Tzuta, dobro došao.
Printable View
Tzuta, dobro došao.
Evo da i ja izađem uslovno iz anonimnosti i da se nakon dugog vremena zvanično predstavim.
Trebalo je to odavno da uradim pa vam stoga dugujem jedno veliko SORRY.
Ime mi je Srđan, godište 69-to. Iz Beograda sam i po zanimanju sam diplomirani mašinski inženjer.
Hobiji su mi se uglavnom razvijali iz velike ljubavi prema tehnici. Još kao osnovac i srednjoškolac sam se bavio modeliranjem automobila kroz školsku sekciju iz tehničkog obrazovanja, i uporedno uspešno učestvovao na mnogim takmičenjima.
Od tog perioda datira moja strast prema automobilima, satovima kao i ostalim čudima tehnike. Osim ovoga, volim fotografiju, dobra štiva i muziku, što se iz mojih postova na forumu da i naslutiti.
Dobar deo svog slobodnog vremena u mladosti sam upotpunjavao i sportom, naročito košarkom i streljaštvom. Nažalost zbog poslovnih i porodičnih obaveza, sport sam sveo na blagu rekreaciju i boravak u prirodi.
Po završetku studija zaposlio sam se u jednom tadašnjem društvenom preduzeću, tamo ostvario sedam godina karijere u branši, i nakon njegovog stečaja odlučio da uplovim u vode privatnog preduzetništva.
Osnovao sam sopstvenu firmu i promenio za 16 godina dve delatnosti u okviru iste.
U početku sam se bavio trgovinom tehničkom robom i auto delovima, a poslednjih 10 godina izradom svih vrsta reklama i poslovnog obeležavanja po sistemu ključ u ruke.
Zadnje dve godine funkcionišem poslovno na relaciji Srbija-Nemačka sa namerom da tamo nađem trajni radni angažman.
U moru društvenih mreža i kojekakvih foruma, „Svet satova“ sam prepoznao kao mesto koje emituje dobre vibracije i gde vlada korektna i drugarska atmosfera, te odlučih da se aktivnije uključim i češće participiram u raznim interesantnim temama.
Poseban kvalitet ovog foruma je i to što na njemu učestvuju mnogobrojni članovi sa svih prostora ex Juge a i šire, i što se u svako doba može dobiti koristan savet I saznati nešto interesantno i novo iz oblasti, nama svima ovde omiljene Horologije.
Toliko za sada o meni, nadam se i na dalje lepom druženju ovde na forumu.
Verujem da ću u budućnosti imati priliku i da se lično i bolje upoznam sa vama na nekom zajedničkom okupljanju.
Do tada veliki pozdrav svima.
Pozdrav svima,
Posle kraceg razgledanja foruma odlucio sam da se registrujem. Vidim ima dosta kvalitetnih postova i tema za pocetnike.
Zovem se Igor i iz Panceva sam. 88 sam godiste, iza sebe imam zavrsene diplomske studije na masinskom fakultetu u Beogradu.
Trenutno se bavim QA testiranjem, zaposlen za firmu koja je procesor za banke.
Nisam totalni zaludjenik u satove, i vise sam samo ljubitelj i volim da citam / razgledam. Trenutno sam vlasnik modela iz Hanowa, Tissot i Doxa marki. Rucni sat nosim svakodnevno.
Kao glavni hobi mi je pre svega sklapanje, farbanje i igra sa minijaturama warhammer, citanje stripova i generalno PC hardware.
Vidimo i kuckamo se na forumu,
Igor
Pozdrav svima
Trebao si pricekati jos koju godinu, Nenade, a ne ovako, odmah. :lol:
Salim se, druze! Pozdrav i tebi!
Pozdrav svima, dr Predrag Zumbalo, zvanicni psihijatar ovog foruma, uza specijalizacija Satitis
Pozdrav drugari idobro dosli
Veliki pozdrav iz Sarajeva raji sa portala svetsatova. Godinama sam ljubitelj satova, a unazad 5-6 godina sam počeo širiti kolekciju u svom vlasništvu. Zasad samo satovi do 400 e, ali bitno da mi se svi jako dopadaju.
Budući da sam novi, zasad samo iščitavam forum, učim od iskusnijih, a tek onda postam.
