-
1 Priloženi(h) fajl(ova)
Da li je ovo Breitling replika sata ??
Nedavno sam dobio na poklon od strica njegov rabljeni Breitling sat. Kada sam stavljao novi remen, lokalni urar mi je napomenuo da se ne radi o originalu već o replici.
Sat mi je uspomena i nije mi toliko važno da li je original ili replika, ali volio bih to znati.
Ako možete na osnovu priložene slike odrediti da li je isti original ili replika bio bih vam zahvalan.
Prilog 4443
-
re: Da li je ovo Breitling replika sata ??
Ne znam zasto bi te casovnicar lagao. Nisam dobar poznavalac tog brenda,ali mi lici na kopiju,pre svega zbog zavrsne obrade. Pozz
-
Pozdrav, profo, morao bi da okacis sliku u malo vecoj rezoluciji, a takodje i sliku mehanizma, da bi neko ko dobro poznaje ovaj brend mogao da ti pomogne. Ali, kao sto je @nikola vec rekao - sudeci po zavrsnoj obradi, zaista je rec o replici. A stoji i ono drugo - nema razloga da ne verujes svom uraru, on sigurno najbolje moze da proceni!
-
KOPIJA. Nisam siguran da rajteri na koroni koji se nalaze na 3,6,9 i 12 imaju takve oznake mislim da bi trebalo 15,30,45. A i pozlata je spala. Nadam se da nisam dao pogresnu informaciju ako je suprotno. pozz.
-
Citat:
simke kaže:
KOPIJA. Nisam siguran da rajteri na koroni koji se nalaze na 3,6,9 i 12 imaju takve oznake mislim da bi trebalo 15,30,45. A i pozlata je spala. Nadam se da nisam dao pogresnu informaciju ako je suprotno. pozz.
upravo to, a i kozna narukvica sigurno nije breitlingova
-
Hvala svima na brzim odgovorima,
kaiš nije original kada je isti puknut te sam ga zamijenio s onakvim kakvim sam našao.
Taj urar mi je rekao da bi ovakav orginal Breitling vrijedio i do 10000€ a dobre kopije, poput moje, i do 1000€.
Imao bih još jednu molbu.
Čemu točno služe ona tri šarafa za podešavanje. Pretpostavljam da je srednji za vrijeme a gornji za datum ali može li mi tko točno objasniti što se kojim šarafom i kako podešava.
Hvala još jednom, a evo i bolja slika:https://docs.google.com/leaf?id=0Byu...thkey=CJ2duLoO
-
Citat:
profa kaže:
Hvala svima na brzim odgovorima,
kaiš nije original kada je isti puknut te sam ga zamijenio s onakvim kakvim sam našao.
Taj urar mi je rekao da bi ovakav orginal Breitling vrijedio i do 10000€ a dobre kopije, poput moje, i do 1000€.
Imao bih još jednu molbu.
Čemu točno služe ona tri šarafa za podešavanje. Pretpostavljam da je srednji za vrijeme a gornji za datum ali može li mi tko točno objasniti
što se kojim šarafom i kako podešava.
Hvala još jednom, a evo i bolja slika:
https://docs.google.com/leaf?id=0Byu...thkey=CJ2duLoO
Kopija od 1000eura :hahaha::no:
-
Mislim da ovu temu treba izbrisati, nemamo mi ovde na forumu 1000e za kopije. Strasno
-
-
A šta je to "šaraf" ????? :banghead::banghead:
-
@profa - to sto si nazvao sarafima su - na sredini krunica koja, zavisno od upotrebljenog mehanizma, sluzi za namestanje kazaljki i datuma + (ako je sat mehanicki i podrzava opciju navijanja) moze da sluzi za navijanje a preostala dva tastera - iznad i ispod sluze za aktiviranje/pauziranje i resetovanje stoperice.
Ukoliko jos postoji sumnja da li je tvoj sat replika - postavi jos slika. Ukoliko si uveren da sat jeste replika - savetujem da prekinemo sa raspravom, posto je rasprava o istim zabranjena!
-
Pa ljudi vidi se da nije original, cak i na ovim losim fotografijama. I ja predlazem da se obrise tema, a urar koji je rekao da ova kopija vredi 1000e da mu se oduzme dozvola za rad ;)
-
Re: Da li je ovo Breitling replika sata ??
Ako pomocu gornjeg sarafa odnosno drukera za start na ovom tvom satu podesavas datum onda taj sat sigurno nije original, a ako pokreces stopericu onu sekundaru, kazaljku na sredini cifarnika postoji mogucnost da je original jer takvi satovi su se pravili prije 20-25 godina i na njihovim cifarnicima ne pise Chromometrie, COSC certifikat koji imaju svi Breitling satovi od 1999 godine. A vi ostali veliki poznavaoci i casovnicari objesnite covjeku sta je za sta, a ne da se pravite pametni.
-
Nema brisanja teme dok se ne utvrdi da li je sat original ili nije.
-
Radiomir, zamolio bih te da se malo opustiš i spustiš loptu a da li će se neka tema obrisati, zaključati ili urediti odlučiće moderatori a ne članovi. OK?
-
:congrats: Kopija od 1000 eura,nista smesnije nisam cuo odavno... Jel taj casovnicar pobegao iz neke institucije kad to prica? Mislim nemojte me pogresno shvatiti,ne zelim da vredjam nikoga ali to je apsurdno.
Moje misljenje je da je sat kopija i to vrlo losa.
Pozdrav
-
Ja bih mu ponudio sat taj u pola cene, eto. Moj predlog. pa ako po njemu verdi 1000e ja bih mu dao za 500, pa taman i on da lepo zaradi kad ga proda nekom poznavaocu satova :) Ma gluposti, svasta ti je moguce na ovim nasim prostorima, jaoj boze........
