Da li može nekoliko komentara da li se "isplati" kupiti ovaj sat http://www.orientuhren.de/orient-aut...01w-p-270.html ?
Printable View
Da li može nekoliko komentara da li se "isplati" kupiti ovaj sat http://www.orientuhren.de/orient-aut...01w-p-270.html ?
Ono što sam ja čitao o ovom modelu su uglavnom pohvale tako da mislim da za relativno male novce dobijaš prilično dobar sat sa automatskim mehanizmom.
Na jednom stranom forumu imaš kraći opis sa par dobrih slika koje prikazuju kako je brojčanik urađen i koje dočaravaju lepotu ovog modela.
Citat:
music healing, WUS kaže:
Evo još par odličnih slika Orient CET05001W sata. :)
http://i842.photobucket.com/albums/z...ET05001-13.jpg http://i842.photobucket.com/albums/z...ET05001-15.jpg http://i842.photobucket.com/albums/z...ET05001-14.jpg
pictures by music healing
sta mislite o ovom modelu
http://www.youtube.com/watch?v=eEAhLQVMNZc
samo me bune ovolike oscilacije u ceni
e bay 190 $
discount 240 $
watches88 208 $
sky watches 250 $
amazon 240 $
Zanima me konkretno model koji sam naveo, odnosno elegantan sat.
Racing model interesuje mene,pa rekoh da ne otvaram novu temu :D
diamond, dobar je to sat i mislim da nećeš pogrešiti ukoliko ga kupiš. Cenom je pristupačan i ima dobar Orient mehanizam koji se već dokazao u upotrebi a na kraju krajeva, ako ne budeš zadovoljan sa satom uvek ćeš moći da ga prodaš praktično bez nekog gubitka u novcu.
Pozdrav
Da li je neko naručivao sa dole poenutog sajta, kakva su iskustva?
Malo korišćenje opcije pretrage bi tu i tamo dalo po koji rezultat...
ORIENT CFT automatic
Orient sporty automatic!?
Orient EM7A002R - AVIATOR
Pozdrav
Hvala najlepše... Bio sam u žurbi, pa sam zato tako površno postavio pitanje... :D
Ljudi se dosta zale na Power Reserv funkciju, navodno ne radi. Znam da bi Orient star bio bolji izbor od obicnog Orienta, ali ih je teze nabaviti.
Radi odlicno, bar na mom. Ja imam CFM00001S (koliko znam zovu ih Planet Orient a ne Orient Racing) i Power Reserve radi savrseno. Narucio sam ga pre dve godine sa discountwatchstore. Stigao mi za 5 dana. Napisao sam par postova i na ovom forumu.
Evo jednog finog satica od Orienta. Krunica smestena sa leve strane ( levorukima ce ovo sigurno odgovarati), kako bi power reserve indikator mogao da se pomeri dole.
http://www.youtube.com/watch?v=lXeXcylj3K0
Wow! Orient CET05001W je jedan od najlepsih satova koje sam ikada video. Poslednjih dana sam opsednut njime, i ne mogu da verujem da košta samo 112$ na Amazonu! Preko vezica iz USA biće naručen u narednih par dana. Neverovatno je koliko dobro izgleda i sa metalnom i sa kožnim narukvicama. Već sam se odlučio za 2 dodatne narukvice koje će biti naručene odmah posle sata. Moja opsednutost je otišla toliko daleko da sam se poigrao u PS-u kako bih sebi dočarao kako će izgledati sa narukvicama koje sam odabrao, i mogu vam reći, nisam se ni najmanje razočarao.
Prilog 4715
Ne znam zašto sam vam ovo ispričao... Verovatno da bih se pohvalio... :) U svakom slučaju, ne može da škodi...
Sve tri varijante sata su lepe, naručićeš ga na čeliku?
Prilog 4716
@Koska23
Stvarno je MNOGO lep!
Javljaj šta se dešava sa narudžbinom,
Da, naručujem ga na čeliku, a odavde naručujem kožne. Iskreno, najviše mi se sviđa sa plavom narukvicom, ali lep mi je i sa svetlo braon, a i praktičniji za "poslovno" oblačenje. Biće naručen u narednih par dana, ali stiže iz USA tek početkom maja... Izgoreću do tada, ali šta da radim...
CET05001W je stigao u USA bazni kamp. Sad sam u procesu biranja kaiševa za ovaj sat i orient BM. Nabasah na jedan sajt sa neverovatno povoljnim cenama... Siguran sam da nisam prvi na ovom forumu koji je na njega naleteo, pa reko' da čujem mišljenja i iskustva... Sajt je International Watchman, Inc. . Sajt izgleda jednom rečju... jadno (i to je verovatno eufemizam godine)... Ne postoji forma za naručivanje proizvoda već se to čini isključivo putem maila ili telefona, ali cene su krajnje povoljne, a izbor veoma širok. Znam da to nije Hirsch ili Hadley Roma, ali za ovaj novac - koliko loše može biti?
