• TAG Heuer CARRERA Calibre 1887 Chronograph Monaco Grand Prix satovi

    Često čitamo o povezanosti časovničarskih kompanija sa automobilskim trkama, tako da ovog puta dajemo primat TAG Heuer-u, koja je svakako jedna od njih. Pomenute veze svakako nisu slučajne, s obzirom da su automobili i satovi jedni od stvari koje najviše privlače pažnju muškog pola.



    Od 2011. godine TAG Heuer predstavlja zvaničnog partnera Monaco Grand Prix-a tj. Automobile Club of Monaco (ACM). Ove godine je švajcarski TAG Heuer predstavio specijalno izdanje Carrera modela, izrađenog u limitiranoj seriji i opremljenog sa odličnim automatskim kalibrom 1887.

    U prvi mah se uočava da je, novitet iz Carrera linije satova, izrađen u čast Monaco Grand Prix-a, s obzirom da se upečatljiv ispis nalazi na crnom keramičkom bezelu. Crvena “trkačka” boja se ističe naspram crne bazne boje koja karakteriše cifer, kućište i satni kaiš.



    Na brojčaniku dve sive šire trake i jedna tanka crvena u predelu prikaza dana i datuma daju odličan balans sa hronograf podbrojčanicima. Arapski brojevi i kazaljke imaju specijalan “black gold” premaz. Svi ovi detalji se nalaze ispod safirnog stakla, a unutar crnog titanijumskog (Titanium Grad 2) kućišta prečnika 43mm. Takođe se unutar kućišta nalazi i TAG Heuer mehanizam razvijen unutar kuće, Caliber 1887. Automatski mehanizam koji radi na 4Hz sa autonomijom rada do 50h.



    Ovaj TAG Heuer trkački časovnik (ref. br. CAR2A83.FT6033) se izrađuje u ograničenom broju od ukupno 2500 primeraka. Ispis o konkretnom broju sata se nalazi na safirnom staklu sa zadnje strane kućišta (0001/2500). Novi model se isporučuje na gumenom kaišu koji sa spoljne strane podseća na trag automobilske gume, a njihova deklarisana vodootpornost iznosi 100m. Preporučena maloprodajna cena ovog sata iznosi 5.900,oo CHF.

    TAG Heuer
    Misic M. likes this.
    This article was originally published in forum thread: TAG Heuer CARRERA Calibre 1887 Chronograph Monaco Grand Prix satovi started by Shmizla View original post