-
Re: Seiko danas (najsvežije novosti, komentari...)
Baki druze, pisao sam o finansijama u Seiku. Samo odmah da napomenem da su podaci koje sam navodio iskljucivo finansijski pokazatelji za Seiko Holding (gde spada Seiko satovi i jos dosta manjih firmi i instituta), ali se ne odnosi na Seiko Epson. Posto je Seiko Epson izasao iz grupacije i posluje potpuno nezavisno.
E sada Baki, dobar je Seiko i drzi do kvaliteta. Ali Svajcarci su ipak eksluzivniji, i daleko su jaci od jednog Seika. Ponekad ipak mislimo da mi pristrasno velicamo Seika, bas zato jer nas Svajcarci nerviraju zbog ogromnih cena i preteranog marketinga. A Seiko tu nastupa daleko postenije, usotalom kao i sve japanske firme.
-
Ko ima para i voli Rolex,moz' da ode u CH da ga kupi.
Ko ima para i voli GS ili Credor,moz' da ode u Japan i kupi ga tamo,posto mu to verovatno ne bi bila neka velika stavka,sto se tice finansija.
Ko ima jako puno para,pa kupuje i Rolexe,Credore,Pateke i ostale,njemu verovatno salju pravo iz fabrike coveka da dodje po sat,odnese ga u servis,sredi i vrati ga.To kosta,ali njima je to nebitno.
A ko nema para kupice seiko za 100 evra i bice srecan jer ce dobiti odlican sat.
Dok ce neko da filozofira o Seiku i prosipa mudrosti po forumima o tome kako je losa podrska,kako im je mehanizam 20 $,pricace o COSC-u,koji je totalno nebitna stvar.Mislim,bas me boli cosak da li ima sat COSC sertifikat. Na kraju,da li japanski satovi idu na proveru u vezi tog sertifikata u CH?:lol:
-
P.S Seiko je najbolji na svijetu... http://i47.tinypic.com/m3koo.gif
-
Nije bas tako. Hocu da kupim ovde u Srbiji GS. Necu da idem u Pariz da bi ga kupio. Radi se o distributivnoj mrezi, gde je Seiko i te kako slabiji od svacaraca. U ovoj siromasnoj zemlji Svacarci su itakako prisutni. Jeste i Seiko ali ne sa tim luksuznim modelima. Nema i ni u drugim vecim okolnim zemljama. Jedino sam video GS u Parizu. Ne Japanski satovi ne idu i ne mogu da dobiju taj COSC sertifikat.
-
neki svajcarci jesu ekskluzivniji neki nisu.ne treba generalizovati stvari.ja licno mislim da bi ovog momenta u beogradu bio ekskluzivniji jedan GS nego omega.omaga ima kolko oces a GS skoro niko.
-
@Baki ja sam imao tri modela Seika iz premier serije. Jedan si i ti video. Ako te zanima kvalitet i moje misljenje, onda cu te obradovati. Mislim da je to odlican kvalitet po normalnoj ceni. Na satu je svaki detalj uradjen sa paznjom i imas osecaj kao da nosis daleko skupljeg Svajcarca. Ali opet moram da kazem, dizajn bi mogao da bude i bolji. Imaju puno modela koji se meni ne dopadaju. Dok svajcarci imaju prilicno dobar dizajn.
@jagose tu si u pravu. Bio bi eksluzivniji GS, pod uslovom da je za njega taj neko cuo :)
-
Citat:
tolarbo kaže:
Nije bas tako. Hocu da kupim ovde u Srbiji GS. Necu da idem u Pariz da bi ga kupio. Radi se o distributivnoj mrezi, gde je Seiko i te kako slabiji od svacaraca. U ovoj siromasnoj zemlji Svacarci su itakako prisutni. Jeste i Seiko ali ne sa tim luksuznim modelima. Nema i ni u drugim vecim okolnim zemljama. Jedino sam video GS u Parizu. Ne Japanski satovi ne idu i ne mogu da dobiju taj COSC sertifikat.
Znam da japanski satovi ne idu u Japan po KOSKU.Bio sam samo cinican.Kao i sada.
A govorim o tome da ako imas puno para i hoces GS ili Credor,onda je nebitno da li ces za njega u Pariz ili Tokijo.
-
Iskreno, ja mislim da je prosecan gradjanin Srbije kojemu je bitna ekskluzivnost cuo samo za Omegu, Rolex i Breitling. Osim naravno ako nije u Playboyu procitao da su Patek Philippe i jos poneki kojima ne zna da izgovori ime takodje cool satovi.
