Re: Omega Speedmaster Professional
haha, sad sam glasao i vidim da sam tek 2. koji je stavio svoj glas za pravi speedmaster ??
Jednostavno moram da iskomentarisem, omega speedmaster se ne kupuje zbog prakticnosti, vec zbog istorije koju nosi iza sebe. Ako ga vec neko kupuje, onda bi bio red da kupi pravi. Mislim, ako cemo vec tako, onda imate speedmastera sa automatskim mehanizmom, datumom... zasto stati na staklu i poklopcu
Pa npr.sto totalno drukcije izgleda bilo koji drugi Speedmaster. A ako ces bas pravi autenticni Speedmaster Pro,onda samo 321. Ili eeeventualno 861,koji je malo manje autentican. Svaki drugi Speedmaster ima neku drugu pricu,nema veze sa Pro.
Citat:
KLL kaže:
..... za pravi speedmaster ??.....omega speedmaster se ne kupuje zbog prakticnosti, vec zbog istorije koju nosi iza sebe. Ako ga vec neko kupuje, onda bi bio red da kupi pravi. .......onda imate speedmastera sa automatskim mehanizmom, datumom... zasto stati na staklu i poklopcu
^^ oba su prava razlika je u "sminci", ostali speedmasteri nisu u ovoj igri jer se sve vrti oko Lemanijine duse.... :o
E sad koliko sam ja skontao 3570 je i sada zvaničan sat Nasinih kosmonauta, za razliku od 3573, ali to je manje više verovatno marketing kao i sa Fortisom...
U pravu si. I 3570 je jeftiniji vise od 500e od 3573 i ima 1861 mehanizam sa plasticnom kocnicom hronografa,koja je dugotrajnija,al ne izgleda lepo,pa je u 1863 zamenjenja metalnom. To je razlika. I razlika je u ukrasavanju,1863 je lepsi mehanizam. Sve ostalo je isto... Imam 3573...da li bi kupio 3570? Bih. Alaska project....ili neki drugi limited edition. Zasto? Jer ne gube cenu kao 3570.
Vidiš to nisam znao...:D Hvala imenjak na korisnim informacijama...;)
Citat:
Don_Krstic kaže:
E sad koliko sam ja skontao 3570 je i sada zvaničan sat Nasinih kosmonauta, za razliku od 3573, ali to je manje više verovatno marketing kao i sa Fortisom...
3573 nije zvanican NASA sat, verovatno samo zbog stakla, osobine koje ima plexi staklo (na 3570) su + kod ekstremnih uslova, i kao sto je nikola rekao, kocnica hronografa i ulepsan mehanizam su razlike. Sustinski, radi se o istim satovima. A za fortis mi nije jasno gde je i sta marketing? :hmmmm:
Nista:) Speedy Pro mi je opsesija i dan danas.........
@d1d Mislio sam marketing jer svoje satove promovišu kao oficijalne satove ruskih kosmonauta, ali da ne idemo u off u nekoj drugoj temi o tome...:)
Slazem se, fali tema kosmicki ili astronaut satovi gde bi diskutovali o tome.....