-
4 Priloženi(h) fajl(ova)
Re: Seiko Bell-Matic sat
Pozdrav svima,
Ja sam novi na sajtu kao i na forumu. Vidim da dosta ljudi ceni bell-matic, pa sam resio i ja da okacim neke forke na ovaj topic. Prosle godine sam uzeo preko oglasa bell-matic za sitne pare. Ni dan danas mi niko konkretno nije rekao da li je original ili dobra kopija. Na poklopcu sata pise ovako SEIKO water resistant 763056 JAPAN A stainless steel 4006-6080, a unutar sata pise Japan 4006-6100T. Bio bih zahvalan ako neko moze da odredi validnost ovog sata.
Prilog 8852Prilog 8853Prilog 8855Prilog 8854
-
Meni tu deluje sve regularno. Na ovoj stranici SEIKO Bell-matics Page jednog pasioniranog kolekcionara izmedju ostalih modela mozes videti i isti kao tvoj 4006-6080 sa belim ciferom. I oznaka na ciferu je odgovarajuca za ovaj model.
Primetio sam na raznim forumima da je taj model dosta cenjen, mada meni i nije bas omiljen zbog integrisane narukvice, odnosno male mogucnosti za promenu narukvice/kaisa. U svakom slucaju lep primerak. Kako te sluzi? Kakva mu je tacnost? Zvoni li? :)
Pozdrav i dobrodosao na forum!
-
Hvala na odgovoru.
Sto se tice narukvice, ja sam ljubitelj ovih metalnih, tako da ne znam kako stoje stvari sa zamjenom. Sto se tice rada, kada sam ga kupio, stao je treci dan. Odnesem ga kod casovnicara u Ruzveltovoj, ovdje u Beogradu, Seiko servis. Sedam dana ga je radio iz razloga sto je tesko nasao dihtung gumice za njega. Tada sam ga stavio na ruku i sve do sad nije prestajao da radi. Ima perfektnu tacnost. Sto se tice zvona, za one koji se normalno bude zvono je sasvim odlicno jer zvoni 15ak sekindi relativno glasno. Meni to zvono ne utice na san.
-
karabaja17, dobrodosao na forum i u klub srecnih vlasnika bellmatica! :)
slazem se sa koskom, mislim da je tvoj sat autentican i da mozes da budes miran i da uzivas u "zvonku". to je izuzetno kvalitetan sat koji ce te jos dugo sluziti!
-
Hvala svima na odgovorima, kao i na razuvjerenju. Ne smijem jos da pisem mnogo po forumima, dok pokupim strucnu terminologiju. Sat mi je bi cudan, jer kad sam ga kupio nije imao nijedne ogrebotine, a iz nekih '70ih je. Zbog toga sam bio ubjedjen da je neka kopije.
-
6 Priloženi(h) fajl(ova)
Evo, konacno i ja da pokazem svog osvezenog Zvonka.
Sat je 1971. godiste, bio je u solidnom stanju kada sam ga dobio. Sada, posle servisa, poliranja i zamene stakla kod Dojcinovica, izgleda ovako ... uzivajte;)
Prilog 9300Prilog 9299Prilog 9301Prilog 9302Prilog 9303Prilog 9304
-
Svaka cast, sat izgleda kao nov.
Imas lep primerak, mozda bi mu lepse stajala cisto crna koza!?
-
Pa cifer mu je teget...dosta taman, pa sam zato uzeo plavi.
uskoro planiram da posetim Puga, pa mozda smislimo nesto novo...
za sada je ovako...
-
Čestitke, bellmatic ti izgleda prelepo.:congrats:
Imaš li neku sliku kako je izgledao pre odlaska kod Dojčinovića?
-
1 Priloženi(h) fajl(ova)
Prilog 10083
Zvrrrrrrrrr! Zvrrrrr! Upravo udomljeni seiko bellmatic.
Ima li neko predlog kakav kaiš da mu stavim? Molim vas da imate u vidu kaiševe koje se mogu naći u običnoj prodaji, osim ukoliko ne želite da vašem kolegi sa foruma, tj. mojoj malenkosti, glava bude otfikarena sekirom zbog utrošenih sredstava :D