• Arnold & Son Royal TES Tourbillon

    Za Arnold & Son može se reći da su visoko produktivna manufaktura. U poslednjih par meseci predstavili su nekoliko zanimljivih modela. Ovako nešto ne polazi za rukom ni mnogo većim proizvođačima, tako da su zaslužili sve pohvale. Poslednji novitet je izuzetno komplikovani Arnold & Son Royal TES Tourbillon.



    Mehanizam ovog sata prava je poslastica za oči jednog ljubitelja. Radi na frekvenciji od 21,600 v/č, što je nešto više od, za većinu turbijona, karakterističnih 18,000 v/č. Za mehanizam se može reći i da je izvrnut od spolja ka unutra. Naime, delovi koji bi standardno trebali da se vide na poleđini, pozicionirani su tako da se vide sa prednje strane sata.



    Na prikazu sa leve strane vidi se donji deo mehanizma, dok je na prikazu sa desne strane vidljiv gornji deo mehanizma. Atraktivan detalj je i veliki safirni most pozicioniran pri gornjoj polovini mehanizma.

    Rezerva snage iznosi 80 časova, a indikator nije prisutan. Bar ne u tradicionalnom obliku. Ipak, glavna opruga je jasno vidljiva ispod safirnog mosta, te se odokativno može proceniti njena navijenost.



    Kontrast između tamno sivih elemenata mehanizma i 44-milimetarskog kućišta od ružičastog zlata doprinosi atraktivnosti i jedinstvenosti ovog modela. Jedinstven je ne samo izgledom, jer će biti napravljeno svega 28 primeraka, sa cenom od približno 120.000 evra.
    Mr D likes this.