• Rolex DeepSea sat sa ‘D-Blue’ brojčanikom

    Nakon velike prašine koja se podigla povodom predstavljanja novog Rolex ronilačkog sata, usledilo je blago “hlađenje”. Veliki poštovaoci ovog brenda su bili u prilici da se 04. avgusta ove godine upoznaju sa novom verzijom Rolex DeepSea sata - istim modelom sa drugačijim ciferom. Radi se o časovniku koji je putovao i koji je pripreman za DeepSea Challenge ekspediciju i njen put do najdublje tačke vodenih dubina naše planete.



    DeepSea Challenge ekspedicija je sa filmskim rediteljem i istraživačem James-om Cameron-om dodirnula dno okeana odnosno dubinu od 10,916m. Za ovaj poduhvat je kompanija Rolex pripremila izuzetno izdržljivi Sea-Dweller DEEPSEA Challenge sat prečnika 51,4mm i vodootpornosti od (12.000ft) 3900m. Pomenuti model je bio privezan za robotsku ruku podmornice i uspešno “preživeo” ovaj izazovni zaron do tačke Mariana Trench. Ekspedicija sa Cameron-om na čelu je snimana sa nekoliko kamera čiji su snimci kasnije korišćeni za pripremu filma u 3D formatu. Film će prikazivati proces dizajna i svih priprema, pa sve do zarona i snalaženja u morskim dubinama. Premijera ovog filma će biti u SAD i planirana je za 08. avgust 2014.



    Nova verzija dobro poznatog Rolex DeepSea ronilačkog časovnika ima plavi brojčanik na kome se pomenuta plava boja preliva ka crnoj. Odnosno, vizuelno novi sat se ne razlikuje mnogo od starog modela, a tehnički gledano je identičnih karakteristika kao običan DeepSea. Njegov referentni broj glasi 116660.



    Ovaj ronilački časovnik dolazi na kućištu prečnika 44mm izrađenog od nerđajućeg čelika. Od istog materijala je izrađena i Oyster narukvica, a plavi brojčanik sata uokviruje bezel sa 60-minutnim markerina na keramičkom umetku. Plavom DeapSea modelu ne izostaje ni helijumski ventil, niti mogućnost proširenja narukvice radi lakšeg postavljanja na ronilačko odelo. Automatski mehanizam 3135, iz Rolexove radionice, pokreće sat a autonomija rada koju obezbeđuje iznosi 48h. Satovi su dostupni u prodaji po preporučenoj ceni od 12.350,oo USD.



    Rolex
    DrAgod and Misic M. like this.
    This article was originally published in forum thread: Rolex DeepSea sat sa ‘D-Blue’ brojčanikom started by Shmizla View original post