• Unikatni Patek Philippe Supercomplication ponovno na Sotheby’s aukciji

    U čuvenoj ženevskoj aukcijskoj kući, Sotheby’s, će se ponovo na prodaji naći unikatni Patek Philippe Supercomplication džepni sat. Krajem ove godine, 14. novembra, će svi zainteresovani za kupovinu ovog “svetog grala” časovničarske industrije biti u prilici da to i učine, ali prema procenama biće potrebno da izdvoje oko 17 miliona USD.



    Patek Philippe Supercomplication džepni sat je konstruisan prema zahtevu bankara Henry Graces-a i njegova izrada je trajala čak pet godina čemu su predhodile tri godine istraživanja. Napravljen je ručno u Patekovoj radionici 1933. godine i tada je bio najkomplikovaniji časovnik sa čak 24 komplikacije. Supercomplication džepni sat je čak 56 godina bio na prvom mestu po pitanju komplikacija koje poseduje jedan sat.



    On je prvi put dat na aukciju 1999. godine kada je procenjen između 3 i 5 miliona USD, a dostigao cenu od 11 miliona USD. Ove godine se procenjuje nešto viša cena, ali na nama ostaje da to ispratimo i uverimo se da li će ona ipak ići iznad procenjene.

    Sotheby’s
    Larosa and MMario like this.