-
A da organizujemo tuču Seiko protiv Švajcaraca, onako za našu dušu. Prvo da se prebrojimo da vidimo kako stvari stoje po pitanju odnosa snaga. Da nebude 17 na 5. Bokseri i karatisti nemaju pravo učestvovanja. Satove bi kako red nalaže skinuli. Kvarcni mogu da ostanu i onako su otprni na udar :D. E da i nema pesak u oči. Samo predlog, ne kažem da mora da se usvoji.
Izvinjavam se na skretanju sa teme ali morao sam malo da razbijem raspravu. Valjda mogu i ja jednom.
-
Ja cu da cuvam satove,dok se makljate.:D
-
Baaaaaš se zakuvalo.
Baki, svaka čast, treba ponekad povisiti temperaturu na forumu... često je anemičan.
Seiko izvan konteksta Japana, njihove tradicije i istorije... teško bi se razumeo pravilno.
Jedva su se kao društvo otvorili ka svetu, više na silu, priterani u ćošak. Visoko razvijen kapitalizam sa duboko ukorenjenim feudalnim tradicijama. Sa našeg stanovišta, skoro sve u Japanu ima u sebi neku kontraverzu. Takvi su. Stranac je tamo uvek stranac, "daiđi" (ili slično, nisam siguran), čovek nižeg ranga.
Imaju takav stav... s visine. Nije čudo što svoju visoku tehnologiju (pa i neke satove, automobile, tehniku) ne daju drugima. Dođi pa kupi! U nacionalno blago Japana uvrstili su čak i jednog svog tradicionalnog slikara. Ne znam da li je danas živ ali trebala mu je dozvola vlade kad je hteo da izađe iz zemlje.
To je zemlja Musašijevog kodeksa i samurajske tradicije a u ovo vreme zemlja sa najviše samoubistava. Imaju šumu za to ispod Fuji planine.
Izuzetno kontroverzno društvo. Od najagresivnije sile u WWII do najvećih zagovornika pacifizma. Itd, itd...
Kad pričamo o Seiku, pričamo o nečemu što Japan razvija već dve hiljade godina. To je racio. U bilo kojoj oblasti. Japan je razvio modernu arhitekturu pre petsto godina. Katanu i dalje niko ne može da napravi, samo par Japanaca. Uvek su bili inovativni, drugačiji.
Da se razumemo, ovo je samo konstatacija, nije navijanje. Ne vidim ustvari neki pravi razlog za isterivanje maka na konac: Seiko vs Swiss. To su dva sveta, nemaju blage veze. Niti će imati. Mislim da se u Seiku ne sekiraju previše zbog "Swiss made" konkurencije (zbog Casia - da). Jer to i nisu, u suštini.
Različita tržišta, malo se preklapaju... ne mnogo. Različita kultura, filozofija...
Da je Credor projektovan kao konkurent Swiss high-end produkciji, bilo bi ga u Evropi. Itekako. Credor nije Tojota, Sony, Toshiba... Credor, Japan only, kao i mnogo drugih stvari. A low i mid range satovi su upravo to - široka potrošnja. Koliko para, toliko muzike. Što Swiss konglomerat ima problema da tu parira (ako uopšte žele) Japancima, njihov je problem. Da li uvaljuju marketing i rasprodaju maglu za debele pare? To i nije neko pitanje. Alpska državica nikada i nije prednjačila kad je u pitanju poslovni moral, naročito u kriznim vremenima. Što se mene tiče, tema je iscrpljena i naravno, nije dala ni jedan jedini razlog za sukob u mojoj kolekciji. Par Corteberta i par Seika, najbolji drugari!
-
bolje da se trkamo na 100 metara.s obzirom kolko sedimo na kompu ko stigne taj je pobednik i odlucuje sta je najbolje.
-
@sky lako je tebi sa takvim avatorom :)
-
Citat:
Vukas kaže:
Baaaaaš se zakuvalo.
Baki, svaka čast, treba ponekad povisiti temperaturu na forumu... često je anemičan.
Seiko izvan konteksta Japana, njihove tradicije i istorije... teško bi se razumeo pravilno.
Jedva su se kao društvo otvorili ka svetu, više na silu, priterani u ćošak. Visoko razvijen kapitalizam sa duboko ukorenjenim feudalnim tradicijama. Sa našeg stanovišta, skoro sve u Japanu ima u sebi neku kontraverzu. Takvi su. Stranac je tamo uvek stranac, "daiđi" (ili slično, nisam siguran), čovek nižeg ranga.
