-
Re: Omega Speedmaster Professional
Da li se slažete da napravimo jedno, možda nepotrebno glasanje, kojeg bi ste pre uzeli, 3573.50.00 model kao što ima Nikola sa safirnim staklom i providnim poklopcem ili 3570.50.00, autentičan modela kakav je išao na mesec? Možda malo glupo, ali eto mene bi to mučilo kad bih sad imao mogućnosti da uzmem speedmaster-a...:D
-
Dugo sam bio pristalica 3570...., ali u poslednje vreme mislim da je 3573..... pravi! Razlog? Lemania ne treba da se skriva vec da bude stalno na oku, cista lepota :man_in_love:
-
Evo nova tema sa interesantnim pitanjem. U poslednje vreme sve više razmišljam o Speedy Pro satu pa me baš zanima kakva su mišljenja članova foruma o 3573.50.00 i 3570.50.00 modelima.
Nemojte samo da glasate, mislim možete ali bi bilo poželjno i da napišete šta je to zbog čega ste izabrali baš taj model a ne onaj drugi. :)
Pozdrav
-
Pristalica sam novijih stvari i zato glasam za 3573, dok bi mi 3570 bio samo na polici!:thank_you2:
bdw, aj da priznam pravi razlog, tako očajno na 3570 izgeda izgrebano staklo.
-
^^ hehe... dobar razlog.
Dodatak: ako bih kupovao polovan verovatno bih trazio prastari model sa 861 u sebi, a novi 3753..
-
Citat:
d1d kaže:
^^ hehe... dobar razlog.
Dodatak: ako bih kupovao polovan verovatno bih trazio prastari model sa 861 u sebi, a novi 3753..
Naravno samo sa 861!:happy:
-
Glasao za 3573 zbog:
1.Safirno staklo
2.Providni poklopac sa safirnim staklom
Ovo je skup sat da bi se stavljalo na njega bilo šta osim safirnog stakla,a i pogled na mehanizam je nešto mnogo ljepše od čelika,bez obzira što je čelik sigurniji za svakodnevno nošenje. Ako je staklo dovoljno dobro za ronilačke satove - dobro je i za Speedy-a!
-
Na kraju i ja glash za 3573.50.00. Najbolje je imati oba jedan stari autentični u vitrinu kao što Angel reče, a 3573 na ruku...:D Meni u prilog 3573 najviše ide providni zadnji poklopac, ipak takva mašina zaslužuje da bude transparentna, kao motor kod nekih Ferrari modela...:D Nedostatak safirnog stakla mi ne bi bio toliki problem, video sam na netu da ima posebna krema za poliranje kojom na 3570, mogu da uklone sve površinske ogrebotine...
-
Na kraju sam i ja glasao za Sandwitch model, najvise zbog transparentne pozadine... Mada se ne bi zalio ni na Hesalite verziju :).
BTW - originalna verzija je imala Cal. 321 ;)
-
^^ 321 su bile prve na mesecu.
Koliko se secam i 861 je bio gore??
-
Bogami - ni ja nisam siguran... 321 je bio u satu dok ga je NASA testirala a i na prvim letovima 1962. 861 je ugradjivan od 1968. a na Mesec se islo 1969.
Probacu da nadjem koji je bio na Mesecu :hmmmm:
-
Nasao - "as Buzz Aldrin wore his Speedmaster 145.012 fitted with the Omega 321 caliber on July 20, 1969"...
Sigurno je i 861 isao "gore", jer je resertifikacija uradjena jos par puta (i za Space Shuttle :))
-
^^ ..... pa to, navodno je NASA i 1969. i par godina kasnije slala modele moje je imala na stanju (popisu alata) od ranije (verovatno 321), a kasnije su verovatno putovali 861. Probacu i ja nesto da "iskopam".....
Ahh..... prestigao si me....:sarcastic:
-
I meni se vise svidja ovaj prvi Tag Heuer uh pardon Omega....
