• Hamilton Khaki Takeoff Auto Chrono Limited Edition satovi

    Kompanija Hamilton je usko povezana sa avijacijom odnosno u svojoj ponudi poseduje veliki broj pilotskih modela satova. Ove godine predstavlja limitirani model koji ima mogućnost korišćenja kao stonog časovnika, tj. ručnog sata. Novi hronograf model, popularnog “bullhead” oblika, sa tasterima iznad “12h” je svakako ovogodišnja atrakcija u šarolikom svetu satova.



    Novitet Hamiltonove ponude ima nešto veće kućište prečnika 46,3mm izrađenog od nerđajućeg čelika, dodatno presvučenog crnim PVD premazom. On svakako ne predstavlja izbor za one koji vole manje satove, ali jeste očigledno lakši za nošenje s obzirom da se hrono pušeri ne nalaze standardno sa desne strane. Kućište sata se može izvaditi iz svog ležišta tj. sa kaiša i postaviti u specijalnu kutiju čime on postaje stoni sat.



    Bezel ima mogućnost rotiranja u jednom smeru, a na ovom pilotskom časovniku se nalaze diskretni žuti detalji, koji se ispiču naspram crne bazne boje i ostalih belih detalja. Sat poseduje podbrajčike za prikaz minuta i sekundi, a otvor za datum se nalazi na “3h”. Satni markeri i kazaljke daju mogućnost lakšeg očitavanja vremena s obzirom da su premazani Sulerluminova farbom. Na ovom modelu je postavljeno safirno staklo, a vodootpornost iznosi 50m.



    Hamilton Khaki Takeoff Auto Chrono Limited Edition satove pokreće kalibar H-31 koji obezbeđuje autonomiju rada od 60h. Sat se izrađuje u ograničenom broju od 1999 primeraka, a njegova preporučena maloprodajna cena iznosi 3.295,oo USD.



    Hamilton
    This article was originally published in forum thread: Hamilton Khaki Takeoff Auto Chrono Limited Edition satovi started by Shmizla View original post