Imaju takav stav... s visine. Nije čudo što svoju visoku tehnologiju (pa i neke satove, automobile, tehniku) ne daju drugima. Dođi pa kupi! U nacionalno blago Japana uvrstili su čak i jednog svog tradicionalnog slikara. Ne znam da li je danas živ ali trebala mu je dozvola vlade kad je hteo da izađe iz zemlje.
To je zemlja Musašijevog kodeksa i samurajske tradicije a u ovo vreme zemlja sa najviše samoubistava. Imaju šumu za to ispod Fuji planine.
Izuzetno kontroverzno društvo. Od najagresivnije sile u WWII do najvećih zagovornika pacifizma. Itd, itd...
Kad pričamo o Seiku, pričamo o nečemu što Japan razvija već dve hiljade godina. To je racio. U bilo kojoj oblasti. Japan je razvio modernu arhitekturu pre petsto godina. Katanu i dalje niko ne može da napravi, samo par Japanaca. Uvek su bili inovativni, drugačiji.
Da se razumemo, ovo je samo konstatacija, nije navijanje. Ne vidim ustvari neki pravi razlog za isterivanje maka na konac: Seiko vs Swiss. To su dva sveta, nemaju blage veze. Niti će imati. Mislim da se u Seiku ne sekiraju previše zbog "Swiss made" konkurencije (zbog Casia - da). Jer to i nisu, u suštini.
Različita tržišta, malo se preklapaju... ne mnogo. Različita kultura, filozofija...
Da je Credor projektovan kao konkurent Swiss high-end produkciji, bilo bi ga u Evropi. Itekako. Credor nije Tojota, Sony, Toshiba... Credor, Japan only, kao i mnogo drugih stvari. A low i mid range satovi su upravo to - široka potrošnja. Koliko para, toliko muzike. Što Swiss konglomerat ima problema da tu parira (ako uopšte žele) Japancima, njihov je problem. Da li uvaljuju marketing i rasprodaju maglu za debele pare? To i nije neko pitanje. Alpska državica nikada i nije prednjačila kad je u pitanju poslovni moral, naročito u kriznim vremenima. Što se mene tiče, tema je iscrpljena i naravno, nije dala ni jedan jedini razlog za sukob u mojoj kolekciji. Par Corteberta i par Seika, najbolji drugari!
Sto bi rekli......"Svaka ti je ka' Njegoseva!":congrats:
-
-
Jagoš može i trčanje samo posle 5 ne mogu po ovoj vrućini. tolarbo šta da ti kažem izbor avatara je ozbiljan posao. Djorđe nisi ni ti naivan ali to bi ipak morala raditi tročlana komisija posebno biranih jer šta ako mi utekneš sa Komandirskim :D. Inače po lajkovima rekao bih da ima zainteresovanih za moj predlog ko bi rekao a ja mislio miroljubiv svet. Ne smem više biću banovan.
Inače što reče Vukas dosta iscrpljena tema mada ko zna ne reci dva puta.
-
mora po vrucini inace ce opet da krene rasprava.ovako ko ne slusa pobednika trci opet.
-
Sutra kad se malo naspavam napisacu nesto u vezi Seika koji sam nosio 1 ebenu dan...onako nije lep...ali 4200 eur za taj sat je sica...
limited 300 komada...
ljudi Seiko nema granice..ama sutra cu nesto da malo napisem ovim satu koji je vec mozda predstavljen ali..ja moram to ponovo
-
-
Hahaaaaaa.... Zmaje , pa čoveče, čekamo te !!!!!
-
a niste ni morali..eh sto li sam dolazio...mislim na realnost :)))))
-
Citat:
tolarbo kaže:
Bio bi eksluzivniji GS, pod uslovom da je za njega taj neko cuo :)
potpis
-
Ljudi, da li vi sat kupujete za sebe ili da bi selo znalo koliko to cudo na vasoj ruci kosta :) Kakve veze ima dal je neko od neupucenih cuo. Mislite li da su svi culi za "Pagani Zondu", "Koenigseg" i slicne automobile, pa to nikako ne znaci da je Porshce Carrera 911 ekskluzivniji.
Bas me zanima koliko ljudi u Srb zna za "audemars piguet"... Da li mu to umanjuje ekskluzivnost...? Budimo malo realniji u izjavama. Kada bi vrsili anketu, bilo bi nesto ovog tipa:
-pojma nemam, sta je to
-to je sat koji nosi Novak Djokovic
-aaaaa, taaaaaj...dobar sat, kosta sto iljada :D
-
Vecina ljudi uopste ne zna koji satovi postoje niti ih zanima.ljudi nisu culi ni za longines ni omegu.
