-
Re: Smešni oglasi (i komentari) za prodaju satova
Ta oznaka PRODATO je zabranjena na oglasima, iskreno mislim da je blef.
Što se tiče Ruskih tj. Sovjetskih satova, mislim da je oglasivač svestan nerealne slike Rusije i uzavrele rusofilije, tako da mu ne zameram želju da što bolje proda robu. Ako ima ko da plati, neka ide, a i ljubav nema cenu ;)
-
Nije ovo precenjivanje svojih satova.
U pitanju je pokušaj prevare.
-
Slažem se sa Vladanom. Ovo je klasična džulovska prevara. Ako ćemo da teramo mak na konac, jedan od onih satova nema ni oznaku 3AKA3 MO CCCP, a znamo da na satovima mora da piše Made in Russia, budući da se država tako zvanično naziva. Voleo bih da neki pravnik ovo prokomentariše, ali koliko mi se čini, ako izuzmemo netačne činjenice za satove označene sa Made in Russia, ovaj formlano nije prevarant, jer ima pravo da za svoje satove stavi cenu koju želi.
Doduše, ne znam gde je našao da novi komandrici koštaju 80-90 evra, jer im je cena preko Meranoma oko 55 dolara.
-
Jeste džulovski, tu sam saglasan, a to da će ovaj lik i odgovarati za prevaru (zvanično), to možda u drugom životu ovde u Srbiji (meni je posao vezan za sudove,tužilaštvo, nisam pravnik ali znam šta pričam)...Problem je u procesu dokazivanja, procene opšte štete, nejasnosti zakonskih odredbi, ocene tužioca. Čak je veća šansa u parnici da se nešto dokaže, ali to samo ako proda nekome u zabludi. Postoji i činjenica da je reč o polovnoj robi, oglašavanjem, tu je naš zakonodavac još nejasniji.
-
Citat:
Neša kaže:
Doduše, ne znam gde je našao da novi komandrici koštaju 80-90 evra, jer im je cena preko Meranoma oko 55 dolara.
U tome se i ogleda prevara.
Davanje lažnih informacija u formi činjenica koje imaju za cilj da opravdaju ekstremno nerealnu cenu (koju on ,inače, ima pravo da formira po spostvenoj želji i obrazu)
-
Ovaj... sad sam video na KP, ima jedan prodavac koji je zaista i stavio te cene. Satovi mu svakako nisu replike, u cenu ne ulazim, ali ovde je definitivno oštetio drugog prodavca tvrdeći da mu satovi nisu originalni.
-
Jureci cifer za neku dzepnu Molniju juce sam gledao kp i naravno videh te 'oglase' i prosto sta reci...Slazem se sa svim gore navedenim ali posto se dugo bavim fotografijom nagledao sam se ljudi koji traze tolko mnogo para preko realne vrednosti foto opreme da to prelazi iz izraza sramota u izraz prevara, pa tako i ovde, budimo iskreni bilo kom od nas to sto zelimo da kupimo vredi onoliko kolko smo spremni da damo para za to nesto, ali svaki proizvod ima svoju realnu cenu i to je to....
-
1 Priloženi(h) fajl(ova)
Evo ja naidjoh na ovaj oglas. :lol:
Prilog 119762
-
Да није на овом форуму можда би и било смешно, овако је тужно
Rolex Date just | Svet Satova
-
1 Priloženi(h) fajl(ova)
Evo ako neko hoce Rolex za 200€, garantuje za orginalnost... Prilog 120055
-
4 Priloženi(h) fajl(ova)
Ja ne znam da li ovaj stvarno pojma nema o satovima ili se samo zeza. Isti onaj koji prodaje Rolex za 200€ i garantuje za orginalnost istog.
Prilog 120096 Prilog 120097
-
Ili je lud ili bezobrazan....
-
-
Citat:
Petar012 kaže:
Ili je lud ili bezobrazan....
Ili i jedno i drugo u isto vreme.:)
-
Uh dobro je da nema ogrebotine nigde, ja se poboja da je na zadnjoj strani ono uzorano polje kada su lopatom otvarali kuciste baterije ogrebotina, ali kad covek kaze da nema onda je sve lakse :)
-
-
1 Priloženi(h) fajl(ova)
Original Daytona iz Njemacke. Fali mu neko dugme, ali to nije ni bitno... :D
Prilog 120261
-
Auh, ala bi ovde bilo posla za policiju... Ja razumem da ne mogu da uhvate sve kriminalce, ali ovi im se maltene sami pozivaju u goste.
-
Imenjace,gde si ti video da lopov juri lopava?[emoji4]
Dugmici kao dugmici,otpadnu i sa kosulje,pa nema veze.[emoji23]
-
Pa,vise mi lici da dugmetu fali Rolex:lol:
-
1 Priloženi(h) fajl(ova)
Auuuu :(
"...vrhunska top kopija radjena u svajcarskoj po narudzbini..."
