• Hewlett Packard uskoro predstavlja svoj pametni sat

    HP i sat u istoj rečenici? Moglo bi se reći da je ovo nešto krajnje neočekivano, ali opet, u današnje vreme je sve je moguće i tako da bismo mogli da se priviknemo na razna dešavanjima na nepredvidivom globalnom tržištu koje nas okružuje.


    Hewlett Packard je ušao u partnerski odnos sa kompanijom Gilt koja se bavi maloprodajom skoro svih vrsta proizvoda modne industrije, kako bi napravio pametni sat kompatibilan sa Android i iOS uređajima. Za dizajn će se pobrinuti poznati američki modni dizajner Michael Bastian, a ono što znamo je da će sat imati okruglo čelično kućište prečnika 44m i izmenjive kaiševe sledećih tipova: crni gumeni, braon kožni, maslinasto zeleni platneni i crni limitirane serije.

    Bastian kaže da je dizajn inspirisan enterijerom luksuznih automobila, prvenstveno instrument tablama, raznim luksuznim dodacima/maskama i sl. Sa druge strane HP će biti zadužen za pametne funkcije ovoga sata, kao što su obaveštenja o novom emailu, poruci ili pozivu, ali i kontrolu raznih aplikacija uključujući i onu za puštanje muzike. HP će takodje obezbediti kompletan softver koji će pokretati ovaj sat a koji će biti nezavistan od platforme mobilnih uredjaja, za razliku od nedavno predstavljenih Android Wear satova.

    Sat bi trebalo da se pojavi na jesen ove godine, ali za sada nema detaljnijih podataka o tipu ekrana, kapacitetu memorije ili ceni iako reč "luksuzni" nagoveštava da se neće nalaziti u nižem cenovnom rangu.

    Izvor: Engadget & Gilt
    This article was originally published in forum thread: Hewlett Packard uskoro predstavlja svoj pametni sat started by Vladan Stevanovic View original post