-
Citat:
23jewels kaže:
Ljudi, da li vi sat kupujete za sebe ili da bi selo znalo koliko to cudo na vasoj ruci kosta :)
Boga mi,i za to i za to. :) Recimo,advokat kod koga teba da obavljam pripravnicki nosi Longines Conquest samo kada ide na bitne sastanke sa kolegama iz Komore.
Sve zavisi od vrste posla kojom se bavi covek.Statusni simbol je u danasnjim uslovima neophodan.Oko toga cemo se svi sloziti.A i slozicemo se da je sat,izmedju ostalog,statusni simbol.Jednostavna logika. :) Zapravo,za mnoge ljude je sat iskljucvo statusni simbol,nazalost...
Sad sto ljudi nisu culi za AP,VC,IWC,JLC,Zenith,itd to je vec njihova stvar u koju ne zelim da ulazim.
-
Citat:
Zenith kaže:
.Statusni simbol je u danasnjim uslovima neophodan.Oko toga cemo se svi sloziti.
Nećemo.:)
Status u društvu bi trebalo da određuje veličina nečije ličnosti a ne predmeti koje ta osoba poseduje.
Slažem se da je za neke poslove bitna vlastita prezentacija tog tipa ali...birajte poslove kojima se bavite.
Lično,ne bih se (ako ne moram) bavio poslom gde bi mi ,recimo IWC na ruci,završio pola posla.
To bi značilo da moram da radim sa ljudima kojima je to bitno,a sa takvima ne želim da budem ni u kojoj vrsti kontakta.
-
Ja satove volim i iskreno drago mi je kad me neko priupita nesto u vezi sata ali retko retko koga to zanima.
-
Sat kao statusni simbol u nasem drustvu..... Lici mi na pink grand i njihove celnike.Ljudi i institucije koji vecini u Srbiji odredjuju danasnje smernice razmisljanja i ponasanja.
FUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUU UUUUUUj!!!!
I jos jednom: Fuj!
-
Citat:
VLADAN P kaže:
Nećemo.:)
Status u društvu bi trebalo da određuje veličina nečije ličnosti a ne predmeti koje ta osoba poseduje.
Slažem se da je za neke poslove bitna vlastita prezentacija tog tipa ali...birajte poslove kojima se bavite.
Lično,ne bih se (ako ne moram) bavio poslom gde bi mi ,recimo IWC na ruci,završio pola posla.
To bi značilo da moram da radim sa ljudima kojima je to bitno,a sa takvima ne želim da budem ni u kojoj vrsti kontakta.
Rekao sam da je sat,izmedju ostalog,statusni simbol.Ne da on iskljucivo odredjuje status..Daleko bilo. :D Ljudi u Srbiji bi prepoznali samo Rolex verovatno i to bi 95% njih pomislili u sebi da je kopija.
Naravno.Nikada ne teba biti rob materijalnih stvari...Sve to stoji,ali za npr. advokaturu nije da nije bitno.Sa svakim advokatom sa kojim sam razgovarao u vezi pripravnickog je imao sjajan sat.Ali sjajan.Cak me je jedan Tissot Visodate odusevio da sam morao da pitam coveka gde ga je kupio. ^^
-
Citat:
jagos kaže:
Ja satove volim i iskreno drago mi je kad me neko priupita nesto u vezi sata ali retko retko koga to zanima.
Čiko,čiko, koji vam je to sat na ruci ? :P
-
@backarelli
Ne stigoh da ti na vrijeme odgovorim "prozivanje" pošto sam na odmoru pa mi net nije baš dostupan!
Nađi jedan moj post gdje sam napisao da je Seiko loš proizvod! Nikada nisam popljuvao Seiko- nikada! Dapače,ne znam broja postova gdje sam nekom preporučio Seiko!d Ono što sam napisao u ovoj temi je čista objektivnost,a toga kod tebe nema! Kod tebe je Seiko i samo Seiko.
Kada pišem o nečemu,dobro se raspitam jer je ne moguće da imam iskustva o svakom brendu!
Inače,sat koji sada nosim je ~ 15,nisam siguran! Od njih je 1 bio Seiko,a sada je kod brata i i dalje odlično radi.