Dobrodošao!
ginkocel Dobro dosao !!! I uzivaj u citanju a posle...znas vec...ma da pazi to je teska bolest...ja sam ozdravio ali..m
Послато са SM-G935F уз помоћ Тапатока
ginkocel, dobro nam došao!
Evo, posle 4 i po godine, doduše ne baš konstantne aktivnosti, da se i ja upristojim i predstavim. Zovem se Nebojša (Nele), imam 39 godina, oženjen sam i imam dve ćerke od 3 i 6 godina. Iz Beograda sam, ali već dugo sam u inostranstvu, poslednjih 6 godina živim u Ljubljani. Inače sam po zanimanju lekar, radim klinička ispitivanja za određene tipove diagnostičke opreme. Malo sam se smorio od medEcine, rado bih radio nešto drugo, možda gradio napredne i moderne kuće, možda i nešto sa satovima, zašto da ne...
U svet satova sam ušao pre nekih 5 godina, imao sam i ranije upade, ali sam uspevao da se iščupam, sad je kasno za mene... :-) Osim satova, hobi mi je i tenis.
Kolekcija mi nije nešto, a i krajnje je vreme da je predstavim što ću učiniti uskoro. Stalno nešto njuškam, gledam, ali retko kupim. A spadam u onu grupu kolekcionara kojima je "lov važniji od lovine" pa kad sam god nešto kupio odmah mi je bila želja da tražim nešto novo. :-)
Kako bilo, ovaj sjajni forum mi je učvrstio zavisnost i tu sam sada svaki dan i tako će i ostati.
Veliki pozdrav svima!
Sent from my LG-H815 using Tapatalk
..E neka si ti nama napisao....:thumbsup:
Uzivaj zajedno sa nama na ovom divnom mestu. :thumbsup:
Ne mogu da ti napisem dobro dosao kad si vec duze vreme tu. Onda zelim ti neki veliki ulov za tvoju ruku! I mozda se budemo i druzili tamo ako izguram da mi se zena zaposli tu u istoj bransi kao ti. :))
Pozdrav od novog člana! Ja sam Mario iz Zagreba, po struci sam inženjer radiologije i zaposlen sam u bolnici u Zagrebu na odjelu radiologije.
Imam 26 godina, zaljubljenik u dobru glazbu pa sam i zbog toga strastveni kolekcionar cd-a ili diskova, kako hoćete. Volim novu tehnologiju iako mi je draža stara jer mi je stari strojar i od malih nogu sam na pola u tome iako me najviše zanima fina mehanika pa vjerojatno otuda ljubav prema satovima. Još jedna od mojih strasti su automobili, a najviše vozni parkovi Jugoslavije, posebice Zagreba iz perioda 70ih pa čak i do kraja 90ih. Nove automobile ne volim jer se gubi smisao vozača i imam veliki strah da će za mog života vozač kao takav biti potpuno bespotreban. Imam čudan hobi slikanja starih zagrebakih tablica u periodu od 93. do otprilike početka 96., a najzanimljivije su mi one najstarije sa 3 broja i 1 slovom jer su vrlo brzo potrošene i vrlo su rijetke. Za informaciju, sada smo na 4 broja i slovima GD.
U slobodno vrijeme sviram bubanj i volim pročitati dobro štivo, bio to članak, nečiji tok misli ili knjiga.
Volim i forume, kvalitetne i argumentirane rasprave i kvalitetno društvo.
Eto, za sada toliko o meni, nadam se dobro provedenom vremenu na ovom forumu! :)
Katramaniac, dobro došao na forum!
Послато са SM-N9005 уз помоћ Тапатока
Ja sam po profesiji veterinar, 20 godina radim u svojoj ambulanti, a kad nisam sa zivotinjama,priločno uspešno se bavim slikanjem... a stalno blejim u satove.
Ooo veterinar :)...jesi li iz Bg ili
...i dobro dosao (sad videh Cuprija) no dobro :(
Dobro bi nam dosao veterinar koji voli satove. Za neki savet i vezi ljubimaca !!!
Hvala, a pomoć, naravno, u svako doba.
Uh, nekako Vas sve ove godine više čitam nego što aktivno učestvujem i pišem, a i to sve i uvek tek kada nađem vremena koga je na žalost u poslednjih par godina sve manje. Nekako uvek ispadne da sam samo svratio u prolazu.