-
Citat:
HADzI DALIBOR kaže:
Glasao za 3573 zbog:
1.Safirno staklo
2.Providni poklopac sa safirnim staklom
Ovo je skup sat da bi se stavljalo na njega bilo šta osim safirnog stakla,a i pogled na mehanizam je nešto mnogo ljepše od čelika,bez obzira što je čelik sigurniji za svakodnevno nošenje. Ako je staklo dovoljno dobro za ronilačke satove - dobro je i za Speedy-a!
Potpisujem
-
vecita dilema... 3573.Malo je skuplji,ali je zahvalniji i lepsi zbog safira pozadi,tj atraktivniji. Samo expert moze da kaze dal je jedan il drugi kad je sat na ruci. Belicasti okvir koji ima safir kad prelama svetlost. A sto se tice odlaska na mesec,za sad samo je potvrdjeno za 321,i nemoj te se truditi da nadjete da li je bio i 861. Ima dva odgovora,jeste i nije. Poenta je,Omega je pitana i NE ZNAJU. Ako imate nekog u arhivi NASA eeee ondak.... Znaci ne gubite vreme,vec istrazeno;) Ako vas interesuje bilo sta oko ova dva modela pitajte:)
-
Iskreno nisam očekivao ovakav odnos u korist 3573.50.00...:) Evo ga jedan link, koji je ja mislim neko već kačio, ali neka ga i u ovoj temi...
Mogu samo zamislim koliko si vremena proveo čitjaući o Speedmaster...:D Ti si naša živa enciklopedija na tu temu...:D
-
Sto se njega tice,da;) Sada vec i o Heuer Bund isto. Svi ostali samo ljubitelj:) Pazi,koji god da uzmes neces se prevariti. Ali,zeleces i onaj drugi,nazalost. Meni je zelja Alaska project,a ako taj ne moze onda 3570. A mnogi koji imaju njega hoce 3573,provereno. I tu nema kraja. Zato ako bas bude kes u pitanju,kupuj 3570. Bices prezadovoljan. A sto se tice izgrebanog plexija,ispoliras ga jednom u dve tri god. Pretpostavljam da neces lupati sat po zidu,nego ga paziti kako i zasluzuje,a normalnim koriscenjem mu neces nauditi nikako. Mislim na plexi.
-
Auuu... pa svi glasaše za Speedy 3573.50.00! Moj glas ide ovom drugom jer volem da budem kontraš i opozicija :laugh: a i nisam preterano oduševljen sa tim staklenim poklopcima. Mada, mehanizam je zaista prelep. :)
-
Pa ne mos pogresiti koji god da odaberes. Da ces ici u svemir i da ces jos i napolje izlaziti mala je verovatnoca;) Ja sam ga uzeo i iz tog razloga sto ga je bilo odma,a i jer volem da vidim sta ima unutra. A Alaska mi je tiha patnja. malo ljudi zna da je on posebno od Omege pravljen za Nasa. U saradnji sa astronautima. Trebao je da se nosi na Apollo 18, i 19...ali.... Kad je dosao novi program sa satlom ostao je ipak stari dobri klasicni Speedy Pro.
-
Ljudi to je toliko bolestan izbor, da ja mislim da ne bi mogao nikako da se odlučim...:D Mislim, jesam glaso za 3573 i rekao sam zašto ali sad opet se javlja crv sumnje...:D Ili oba ili ni jedan...:D
-
Ja planiram da odem tako da mi treba neki hard-core moon watch a kako je krenulo ovih dana, lako je moguće da ću biti pre vremena lansiran i to na Mars. :lol: Al ako dođe do tog lansiranja, svaki sekund na zemlji ima da iskoristim na najbolji mogući način. :dirol:
Gde je ostatak ekipe? :) Članova preko 2000 a samo 17 glasova i par komentara.
-
Ko i uvek....javice se s pitanjem da li je ovaj Patek Philippe Zepter original,cena 2000din. Vec razmisljam da ne odgovaram na takva pitanja onim clanovima kojima je to prvi post.
-
Mislim da je safirno staklo ipak presudnu kod ovakvog modela. A to da li je bio na mesecu, i da li je uopste neko ikada bio, stvarno mi ne znaci nista kod izbora sata, posebno sto je u pitanju samo los marketing.