-
1 Priloženi(h) fajl(ova)
Oooo Hadži , pa gde si čoveče ? Prilog 29981
Nadam se i verujem, da je bilo extra na odmoru. Nego, to moje pusto boldovanje se može protumačiti i na pogrešan način. Ja sam inače glasan (da ne kažem, vičem) i kad pričam, te su mi takvi i postovi. :D
Nije mi nikako bila namera da te uvredim, podcenim ili "prozovem" , taman posla ! To mu dodje nekako, kao forumska rasprava ili delenje mišljenja sa ostalim članovima. Nisam mislio ništa loše veruj mi, te ti se i izvinjavam jer verujem da zbog mojih podebljanih slova, to tako izgleda .
Ja jesam obožavalac japanskih brendova (Seiko, Citizen, Casio) , ali isto tako ima i drugih švajcarskih, ruskih, nemačkih (nemačkih najmanje) brendova koje volim. Pa ceo forum zna, da ako izleti "višak para", prvi na listi je upravo švajcarac. (victorinox) . Što se Seika tiče, za mene on ostaje brend koji je u samom vrhu liste kada je u pitanju "cena-kvalitet" , koji prvo poštujem :adore: , a samim tim i volim .
Još jednom ti se izvinjavam ( ne ironično, već istinski) , zbog mojih postova koji izgledaju kao da "urlam" i ne primerno. Nije mi to bila namera...
Veliki PozzzZZZ :top:
-
Pa Japanski proizvodi dominiraju zbog odnosa cena-kvalitet.
Samo neko misli da prednjaci Casio a neko Seiko!Pa dovoljno je da se pogleda kvalitet Seiko skx007 i njegova cena!Monster takodje ima jako prihvatljivu cenu a o kvalitetu ne treba trositi reci.
Za 100e se bolji sat od Casio Edia ne moze naci!
Dovoljno da bilo ko u 5 napisanih recenica shvati koliko je Japan uticajan u svetu satova.Zapravo,koliko Japan prednjaci,bolje receno.
-
Hadži , zaboravih da ti ostavim jedan link sa veoma zanimljivim štivom za pročitati... verujem da će te zanimati (kao i sve druge članove) i vrlo je interesantno !
Tekst je na engleskom jeziku, ali je lagan i razumljiv za čitanje. Evo i jednog odlomka...
---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
So far, so good- but there are some people questioning TAG Heuer’s claim that the Calibre 1887 is “100% in-house”- could the Calibre 1887 simply be a modified Seiko movement?
There’s an interesting post at WatchUSeek that compares several key elements of the Calibre 1887 with the Seiko 6S37 movement and concludes that they are “basically” the same movement with a new plates and bridges. Yet the TAG Heuer press release says:
“The Calibre 1887 is the fifth movement designed 100% in-house by TAG Heuer“
---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Evo linka...
TAG Heuer Watch Reviews | 1887 Calibre: In-house Design?
Edit: zanimljivo je pročitati i komentare , gde se oglasio i sam Babin...
-
^baki - zna to Hadzija jako dobro ;).
Cela prica je bila dosta bucno ispracena i na WUS-u, a cini mi se da je Brazilac koji je otkrio "prevaru", to uradio bas na tom forumu. Ovo je dovelo cak i do uclanjivanja Babina (CEO-a TAG Heuera) i davanja slicnih izjava na WUS-u.
Ne znam sta reci - ovo je pre svega dokaz koliko je kvalitetan (Seikov) mehanizam ;) a zatim moram reci da mi se svidja i kako ga je TH doradio a na kraju krajeva - Carrera 1887 je verovatno najlepsi TAG Heuer do sada :)
-
ja ne znam strane jezike i ne pratim strane forume.zanima me da li je bilo govora o breitlingovom kucnom mehanizmu.
-
@vladas
Imas link ka WUS-u o tome.Ja sam pokusavao,ali nisam nasao.
-
Naravno :) - evo linka. Par ljudi je krenulo da sumnjici (The White Rabbit pre svih) a zatim je Bruno Brazil zakucao dokazima :thumbdn:
-
a breitling ako vec imate pristup stranim sajtovima
-
^ Iako je bilo sumnjicenja da je za B01 Breitling "kraduckao" od ETA-e, zasad se ipak smatra ga se radi o kompletnom, mada jos uvek nesigurnom in-house mehanizmu. Naime, bilo je problema sa funkcijama hronbografa na B01.
Nazalost - Braitling mi je van radara u poslednje vreme i nisam ispratio sta su novo uradili (znam da su izbacili B04 kao B01 + GMT)...