Kada sam počeo da tražim po stranim forumima iskustva sa ovim prodavcem očekivao sam, na osnovu izgleda sajta, neku žešću pljuvačinu, međutim, ljudi su puni reči hvale... i za prodavca i za proizvode...
Šta vi mislite?
mislim da su zadovoljni kupci najbolja preporuka, a cene su zaista vrlo povoljne, tako da cu i ja naruciti odatle jedan nato kais! tnx za link! :)
Oni su ok ali što ne kupiš narukvicu ovde. Jeftinih kožnih kaiševa imaš gotovo svugde a možeš uživo da se uveriš u kvalitet izrade. Ovako kupuješ mačku u džaku koju ćeš platiti 15€ a na osnovu slike mi i ne deluju da je kvalitet preterano visok.
Simo, to su Zulu kaiševi. ;)
Ima i Zulu i Nato, ali im je skupo slanje van Amerike, 15$ kolko videh :-(
Pazi stvarno ima :banghead: ... Tek sad video da može da se skroluje (sajt :thumpdown:) i da imaju u ponudi baš Nato/Zulu narukvica ali u pravu je skydiver, na prvi pogled deluje da imaju niže cene u odnosu na konkurenciju ali sve to nadoknade kroz troškove slanja. Realno, ako je meni Eddie sa Timefactors naplatio nepune 2 funte za slanje nekoliko Nato narukvica ne vidim razlog zbog čega bi ovde troškovi koštali $15 odnosno skoro 10 GBP.
Koska23, ja da sam na tvom mestu ne bih se upuštao u tu kupovinu jer za te novce i ovde možeš da dobiješ prilično kvalitetan i lep kožni kaiš.
@sima hrabri
Simo, razlike između nato i zulu su zanemarljive ali ipak postoje. Prvo, zulu je napravljen od debljeg materijala pa bi samim tim trebalo da bude robustniji mada se meni u praksi pokazalo da kvalitetan nato može da izdrži dosta toga. Zatim, zulu je urađen smao sa jednim slojem tkanine dok nato na jednom delu ima dva sloja. I ovi metalni delovi (stao mozak) kod ova dva kaiša su drugačijeg oblika, kod nato su uglavnom oštrih ivica dok su kod zulu zaobljeni i deblji.
^ hvala na objasnjenju, dragone! becim se vec dugo pokusavajuci da vidim neku razliku, ali bezuspesno. :)
Shipping meni ne igra ulogu pošto bi slanje bilo na USA adresu, a kaiševi mi i ne trebaju pre nego što dobijem satove, tako da će sve stići u kompletu za 3 meseca... :shout: Na slikama zaista ne deluju nešto posebno, mada su mnogi komentari da su uživo mnogo bolji nego na slikama. Sa druge strane, naručujem Bond nato strap za Mako... $8 je ubedljivo najniža cena koju sam našao na netu, a kod nas ih ionako nema... Možda sam naivan, ali kolika razlika u kvalitetu može da bude kod nato strap-a od 8 i od 20 dolara? Pretpostavljam da kod nas ne bih našao ni kevlar style ili carbon fiber style narukvice, mada se oko njih još dvoumim.
A i vodim se logikom da kad već naručujem nato strap i plaćam shipping za njega, mogu u paket da ubacim i još par kožnih za po 6 ili 8 dolara... Čak i da budu loše neću crći za tu kintu... A uvek mogu naći mesto na nekom starijem satu... :)
Ma ne verujem da tu ima neka razlika u kvalitetu. Sve se to ionako radi u Kini, ako ne i na istom mestu...
@dragon, reče da si naručio par Nato narukvica, tj. da su ti poslali...kako si prošao sa carinom?
Udaljavamo se polako od teme pa će možda morati da se radi neki split...
off topic
Koska23
Pa vidi, taj kaiš od $8 može da bude podjednakog kvaliteta ili čak i kvalitetniji od onog kaiša koji košta $20 ali daleko je veća verovatnoća da će proizvod koji košta više biti i kvalitetniji. Kod nato narukvica razlika u kvalitetu izrade, trajnosti i udobnosti može da bude ogromna a to ti pričam iz iskustva jer sam i imao i isprobao nekoliko tih narukvica. Na kraju sam se zadovoljio sa timefactors proizvodom koji je malo skuplji ali po meni vredi svaki dinar. Udobne su, odlično odrađene i kvalitetne. Sad planiram da uzmem od njih i Rhino tj. zulu kaiševe. :)
skydiver
Prošao sam loše. :laugh: Platio sam troškove državi jer je vrednost pošiljke dobrano prešla onu cifru od 20€ koja se valjda ne oporezuje.
Sorry na off, ali moze li mi neko poslat link ili sa ovog foruma ili gdje se ima kupit taj Nato kaiš(svi pricaju o tom kaisu a ja ne znam ni kako izgleda!? :( )
[off topic]
Dzoni - dragon je pominjao Timefactors, a ima jos dosta mesta...
[/off topic]