-
Novi Poljot Sekonda 3133 i Poljot Strela 3133
Zanima me vaše mišljenje o novim satovima Poljot Sekonda 3133/6431646 i Poljot Sekonda 3133/6431643 kao i Poljot Strela Poljot Strela 3133/2121208, Poljot Strela 3133/2121204 i Poljot Strela 3133/2121108 zanim ne da li su kvalitetni satovi i kakvi su u idnosu na Volmax satove sa mehanizmom Poljot 3133 dali su isplativa investicija jer su jeftiniji Volmax satova sa mehanizmom Poljot 3133 a od evo i linkova
Poljot watches Sekonda in the russian watches online shop Smirs.com
Poljot watches Sekonda in the russian watches online shop Smirs.com
Poljot Strela Chronograph 3133/2121208
Poljot Strela Chronograph 3133/2121204
Poljot Strela Chronograph 3133/2121108
-
Re: Novi Poljot Sekonda 3133 i Poljot Strela 3133
Koliko god da sam se trudio, nisam saznao istinu, sa koje proizvodne trake izlaze ti modeli. Razlika je ,takodje, zbog veličine (diameter) sata. Mislim da nije preterana razlika u kvalitetu, ali su po meni i jedni i drugi malo precenjeni, zbog popularnosti....
Ja ,kada su rusi u pitanju, najviše poverenja imam u Volmax, jer je kod ruskih satova skoro pa najveća mutljavina...
Sa Volmax-om su skoro sva iskustva koje pročitah ,pozitivna.
-
U vreme hladnog rata u Velikoj Britaniji su prodavani satovi marke Poljot I Raketa pod nazivom Sekonda. Inače firma je osnovana 1966 godine i danas je, bar po zvaničnom sajtu najprodavaniji modni brend u UK !!!!?????? Uglavnom su upitanju kvarcni azijati koliko vidim, i svakako te satove ne bih kupovao. Njihov zvanični sajt Welcome to Sekonda Watches
Pak što se tiče Strele tiče, situacija je mnogo bolja i podseća pomalo na Poljot International tj radi se o nemačkoj firmi osnovanoj 1999, vidim da je vlasnik prava Juri Levenberg (zvuči nekako ruski). Što se tiče mehaizma ugrađivali su se mehanizmi iz ПМЧЗ (Первый Московский Часовой Завод) a po potpunom rasparčavanju Poljota koriste Mak Time hrono mehanizme. zvanični sajt je STRELA Watch - e ovo bih već posedovao:man_in_love:
Volmax je jedan od pravnih sukcesora Poljota("nasledili" spoljne kanale prodaje i dve robne marke Aviator i Štrumanskie) koji takođe koristi Mak Time mehanizme. zvanični sajt Авиатор
Pomeni Strela je sasvim prihvatljiva opcija ne vidim neku veliku razliku u odnosu Volmaksove akvizicije ali opet to je samo moje skromno mišljene:blushing: ..................da vidimo šta će "stari vukovi" sa foruma reći o tome
-
Stvarno ne poznajem dobro ruse, ali kada bih birao izmedju ovih modela, najvazniji bi mi bio vizuelni utisak, jer smatram da nekih znacajnijih razlika u kvalitetu mehanizma izmedju pomenutih modela nema. A da su privlacni i lepi satovi to stoji.
-
Citat:
popovac 76 kaže:
Pomeni Strela je sasvim prihvatljiva opcija ne vidim neku veliku razliku u odnosu Volmaksove akvizicije ali opet to je samo moje skromno mišljene:blushing: ..................da vidimo šta će "stari vukovi" sa foruma reći o tome
Eto,ja se slažem :)
-
Citat:
popovac 76 kaže:
Pak što se tiče Strele tiče, situacija je mnogo bolja i podseća pomalo na Poljot International tj radi se o nemačkoj firmi osnovanoj 1999, vidim da je vlasnik prava Juri Levenberg
jesi li siguran da Strelu pravi Juri? Ja znam da je on napravio svoj brend "Pilot", ciji logo podseca na Poljotov, ali nisam siguran da li pravi i Strelu koju prodaje Julian Kampmann, recimo?
Evo jednog Jurievog pilota
US PILOT Miyota 8215 "Russian Aviator Pokryshkin" mechanical automatic watch | eBay
A sto se samog Jurija tice,procitao sam dosta negativnih komentara o njemu i njegovom poslovanju, i ja bih svakako zaobisao saradnju sa njim.
