od zanimljivosti na ovom modelu je dvostruki par rupica za narukvicu, koje se nalaze jedne iznad drugih. Originalna čelična i gumena narukvica se postavljaju na donjim rupicama, i to je jedino i izvodljivo. Gornje rupice, kako kažu u kompaniji, služe da kad se postavi neki zamenski kaiš, recimo NATO, on ne stoji previše nisko, već da stoji što bliže satu, kako bi bio udobniji za nođenje, ali i zbog estetskih razloga.


    Za ovaj model Holandskog proizvođača potrebno je izdvojiti 740,oo € ako živite van EU, i 895,oo € za kupce u EU.

    Izvor
    zma and roga like this.
    This article was originally published in forum thread: TWCO Sea Rescue Diver started by RUS View original post