Re: Tko od vas koristi mehaničke cronographe na satovima ? :)
Ja je koristim dosta cesto,bas iz razloga koje je Angel naveo jednostavno mi je lakse nego da pamtim koliko je bilo sati i kada ce proci odredjeno vreme do neke obaveze,poziva... U svakom slucaju je korisnija od tachymeter funkcije koju ima svaki drugi sat...
Koristim vrlo cesto, odnosno uvek kada mi je potrebno da izmerim tacno vreme za obavljanje neke radnje. Mozda je meni zbog samog posla vise potrebna ova funkcija, ali u svakom slucaju sat sa chronograph-om izgleda nekako bogatije. To je i glavni razlog da je danas svaki treci sat upravo sa ovom funkcijom.
evo momci, izgleda da ima onih koji to doista i koriste :)
no i dalje smatram da je to čisto kozmetički mehanizam, koji nitko ne može ozbiljno upotrijebiti za ono za što je deklariran. Dakle, chronograph ili štoperica :)
Nisam razumeo sta znaci ovo pitanje: Dakle, chronograph ili štoperica? Ja koristim ovu funkciju na satu, ili ako nemam tu je mobilni. Meni su iskreno lepsi satovi koji nemaju chrono, mada ima izuzetaka naravno.
Za štopovanje vremena uglavnom koristim mobilni jer ume da pišti. (Kad bih uključio hronograf, posle 5 minuta bih zaboravio da treba da pogledam u njega). Medjutim, on ima svoju ulogu kad šipčim po planinčinama. Kad krenem uključim štopericu i posle mogu da utvrdim prosečnu brzinu. Više puta mi se dogodilo da (kad ne uključim hrono) brzo zaboravim u koliko sam krenuo. Ajd' hrono i nekako, nego da li iko koristi one skale i računaljke kao na, recimo, Citizenu Nighthawk? :-) (a videh da na tim avijatičarskim ima i još komplikovanijih stvari)
sve su to samo kozmetički dodaci, nitko ne gleda ništa osim sata i eventualno datuma.
( naravno tu ne računamo digitalne satove koji imaju cijeli niz korisnih funkcija )
:)
Citat:
UlysseNardin kaže:
Nisam razumeo sta znaci ovo pitanje: Dakle, chronograph ili štoperica? Ja koristim ovu funkciju na satu, ili ako nemam tu je mobilni. Meni su iskreno lepsi satovi koji nemaju chrono, mada ima izuzetaka naravno.
chronograph je sat koji meri vreme i ima stopericu
Citat:
panonski kaže:
sve su to samo kozmetički dodaci, nitko ne gleda ništa osim sata i eventualno datuma.
( naravno tu ne računamo digitalne satove koji imaju cijeli niz korisnih funkcija )
:)
Pa dobro ali ocigledno postoje ljudi koji je koriste i definitivno nije samo kozmeticki dodatak...
Citat:
UlysseNardin kaže:
Stoperica = Hronograf
Citat:
Marko 5 kaže:
Pa dobro ali ocigledno postoje ljudi koji je koriste i definitivno nije samo kozmeticki dodatak...
govorim generalno naravno, nisam mislio na nekoliko ljudi od sto koji je doista koriste :D