-
Citat:
popovac 76 kaže:
Volmax je jedan od pravnih sukcesora Poljota("nasledili" spoljne kanale prodaje i dve robne marke Aviator i Štrumanskie) koji takođe koristi Mak Time mehanizme. zvanični sajt
Авиатор
Pomeni Strela je sasvim prihvatljiva opcija ne vidim neku veliku razliku u odnosu Volmaksove akvizicije
popovac , ne znam da li si primetio, da za sve modele koriste isto kućište, tj cela paleta Strela satova ne prelazi 39mm diameter, dok se kod Volmax satova iz serije Strela mogu naći i do 45mm sa daleko ozbiljnijim kućištem.
To sigurno pravi razliku u ceni, bez daljnjeg !!!
Treba svakako obratiti pažnju na diametar sata, s`obzirom da im cela paleta satova STRELA Watch ne prelazi 39mm !
Koliko je god mehanizam najvažnija komponenta sata, nije sve ni u njemu. Svakako treba obratiti pažnju i na ostale elemente sata, kao što su cifer, kazaljke, kućište ...etc....
Moje mišljenje je, da se sa Volmax-ovom seriom Šturmanski Strele, ne mogu porediti ,kao i to da je Volmax daleko ozbiljnija "kuća" .
Samo bih hteo da dodam, da nikako ne mislim ,da je ta "mala" Strela ne kvalitetna i loša, ali je takodje nikako ne bi poredio sa Volmax-ovom Strelom. E sad, da li je skoro dupla razlika u ceni opravdana, nemam pojma...
-
Citat:
23jewels kaže:
jesi li siguran da Strelu pravi Juri?
Jeste njegova je firma(Legal STRELA-Watch), na sajtu Russian Watches | Juri Levenberg može da se isprati njegov istorijat rada.Evo jednog po meni fer komentara sa "watchuseek" russian watchforum koji po najbolje opisuje ovog proizvođača " Juri is the man we love to hate (due to his reputation for poor customer service) but he's responsible for commissioning some of the best watches to come out of Moscow over the past 15 years or so, including the 3133 Strelas and the 2001 Gagarin reissues -- just to name a few. If you like his watches but are nervous about doing business with him, Julian Kampmann is your man. His shop is right down the street from Juri's, and he carries many of his watches. Most importantly, Julian's reputation for service is second to none."
Koliko ja vidim klasična istorija jednog Rusa pečalbara otišao rano u Nemačku pravio dobre satove - zaradio pare- postao bahat
iz ovoga sledi da je bolje sat kupiti kod odgovornijeg prodavca nego direktno od proizvođača jer mu izgleda uopšte nje stalo do reputacije, ali svako pravi solidne satove!
-
Citat:
backarelli kaže:
Treba svakako obratiti pažnju na diametar sata, s`obzirom da im cela paleta satova
STRELA Watch ne prelazi 39mm !
..
Nisam uopše obratio pažnju - hvala druže to svakako jeste velika mana.......
ali to se i uklapa u stari izgled poljota a i takva su kućišta i kod Poljot International-a i ja bih rekao da samo potvrđuje priču od malopre da je pravio ok satove, ali da ne obraća pažnju na reputaciju i ne ide u korak sa novim zahtevima tržišta za sve većim obimom sata:nono:.
-
Citat:
popovac 76 kaže:
Nisam uopše obratio pažnju - hvala druže to svakako jeste velika mana.......
ali to se i uklapa u stari izgled poljota a i takva su kućišta i kod Poljot International-a i ja bih rekao da samo potvrđuje priču od malopre da je pravio ok satove, ali da ne obraća pažnju na reputaciju i ne ide u korak sa novim zahtevima tržišta za sve većim obimom sata:nono:.
Eh, ma šta ti kupci znaju šta je ruski sat? A još gnjave za tu neku estetiku.
Nema tu demokratije za njih, ima da bude kako drug Putin kaže, i tačka :D
-
-
Na racun Levenbega moram da odgovorim :D
i ja sam licno citao o njemu sve najgore, kako je prevarant, uzasan prodavac, ne odgovara na poruke i sl.
i vrag mi nije dao mira pa sam ipak odlucio da pazarim kod njega, u prvom slucaju njegov brand Pilot (na aukciji placen 70 eura).
Sat stigao, prefektan, tracking code i slicno.