Prilog 120582
-
Citat:
mizzy kaže:
Auuuu :(
"...vrhunska top kopija radjena u svajcarskoj po narudzbini..."
Prilog 120582
Nisam čuo da je Kina promenila ime i da se sada zove Švajcarska. OK, možda nisam informisan, ali oglas nije netačan - sat je stvarno rađen po narudžbini - to je tražio vlasnik fabrike. Sigurno je urađen u renomiranoj fabrici u Zhuang-Cing-Cangu, a verujem i da je u pitanju ograničena serija od 100.000 primeraka. Pretpostavljam da je postavljač oglasa greškom stavio evre umesto dinara, mada je i takva cena previsoka.
-
-
1 Priloženi(h) fajl(ova)
Serijal precenjih se nastavlja [emoji1] čuo neki gym baja kako pominjem ortaku da su mi na listi želja Amfibija i Monster, kaže ortak da i on voli te ronilačke, i ubacuje se tip odjednom nudeći nam neverovatnu ponudu [emoji23], kad već volim takve:
Prilog 120585
Pored toga što je bezvezan, mislim da je u prodavnici skuplji 500 dinara
-
I ja sam negde naleteo na oglas za AP, postavio sam ga takodje, poodavno, vidim i dalje je aktivan. Nikako mi nisu jasni ti ljudi, prodaju repliku Rolex, Omegu... za 200-300€... a za te pare moze se priustiti neki sasvim pristojan original. A za 2600€ tek, moze se kupiti mnogo dobar i ozbiljan sat, mada znate vec i sami bolje od mene, vecina forumasa i ima satove tog tipa. I zato sta li je mislio g-din i njemu slicni koji postavljaju slicne oglase.
-
Verujem da to zavisi od kupca. Ako su u pitanju replike od 200-300 €, naleteće neki primitivac ili kompleksaš koji će skrpiti toliko da stavi na ruku jeftinu kantu koju će moći da pokaže u kafiću dok mu na stolu stoje ključevi od nekog audija spašenog sa nemačkog otpada sa samo 700.000 pređenih kilometara, a za koji benzin kupuje na kašičicu i stavlja mu polovne gume, izanđale kočnice sa otpada i slično.
S druge strane, ovaj što prodaje AP za 2.600 € je sigurno priglup i nada se da će upecati neku budalu. Onaj ko ima toliko novca i želi da ga izdvoji za sat svakako ga neće kupiti od tipa koji je toliko 'bogat' da nosi AP, a slika ga jeftinim kineskim telefonom na masnoj mušemi, već će otići u radnju i kupiti pravi sat. Koliko god da u ovoj zemlji ima funkcionalno nepismenih, ne verujem da će naći budalu kojoj će prodati ovu kantu. Onaj ko je stekao dosta novca svakako ima dovoljno mozga da proceni kome ga daje.
-
svaka čast Nešo za opis baš je tako kako si rekao, pogotovo me je oduševilo ovo za kola sa nemačkih auto otpada
lepo bi bilo ubaciti i treći statusni simbol gorepomenutih, a to je telefon :(
-
U pravu si, telefon je kineska kopija iPhonea koja radi na operativnom sistemu Ljakse v.2.1 :D
Imao sam čak nedavno i priliku da oslušnem razgovor jednog 'pametnjakovića' koji je kupio kinesku verziju jednog skupljeg sata, pa ću to negde i napisati.
-
1 Priloženi(h) fajl(ova)
Ha, ha, ha, carski...
Prilog 120737
-
-
Sto rece onaj iz audicije, "sve je to ludo, moj namicitelju".
-
hvala Kure na komplimentu to sam se ja zezao malo, nisu satovi moji
da nisi okačio ne bih naravno ni ja, dojadili ovi amerikanci na ebay sa tim pričama ukleto i slično, ovo je moj primitivni bunt povodom toga
imao sam mnogo zajebanije oglase nego sam obrisao, neću da me smaraju ovi iz bulevara b92, dokoni ljudi svakakve budalaštine objavljuju, nemam vremena da se zezam na berzi
-
-
1 Priloženi(h) fajl(ova)
100% original iz Nemacke, ima i napis na masinicu
Prilog 121719
-
1 Priloženi(h) fajl(ova)
Prilog 123135
Em original, em nov-nekoriscen. Pa ko je ovde lud?!
-
Sviđa mi se što uvećalo radi u fulu
-
1 Priloženi(h) fajl(ova)
Original kopija :confused:
Prilog 123425
-
Hahah original kolija. Ovaj naslov je mozda i bio i nisam ga video...ali sad ocu da crknem od smeha. Pa zar je moguce.
Послато са SM-G928F уз помоћ Тапатока
-
Da li je smesno ili zalosno... tragicno je da se kopije oglasavaju bez ikakvih problema na oglasima bez obzira sto je to krivicno delo.
-
Zare,pre nego sto objavis oglas na KP,pise ona izjava o tacnosti podataka i da se krivicno odgovara za netacne podatke.Mada,to stoji samo za ukras,a onda posle kuku-lele.[emoji17]