-
Citat:
dragon kaže:
Auuu... pa svi glasaše za Speedy 3573.50.00! Moj glas ide ovom drugom jer volem da budem kontraš i opozicija :laugh: a i nisam preterano oduševljen sa tim staklenim poklopcima. Mada, mehanizam je zaista prelep. :)
to se oduvek znalo za tebe..
-
ja sam glasao da bi ispostovao ali ne volim omege :)
-
Pozdrav sa rehabilitacije, da va malo pomognem oko izbora :) Ipak je on s babama, magnetima,strujama i bazenima...a ne SKX :shout:
Prilog 5150
-
^ Jel to uslikano u trenutku dok preskačeš zid? Pustili te ili si opet pobegao? :lol:
Ne mogu da verujem, zar sam ja jedini koji je prepoznao kvalitet 3570 modela i prednosti koje on pruža? ccccc....
-
3 Priloženi(h) fajl(ova)
Kada bih uzimao speedmaster profesional bez razmisljanja bih uzeo jedan od ova dva,a najverovatnije plavi gemini
Prilog 5157Prilog 5158Prilog 5159
-
-
haha, sad sam glasao i vidim da sam tek 2. koji je stavio svoj glas za pravi speedmaster ??
Jednostavno moram da iskomentarisem, omega speedmaster se ne kupuje zbog prakticnosti, vec zbog istorije koju nosi iza sebe. Ako ga vec neko kupuje, onda bi bio red da kupi pravi. Mislim, ako cemo vec tako, onda imate speedmastera sa automatskim mehanizmom, datumom... zasto stati na staklu i poklopcu
-
Pa npr.sto totalno drukcije izgleda bilo koji drugi Speedmaster. A ako ces bas pravi autenticni Speedmaster Pro,onda samo 321. Ili eeeventualno 861,koji je malo manje autentican. Svaki drugi Speedmaster ima neku drugu pricu,nema veze sa Pro.
-
Citat:
KLL kaže:
..... za pravi speedmaster ??.....omega speedmaster se ne kupuje zbog prakticnosti, vec zbog istorije koju nosi iza sebe. Ako ga vec neko kupuje, onda bi bio red da kupi pravi. .......onda imate speedmastera sa automatskim mehanizmom, datumom... zasto stati na staklu i poklopcu
^^ oba su prava razlika je u "sminci", ostali speedmasteri nisu u ovoj igri jer se sve vrti oko Lemanijine duse.... :o
-
E sad koliko sam ja skontao 3570 je i sada zvaničan sat Nasinih kosmonauta, za razliku od 3573, ali to je manje više verovatno marketing kao i sa Fortisom...
-
U pravu si. I 3570 je jeftiniji vise od 500e od 3573 i ima 1861 mehanizam sa plasticnom kocnicom hronografa,koja je dugotrajnija,al ne izgleda lepo,pa je u 1863 zamenjenja metalnom. To je razlika. I razlika je u ukrasavanju,1863 je lepsi mehanizam. Sve ostalo je isto... Imam 3573...da li bi kupio 3570? Bih. Alaska project....ili neki drugi limited edition. Zasto? Jer ne gube cenu kao 3570.
-
Vidiš to nisam znao...:D Hvala imenjak na korisnim informacijama...;)
-
Citat:
Don_Krstic kaže:
E sad koliko sam ja skontao 3570 je i sada zvaničan sat Nasinih kosmonauta, za razliku od 3573, ali to je manje više verovatno marketing kao i sa Fortisom...
3573 nije zvanican NASA sat, verovatno samo zbog stakla, osobine koje ima plexi staklo (na 3570) su + kod ekstremnih uslova, i kao sto je nikola rekao, kocnica hronografa i ulepsan mehanizam su razlike. Sustinski, radi se o istim satovima. A za fortis mi nije jasno gde je i sta marketing? :hmmmm:
-
Nista:) Speedy Pro mi je opsesija i dan danas.........
-
@d1d Mislio sam marketing jer svoje satove promovišu kao oficijalne satove ruskih kosmonauta, ali da ne idemo u off u nekoj drugoj temi o tome...:)
-
Slazem se, fali tema kosmicki ili astronaut satovi gde bi diskutovali o tome.....