-
Re: Darwil - tako poznat, a ipak nepoznat
Sin.er imam pitanje za tebe kao vrsnog poznavaoca, a naravno upućeno je i ostalim članovima, a to je da li iko od vas zna da mi preporuči majstora za Darwil satove?
Imam automatik sa oznakom "88 rubis" o kom se ovde pisalo, sat radi, ali nema sekundaru i fali mu još po nešto, a pre svega da ga neko sredi ako je ikako moguće.
-
Citat:
StariAS kaže:
Sin.er imam pitanje za tebe kao vrsnog poznavaoca, a naravno upućeno je i ostalim članovima, a to je da li iko od vas zna da mi preporuči majstora za Darwil satove?
Imam automatik sa oznakom "88 rubis" o kom se ovde pisalo, sat radi, ali nema sekundaru i fali mu još po nešto, a pre svega da ga neko sredi ako je ikako moguće.
Časovničarska radnja Kostić - Dojčinović | Svet Satova
-
Dušane hvala veliko još jednom! Sat je sređen i kompletiran, radi prva liga, fali mu malo kozmetičkog doterivanja i jedan po mogućnosti parekselans kaišić. Eto ga uskoro u ovoj temi. :)
-
1 Priloženi(h) fajl(ova)
Evo da postavim i ovde sliku kako sam i obećao, zaista fenomenalan sat. Stvarno sam prezadovoljan kako je ispao.
Prilog 145863
-
Poz svima :)
Mene zanima koja rec o Darwilu 88 rubic,pozlata verzija...Siner bi to mogao malo objasniti, predpostavljam da je to top level iz klase elegantnih Darwil satova ili gresim?
-
-
1 Priloženi(h) fajl(ova)
-
Lijep sat.
Nutra je Felsa najvjerojatnije sa 88 rubina. 17 funkcionalnih, ostalo je po zupcanicima za ukras. Marketinska fora iz 60ih.
Kuciste je relativno ok, servis, novi pleksi, remen i na ruku.
Kuciste podsjeca na stare UG poleroutere , imao sam slican model u celiku. Fino zaobljeni i dosta dugacki lugovi.
Samo.. cca 35 mm je sat. Da se ne iznenadis.
-
Znaci velicina klasicnih starih seiko 5etica, to je otprilike to
Kolika bi bila prodajna cijena,ovog,kad se usminka malo,plexi itd..200/ 250 eu ?
-
30-40 evra.Imao sam preko 30 komada i znam situaciju sa njihovim cenama.
-
Znam i ja cijenu Darwila, ali ovaj ne spada u kategoriju na koju mislis. Ako nadjes ovaj za 30 eu ja ti dam jos 50 eu gratis odmah
-
Imao sam mnogo ozbiljniji Darwil, koji je bio bukvalno kao iz radnje, takođe u pozlati i mesecima sam ga prodavao i jedva ga prodao za 40evra. Možeš ti da tražiš i 1.000 evra ali realna cena je ona, koju možeš da ostvariš, a ti kako hoćeš. Ja sam ti rekao realnu njegovu cenu poučen mojim ličnim iskustvom.
-
-
Uf, davno je to bilo. Videću ako negde nađem sliku da ti pokažem.
-
Citat:
Sakal kaže:
Znaci velicina klasicnih starih seiko 5etica, to je otprilike to
Kolika bi bila prodajna cijena,ovog,kad se usminka malo,plexi itd..200/ 250 eu ?
Kome ces ga prodati za 200€?!
Osim meni i Don Albertu koji znamo Kako se krecu cijene..
Ako ces ga kupovati za preprodaju gadno ces se zahebati...
-
Ma dobro karikiram ok ocifre ali jaca je od 100 eu sigurno, a dalko je od 30,40 eu..
Siner ajde sibni ako imas nekih darvila na prodaju..elegantni,,nesto ovaj tip, kupovao bi za pokoln fazon
-
2 Priloženi(h) fajl(ova)
Nadjoh i ja jedan Darwil. Moze nest ovise o njemu i okvirna vrednost:
Prilog 151647Prilog 151648
-
Drugari, treba mi mala pomoć vas velikih znalaca.