Nakon toga sam uzeo i Blue Angel koji je dosao i sa certifikatom i garancijom, + gratis kutija za putovanje (mogu stati 2 sata).
Par puta sam mu se javljao tokom transakcija, odgovarao je u toku 24 sata. Sve u svemu meni je on odlican kupac i toplo ga preporucujem. Covjek zna sta radi i poznaje svoj posao dobro.
Sto ljudi lose komentarisu o njemu, ovisi, da li je to los marketing ili sta drugo stvarno ne znam, al meni je on prva liga!
Slike satova imate u mojim galerijama pa recite da li je los prodavac ili nesto drugo ;)
-
To sve stoji, da si imao dobra iskustva, ali meni su te dve Strele "nebo-zemlja" , a što se tiče novopečenih Rusa, najviše poverenja imam u Volmax bez obzira na visoku cenu i to je to....
-
Posteno zboris backarelli, ali iskreno mi smeta to sto Levenberg je navodno na losem glasu, a ipak spada u top seller na ebayu... to sto je na losem glasu po forumima, stvarno smatram da je namjeran los marketing mozda cak i od drugih prodavaca, sve u svemu ja licno da imam sada pare odmah bi uzeo njegovu novu strelu...
-
....ma ne bi uzeo rusa sklapanog u švabiji, sile nema ! Eto, baš onako iz principa ! Pa serem se ja na ono njihovo "sdelano v rusiji" na ciferu, kad ga švabo sklapa, ebo ga on !!!!!! Ne kažem da sam u pravu, to je samo moje mišljenje....
-
Citat:
backarelli kaže:
....ma ne bi uzeo rusa sklapanog u švabiji, sile nema ! Eto, baš onako iz principa ! Pa serem se ja na ono njihovo "sdelano v rusiji" na ciferu, kad ga švabo sklapa, ebo ga on !!!!!! Ne kažem da sam u pravu, to je samo moje mišljenje....
u brate moj ti sve bre primaš k srcu još "će počneš" da vičeš...ni ja ga baš iz istog razloga nebih kupio ali ovde nije reč o tome već o kvalitetu samog sata koji siguno nije duplo gori kao što cena kaže a baš ako hoćemo da idemo do kraja volmah nema livnicu već kupuje i mehanizme i kućišta isto kao i ovaj rus u miloj nam Nemačkoj. po meni jedini pravi autohtoni rus naslednik hrono poljota je Mak Time jer su se prilikom grabljenja nad mrtvim gogantom jedini odlučili za proizvodne linije dok su se drugi grabili za robne marke........ i ponovo samo moje skromno mišljene :blushing:
za kraj vam puštam kako su se pravili poljoti u rusiji :D
http://www.youtube.com/watch?v=6REOtt1olY8&feature=related
-
1 Priloženi(h) fajl(ova)
backarelli
.... i ja tebi na citizen :D
Lepo ti to po mom ljubimcu iako on cukara na 3133 MakTime.
Nego, ako ti proradi probavni trakt i za ovog drugog ljubimca sa slike, ima da nastane incident. Samo da mu promenim karike pa da te pitam gde je taj wc u Lipovackoj sumi :D
Prilog 23579
Pozdrav od Strela Officer2
-
hm, hm, hmmmmmmmmmm ...
sta fali rusu koji je isao kod svabe na tuning ?
-
2 Priloženi(h) fajl(ova)
Junkers ima modele sa mehanizmom 3133, ali ih potpisuje kao Made in Germany. Evo malo slika sa interneta:
Prilog 23580Prilog 23581
Nemac sa ruskim srcem uopšte ne izgleda loše :drool:
-
Levenbergova Strela ima MakTime-ov mehanizam, eh sada Made in Russia ili Made in Germany, neka dodje kod mene u podrum i neka ga napravi, ako je mehanizam dobar kao i kvalitet svega ostalog, boli me briga gdje ga sklapa. Opet naglasavam moje misljenje.
@sofronije - ljepotica brate, 100 godina da je nosis :D
ili da je meni prodas ;) pazio bi je ko da je moja
-
-uufff... dobro, dobro, ajde de... preterao sam, pogotovu izražavanjem, te se izvinjavam ako sam nekog uvredio, ali mišljenje svakako ne menjam.
Već sam naglasio, da ne mislim da su ti modeli djubre, već samo da ima razlike u pomenutim modelima, kao i da ne znam da li je razlika u ceni opravdana... pa ako ste imali strpljenja i odgledali klipove koje postavih u prošlom postu, ta razlika bi valjda trebala da bude i vama jasna.
