• Omega Speedmaster Mark II “Rio 2016″ Chronograph satovi

    Omega Speedmaster Mark II “Rio 2016″ je novi model izrađen u čast predstojećih Olimpijskih igara u Brazilu. Time švajcarski proizvođač satova na simboličan način odaje počast Olimpijskim igrama koje će se održati 2016. godine. Omega će i ovoga puta biti zvaničan partner i merač vremena Olimpijskih igara.



    Novi sportski hronograf je baziran na satu Speedmaster Mark II, modelu koji je predstavljen tokom ove godine. Časovnik koji ujedno simbolizuje sporski duh i nadmetanje će biti izrađen u limitiranoj seriji od 2016 primeraka, broju koji asocira na godinu održavanja igara u Riu. Novo olimpijsko izdanje Omega Speedmaster Mark II hronograf časovnika se odlikuje dizajnom sedamdesetih, a s obzirom da veoma podseća, može se reći da on zapravo predstavlja reizdanje Mark II hronograf sata predstavljenog 1969. godine.



    Čelično kućište bačvastog oblika ima kako brušene, tako i polirane površine. Njegova vodootpornost iznosi 100m, a isporučuje se na čeličnoj narukvici. Brojčanik sata pri svom rubu poseduje tahometarskou skalu, a hronograf podbrojčaici zauzimaju njegovu veću površinu. Izrađeni su od 18-karartnog žutog zlata, zatim 925 srebra i bronze, što očigledno simbolizuje medalje koje sportisti osvajaju na Olimpijskim takmičenjima. Kao što je već i uobičajeno na Omeginim modelima, Super-LumiNova premaz je korišćen na kazaljkama i satnim markerima.



    Sa zadnje strane kućišta se nalazi dekorisani poklopac sa logom Olimpijskih igara “RIO 2016”. Automatski Omega kalibar 3330, sa hronograf funkcijom i prikazom datuma pokreće ovaj sportski model sata. Ovaj samonavijajući mehanizam obezbeđuje rezervu snage od 52 sata, a specifičan je i po tome što poseduje balansnu oprugu izrađenu od silicijuma i co-axial nemirnicu. Na pomenuti mehanizam Omega daje garanciju od četiri godine.

    Novi časovnik će najverovatnije pridobiti simpatije širom sveta, odnosno mnogih ljubitelja i kolekcionara satova ovog brenda. Proizvođač za ovaj model preporučuje maloprodajnu cenu od 4.840,oo EUR.

    Omega
    Dukin likes this.
    This article was originally published in forum thread: Omega Speedmaster Mark II “Rio 2016″ Chronograph satovi started by Shmizla View original post