-
1) Kopija
2)Losa kopija
3)Ni da je original ne bi vredeo 10 000E ,a kopija ne vredi nista.
-
Citat:
Marko 5 kaže:
:congrats: Kopija od 1000 eura,nista smesnije nisam cuo odavno... Jel taj casovnicar pobegao iz neke institucije kad to prica? Mislim nemojte me pogresno shvatiti,ne zelim da vredjam nikoga ali to je apsurdno.
Moje misljenje je da je sat kopija i to vrlo losa.
Pozdrav
Verovao ili ne ima kopija od po 1000-2000 eur, ali to su franken modeli sa mixom originalnih i custom made delovima (npr umesto breitling 13 mehanizma ubaci se cisti eta 7750, ili za gmt modele eta 2893 i sl.). Bio sam veoma iznenadjen kad sam video koliko su popularni u USA (vole ameri bling ali su stekare :D). U EU vec nisam cuo ni da ih ima.
-
A sto da se ne brise tema kad vecina,ne svi pisu kopija. srecan ce biti sam covek ako se dokaze da je sat original...nek napise ne znate nista.
-
Citat:
Wildboar kaže:
Verovao ili ne ima kopija od po 1000-2000 eur, ali to su franken modeli sa mixom originalnih i custom made delovima (npr umesto breitling 13 mehanizma ubaci se cisti eta 7750, ili za gmt modele eta 2893 i sl.). Bio sam veoma iznenadjen kad sam video koliko su popularni u USA (vole ameri bling ali su stekare :D). U EU vec nisam cuo ni da ih ima.
Aha. E pa taj koji svesno daje 2000 eura za djubre(ako to uopste i postoji) je zreo za razne institucije.
Nikada nisam video ovo o cemu pricas niti mi je bilo ponudjeno.
Sve u svemu,zna se ko to kupuje.
-
Citat:
Marko 5 kaže:
Aha. E pa taj koji svesno daje 2000 eura za djubre(ako to uopste i postoji) je zreo za razne institucije.
Nikada nisam video ovo o cemu pricas niti mi je bilo ponudjeno.
Sve u svemu,zna se ko to kupuje.
MA naravno ali postoje i protivargumenti koje je leek koji mi je o tome i pricao zastupao- sta je npr. pomenuti mehanizam 13 sem muzara za glupane koji ce npr. za avengera da daju 4-5 hiljada evra a u sebi ima mehanizam koji u cosc izdanju moze na ebay nov da se uzme za 250-300 eur. Ameri su mnogo pipaviji po pitanju kupovine luxuznih stvari- dace novac ako procene da stvarno vredi. Npr. tako nesto ne mogu da izvedu sa zenithom, rolexom i sl proizvodjacima koji imaju inhouse stvarno dobre mehanizme, ali ocigledno da vole da rade sa satovima koji u sebi sadrze jeftine mehanizme. Btw ja sam licno bio razocaran kada sam saznao da cak i omega ubacuje ETA 2892-A2 (tzv 1128) umesto da stave kvalitetniji 2893 eta koji je i duplo skuplji. A prituzbi na 1128 je bilo podosta pa opet nisu od njega odustali. Inace pricamo o razlici od 100$ kod sata od 2000 eur.
Btw "ako to postoji" mi deluje kao da sam nesto izmislio pa evo brzog rezultata sa gugla, a imas ih koliko hoces:
Breitling Super Avenger Custom parts - City of Toronto Jewellery & Watches For Sale - Kijiji City of Toronto Canada.
Naravno, najveci problem je sto su ovakvi fakeovi ubili u meni svaku zelju da se zezam sa polovnim satovima- jednostavno isuvise je rizicno kad su fakeovi poceli ovako priblizno da izgledaju.
-
[off topic]
@Wildboar - idemo u off topic i ako mislis da jos nesto dodamo na ovu temu - prebacicu tekst u podforum za mehanizme. Bez namere da kritikujem, mislim da je uputno da ispravim par detalja:
- ETA 2893 je u stvari 2892-a2 sa dodatom GMT funkcijom (postoji vise podvarijanti - 2893-1 sa GMT-em na tocku, -2 sa kazaljkom...) tako da nema velike razlike u kvalitetu izmedju 2892-a2 i 2893-x.
- ETA 2892-a2 je posluzila kao osnov za cuveni Omega 1120 a ne samo za 1128. Inace - kalibar 1120 se smatra jednim od najpouzdanijih u novijem dobu. Inace od samih casovnicara sam cuo samo reci hvale za poboljsanja na 1120 u odnosu na 2892.
- Omega je 1120 dalje razvila u 2500 sa Co-Axial escapement-om koji neki kuju u zvezde a neki ga uopste ne vole...
- nema niceg loseg u koriscenju 2892-a2 mehanizma! Radi se verovatno o najcenjenijem ETA (dakle masovno proizvodjenom) mehanizmu ;)
[/off topic]
-
Diskusiju o ETA mehanizmima ste slobodni da nastavite ali će se, kao što je Vlada napisao, priča prebaciti u odgovarajući podforum.
Ukoliko imate još nešto da dodate na temu "Da li je ovo Breitling replika sata ??" učinite to večeras pošto tema neće dočekati jutro otključana.
-
^ jel moze da se da link u koju temu je prebacena diskusija, jer ja imam par pitanja ovde da postavim?
[edit by dragon: Miloše, temu o eta 2892 mehanizmu i njegovim derivatima možeš pronaći na OVOM linku.]