Imam jedan predivan Special Flat Lord 71 cifer i trazim mu dostojnog donora. Koliko sam uspeo da saznam u taj model bi trebalo da ide 7071 mehanizam.
Ono što me interesuje jeste pre svega da li samo taj mehanizam paše ili može i neki drugi?
I kako su kućišta sa ovim imenom često različitog oblika, na poklopcu oznaka jednog mehanizma, a unutra drugi mehanizam, i svašta se nađe po oglasima, da li ima nekih ključnih stavki koje bih morao da gledam da bih bio siguran da će se uklopiti.
Znam da zvuči smešno što tražim sat prema ciferu, ali videćete da vredi :thumbup:
-
1 Priloženi(h) fajl(ova)
Evo i mog Darwila.Jedan neobican primerak.Prilog 152832
-
-
-
Al cifra je... Boli glava
Sent from my RMX2155 using Tapatalk
-
Odlično izgleda!
Čudno mi je što nema nijedne reči o mehanizmu na sajtu (istina, samo sam letimično pregledao), pišu o kaišu i pakovanju, a nema informacije o najvažnijoj stvari.
Zna li se šta kucka unutra?
-
Najvjerojatnije Sellita. Nisam ga otvarao.
Odličan je sat.
-
Otvori samo onu knjižicu što si dobio uz njega, moralo bi tu da piše. :D
-
Ne piše. Dobil sam fensi karticu od čelika sa QR kodom [emoji1787]
https://i.postimg.cc/MK4m8PGR/IMG-20220101-143040.jpg
Jutros mamurni aftermath. Zuludiver guma paše na milimetar. Rupe za štiftove su jako blizu i unutar kućišta pa je montaža natoa misija nemoguće.
Doduše ova boja paše ko spineri na bubu iz 60ih ali hbga
-
Kako vam se čini ovaj stari ronilački Darwil?https://uploads.tapatalk-cdn.com/202...1f661aa2c2.jpg
Послато са SM-G998B помоћу Тапатока
-
Meni deluje veoma loše. Izubijan i nedostaje mu bezel.
Možda se javi neko ko se bolje razume u stare satove
Sent from my RMX2155 using Tapatalk
-
Squale Medium. 35 mm.
Sam sat je odličan ali... Naći bezel i staklo je projekt.
Ovako bi trebao izgledati. Bezel je kompliciran i još dolazi sa bakelitnim umetkom. Ovo je samo jedna inačica, postoje i crni, crveni, narančasti, dvobojni..
https://i.postimg.cc/JzvyhpJ0/154177...F6-A5755-E.jpg
Ako imaš vremena svakako uđi u to ali očekuj da će ti trebati oko godinu dana da nađeš dijelove. I jako vješt i motiviran urar za to sve.
Mehanički je jednostavan. Kazaljke se mogu relumati. Unutra je ili ETA ili ASchild.
Sretno.
-
Citat:
sin.er kaže:
Squale Medium. 35 mm.
Sam sat je odličan ali... Naći bezel i staklo je projekt.
Ovako bi trebao izgledati. Bezel je kompliciran i još dolazi sa bakelitnim umetkom. Ovo je samo jedna inačica, postoje i crni, crveni, narančasti, dvobojni..
https://i.postimg.cc/JzvyhpJ0/154177...F6-A5755-E.jpg
Ako imaš vremena svakako uđi u to ali očekuj da će ti trebati oko godinu dana da nađeš dijelove. I jako vješt i motiviran urar za to sve.
Mehanički je jednostavan. Kazaljke se mogu relumati. Unutra je ili ETA ili ASchild.
Sretno.
U njemu je eta 2783, radi ok. Vidim da su rijetki satovi, najradije bih mijenjao za neki sat. Kod nas nema majstora za ove modele.
Послато са SM-G998B помоћу Тапатока
-
-
https://uploads.tapatalk-cdn.com/202...cef1596dba.jpg
Darwil iz moje kolekcije.
Sent from my iPad using Tapatalk
-
-
https://i.postimg.cc/wMw65BfN/IMG-22...5c98978e-V.jpg
Projekt. 18k kućište.. Trebat će ili komplet sklop mehanizam-cifer ili puno vremena za složiti sve to.
-