Popovac , već si mi uzeo "reč iz usta" jer htedoh još u prošlom postu da napišem, da bih se uvek pre opredelio za Mak Time ili Aviator . Za to da li Volmax ima livnicu ili nema, ne znam... samo znam da drže do kvaliteta, kao i do astronomskih cena, gde je dosta modela iz njihove palete realno precenjeno.
Opet se opozivate na mehanizam. Pa raspon cena u (recimo) serijiskom ETA G10.211 mehanizmu, izmedju satova gde je isti ugradjen dostiže više nego duplu razliku, pa nema ovoliko polemike. Što se tiče 3133 mehanizma, verujem da je gomila ljudi ubedjena da zna koji mehanizam kuca u njihovom satu. E pa to i nije baš tako, te bih vas zamolio da "bacite oko" na poslednji post u sledećoj temi...
http://www.svetsatova.com/forum/f116...mima-2653.html
....otuda i moje ne poverenje.
Sofronije, druže moj... kada na istom tom, meni omiljenom Citizenu, budeš video "made in Japan" a sklopio ga Žića zvani Perin iz gornjih Gavibavinaca na Jamajci, ću ti dam mapu za klonju u Lipovici !:thumbsup: Seiko koji kupih, ko zna gde je sklopljen, ali na njemu ni J od Japan nema. Ej, šala na stranu, ni jednog momenta nisam rekao da se radi o lošim satovima, već da bi se ja svakako pre odlučio za "čistokrvnog ruju" i ako je to danas čitava problematika . Inače, pored velikog broja ljudi koji su ekstra prošli u kupovini od Levenberg-a (poput člana nedim), ja se iskreno ne bih usudio da "pljucnem" oko 400 € za njegov sat. Nešto i ne verujem da se radi samo o marketing-pljuvanju, možda i grešim, ne znam. Inače, veliki sam ljubimac ruskih satova, da ne kažem da su za mene br1, a evo i posta iz januara ove godine (post br 32) gde sličnih ima još gomila na forumu...
http://www.svetsatova.com/forum/f72/...to-4710-4.html
nedim , uistinu se izvinjavam na mom prošlom postu, jer je bezobrazno sročen, pa još podebljan sa uzvičnicima. Nisam mislio da uvredim niti jednog vlasnika pomenutih satova, veruj mi.:blushing: Veliki sam ljubimac ruskih satova, jer pored pominjanog kvaliteta, imaju neku toplinu, koju drugi brendovi nemaju. Meni se ,nekako , sve to narušava takvim potezima koje pravi Levenberg . Pa ja nisam video niti jedno loše iskustvo za izvornu Strelu, kao ni za Šturmanski Strelu... kako se to njemu desilo, da izazove lošu reputaciju ruskog hronografa, koji spada u sam vrh ruskog časovničarstva ne znam, ali mi svakako para oči i poverenje. Možda si u pravu, da je sve to marketing i da on svojom cenom, koja je duplo manja, sve to izaziva, ali ja ne bih da se "oprobam" . To je sve samo moje mišljenje i ne mora ništa da znači... svako pravi svoj izbor.
-
Ja se slazem sa bakarelijem, ako dajem 400e za nesto, pa valjda je u redu da znam gde je to napravljeno. Zasto stoji "sdelano v rossi" kad Rusiju nije ni videlo, a nije ni proslo pored 1MCZ... Cirilicni natpis na toj Streli je samo marketinski trik.
I da, mislim da to sa Jurijem nije negativna kampanja. Covek valja sve i svasta i tehnicka podrska mu je nikakva. Ja nisam procitao da je nekom stigao sat od njega bez stakla, bez krunice, ili kazaljke. Kao ni to da nekom nije stigao sat, vec su sve prituzbe na servisiranje satove, kao i na prodaju franken modela.
-
... e pa moram da se umesam i da povucem paralelu :
skoda odavno nije ceska, niti se cesi tu nesto pitaju, a skoda nikad bolja.
zbrojovka odavno nije ceska, a opet, i zbrojovka nikad bolja.
cehinje jedine nisu menjale kvalitet, samo sto srbi za njih odavno nisu (pre)bogati turisti ...
strela je vrh, i sofronije moze da je proda samo ako ja za to ne budem znao, posto cu prvi
da mu taj nicim i nikada opravdani potez, ukoliko saznam na vreme za nameru, onemogucim
svim legalnim i nelegalnim sredstvima ( tamnica, ´leb i voda dve nedelje, elektrosokovi,
bicevanje, bambusovi stapici pod nokte itd. ).
dakle, strela forever !
osim toga, ja sam nekada (davno) na svom yugicu 55 pored cepa za sipanje goriva zalepio nalepnicu
na kojoj je pisalo ˝euro diesel˝, i nikome nije palo na pamet da se tu stvarno sipa eurodizel,
a i niko zbog toga nije mislio da vozim dizel mecku.
-
uf, tu itekako ima razlike. Skodu je kupio renomirani proizvodjac automobila, ulozio kapital, doneo tehnologiju i oziveo posrnulu Skodu. Sta je uradio Juri? Kupi pojedinacno delove, sastavi sat i proda sa natpisom na koji verovatno nema pravo. Da je on kupio 1MCZ ulozio pare, doveo Nemacke inzenjere, kontrolore, i proizvodio satove u maticnoj fabrici, tada bi bio Poljot uporediv sa Skodom. Ovako bas i nije...
-
da ne odemo preterano van teme, ali ...
nemci su isto to radili kada su preuzeli skodu (model favorit ), pa se tek posle toga desila dvosmislena
felicija ( i zbog imena, i sto je bila jedna svapska cehinja), pa fabija ...
samo neka se postovani jurisa bavi sklapanjem satova od originalnih delova ako mu se to isplati
(mada tesko, serijska proizvodnja je velika nauka). dok ne sklapa po mnogo komada, to sto sastavi
ima veliku sansu da ima bolju zavrsnu kontrolu nego ruske beskonacne serije. taj deo je po mom
misljenju ok.
-
Luger, paralela ti nikako ne valja.
Ista ta Škoda je kupljena od strane VW-a, te su i kontrole proizvodnje na nivou VW-a.
Da li stvarno misliš, da neki Glashutte ili Aristo kontroliše sklapanje Strele u švabiji !?! :confused: :blink: Ko to ,ustvari stoji iza kvaliteta "male" Strele made by Juri !?!
Kada je Volmax u pitanju, ni o njima ne mislim da su "sveto slovo" , ali u trenutnoj situaciji ruskog "raspada" časovničarske industrije, meni su oni najbolji izbor... ne želim nikako i nikoga da povredim mojim mišljenjem, te se povlačim iz diskusije.
Uostalom, ja sam skorojević u svetu satova, te moje mišljenje nije toliko ni bitno...:yes4:
-
paralela mi valja iz razloga sto su svabe bez trunke stida prvo sastavile favorite od zatecenih
delova, rasprodale ih, i jedina razlika u odnosu na cehe je bas bila poboljsana zavrsna kontrola.
kada je ta faza zavrsena skoda je krenula na stranu na kojoj je i danas.
iskreno se nadam da ce jurisa da uspe da ponovi to isto, tacnije, da se prvo igra srafciger fabrike,
a kasnije da po ruskom receptu napravi neke fenomenalne satove.
to sam mislio ...
-
veliki off
Nije VW pravio Favorit. Dizajnirao ju je Bertone. Favorit je izbacen 87, pravili su ga do 95-96, a VW je Skodu preuzeo 95, i prvi njihov auto je felicija. Ja sam hteo da ju kupim 98-e, ali mi je bila skupa :D VW i Skoda se prvi put dovode u vezu 1991, tako da su oni mozda nastavili da sklapaju favorit dok su pripremali novi model...
-
Uf, dok sam ja otkucao, vi ste već uspeli da iskomentarišete, te sam zakasnio sa prošlim postom...
da... to je moguće, jer su satovi koje trenutno "proizvodi" izuzetno popularni u celom svetu. Sa tom mogućnosti u budućnosti bi se složio.
-
neka me moderi ubiju, ali da mi se racuna off iz nehata...
tacno ! ja sam od onih generacija odraslih na auto magazinu ( martiin cesenj i ekipa),
pa smo se posle posvadjali sa slovencima , takoda znam ko je dizajnirao favorit.
isto tako se i desilo da su svabe prvo rascistile stokove delova favorita tako sto su sklopile
onoliko favorita koliko je bilo ispravnih delova, i logicno, to prodali iz vrlo banalnog razloga:
da bi uzeli lovu.
posledni favoriti su bili svapski, a na njima je pisalo drugacije.
ja jos uvek ovde vidim paralelu izmedju jurise i skode.
-
Problem je u tome, što je jurišin trenutni renome u visini Škode 105L (one balonke), bar što se stranih foruma tiče ... :D a šta će biti u budućnosti, ko to zna ! Ja bi voleo , da se tvoja paralela obistini, da se napokon zna, iz koje to "garaže" izlazi ta ,nama svima, prelepa Strela !!!:thumbsup:
-
hmmm...
jurisa moze da pukne kao zvecka, a i ne mora.
dok radi sa originalnim delovima i ne drhte mu ruke, satovi ce da mu budu odlicni. nisam potuno siguran,
ali vrlo je verovatno da ruska metalurgija i dalje ide dosta ispred zapada i amerike. jednostavno, rusi su tu bili
toliko bolji od ostatka sveta, da je samo trebalo da nastave da rade kako su radili u sssr-u.
po pitanju jurisinog renomea : cak i da gresi, ako hoce, naucice mnogo brzo... ili ako nece, steta.
ukoliko mu se posreci da mu pomogne neki amg ili brabus u svetu satova, bice od skode porsche,
ali nikada vise za smesnih 400 eur.
-
Citat:
luger kaže:
i ne drhte mu ruke,.
Ja taj problem rešavam sa dve domaće ! :thumbsup:
Sve to što si napisao je sušta reala. Ja stvarno ne mislim da su to krševi od satova. Daleko od toga, daleko. Naši članovi su zadovoljni, pa i to nešto govori !!! Na našem forumu nema negativnih komentara, što je takodje za uzeti u obzir. Već ,ja samo mislim da nije za mene, jer ga u duši nekako ne doživljavam zbog svega ovoga.
Nego, smešno mi što ga zoveš "juriša" :D Obesiće me moderatori za ovo moje balavljenje i razvodnjavanje...:banghead:
-
1 Priloženi(h) fajl(ova)
Uzivaj te malo nov poljot-strumanski,sa jednom navijanje tera 58sata,ja sam prezadovoljan
Prilog 23611
-
nedim
hvala tebi na lepim zeljama i nagovaranjima.
Vidim ozbiljan si covek pa evo da utanacimo dogovor bez obzira na lugerove sklonosti ka upotrebi sile iako mu to sima zabranio. Dakle, cim navucem tu kvotu nosenja strele, cujemo se na pp ( da ne sazna luger ) i obavimo transakciju. Cena je fiksna - deset cevapa u pola somuna sa lukom, dve tufahije i krigla boze. Posteno ?
baki
cuj, nisam ni ja mislio ozbiljno za citizen a za ovo ostalo ako ostanes tako dosledan ima da ti snimim kuckanje strele za nocnu uspavanku. Ako korigujes misljenje, sto bi bio mudar potez, mozda ti dozvolimo da se tvoj sturmanski malo druzi sa strelom, mislim ako momak nema kakvu falinku. Vidis da prosaca ima a i cena joj brzo skocila.
luger
samo ti preti. Kada navuces konjicu na vrat nece ti pomoci ni oni dabrovi Ontarija. I nemoj posle - e,gde mi je pamet bila; pa sta mi je to trebalo; nisam znao da sam brzoplet ....
23jewels
vozim ja i fabiu. Krenula me karta sa tim hibridnim svabama i sve bih opet nesto kupio nju a ne ladu.
-
bt jos jednom cestitam stvarno je izuzetan sat.
-
Hehehehe, ma ovo ode 100 km od strele na kraju...
Koliko sam ja upratio on je pokupavao stock dijelova i prava na licencu sata.
Sta i kako radi to on svoje ne znam iskreno ali cini mi se kao lik koji zna stogod.
A vala brat bratu strelu vec duze vremena zagledam i cijene idu samo gore i gore sto je malo i do pumpanja cijene i interesa za satom. I pored onoga limited edition za sat, pogotovo ruski su smijesni prodavaci.
Ufo lafo 999 komada, a mozes ih naci svaki dan nove na prodaju :D
P.S.
sofronije - ma malo je deset i pola, vodim te na dvadeset i cijela, travnicke mjere :D
-
@ sofronije
pre otudjenja strele prvo da razmislis na temu ajnstajnovog zakona o trcanju bez odece oko drveta.
@ bt
ukoliko ikada pozelis da se razvedes od sturmanskog, nemoj da ga dajes u oglase, napisacu ti gde da ga
odneses u skopju, a on ce sam da dodje do mene za par dana.:P