Sve to na stranu, ja sam Voja, mašinski sam inženjer, načelno iz Beograda, ali trenutno poslom maltene neprekidno u Rusiji.
Što se samog kolekcionarstva tiče bojim se da priznam otvoreno koliko dugo i šta sve sam sakupljao ili sakupljam i dalje, ali nekako sam se u poslenjih pet godina u potpunosti prešaltao na satove. No u toj kolekciji dominiraju sovjetski lepotani, a društvo im pravi par japanaca, uz po nekog istočnog nemca ili pak švajcarca.
Iskreno se nadam da ću uskoro doći na zaslužen odmor i da ću konačno biti u prilici i da predstavim deo svoje kolekcije.
Pozdrav ja sam Tomislav i ljubitelj satova sam u posljednje vrijeme obozavam Vostok Amfibije. Lp
Poslano sa mog LG-D802 koristeći Tapatalk
mesko17
Dobrodošao!
Mesko17 dobro došao.
Pozdrav svima, vec neko vreme nemo pratim forum, polako se ukljucujem pa red je da se predstavim. Zovem se Lazar, student sam, ima vec 2 godine otkako sam se veoma zainteresovao za satove i krenuo da gradim kolekciju. Najvise mi se svidjaju diveri.
Послато са Smartphone6.1 уз помоћ Тапатока
Dobro došao na forum Lazare!
Pozdrav svima :) Iako imam par postova zasada se nisam predstavio... Zovem se Petar, iz Novog Sada sam i od skoro sam počeo da proširujem svoju kolekciju. Mala je ali meni korektna :)
https://uploads.tapatalk-cdn.com/201...181e9f6102.jpg
Sent from my LG-H960 using Tapatalk
Vrlo korektna, onaj desno krajnji najbolji
Sent from my Mi-4c using Tapatalk
Hehe :)
Sent from my LG-H960 using Tapatalk
Pozdravljam.
Reših da se priključim ovoj veseloj družini, koju prepoznah kao društvo velikih znalaca. Nadam se da će to biti kako na vaše, tako i na zadovoljstvo moje malenkosti.
Satovi su mi od malih nogu bili interesantni, a sa godinama sam postao jedan od onih isprogramiranih frikova što svakog momenta mora biti svetan tačnog vremena. Ta opterećujuća osobina me je naterala na potragu za vernim sapatnicima, pa kad već na sat moram pogledati svako malo, da bar taj pogled bude upućen sa ljubavlju, i pun divljenja prema toj maloj čudesnoj spravici.
Broj satova koje posedujem nije veliki, tačnije šest. Neki su skoro dočekali punoletstvo u mom vlasništvu, drugi su od skora tu. Neki su deo svakodnevne rotacije, drugi su drage uspomene koje retko stavim na zglob. Nadam se da ću imati vremena da ih ovde predstavim.
Potraga za novim satovima je uvek aktuelna...
[emoji6]
Sent from my Redmi Note 3 using Tapatalk
lucid_dmk
Dobrodošao
Svoje satove možeš predstaviti u Galerije satova članova foruma
Uživaj
Pozdrav ekipa, pratim vas neko vrijeme a pošto sam član portala satova u Hrvatskoj, evo da se ubacim i tu da vidim što i susjedi vole [emoji16]. Nadam se da ćemo se lijepo družiti i izmjenjivati iskustva, a možda i satove.
Sent from my mobitel koji imam koristeći Tlapatlaka
Pimpi
Dobro nam ti došao :beer:
[emoji482] tenks
Sent from my mobitel koji imam koristeći Tlapatlaka
Vec neko vreme sam registrovan i pratim forum, i sad skontam da se nisam predstavio. Tad kad sam se registrovao verovatno sam zaboravio i posle nisam ni razmisljao o tome...
Zovem se Goran, imam 29 godina, iz Banatskog Karadjordjeva sam i po struci sam Master inzenjer rudarstva. Rekreativno se bavim kosarkom, strastveni sam ribolovac (sportski ribolovac naravno), i volim da igram sah... Nadam se lepom druzenju i prijatno provedenom vremenu na forumu, razmeni iskustava, informacija i saveta sa kolegama na obostrano zadovoljstvo...
Pimpi, Goran88
dobro došli na forum!
Petarboj, Lucid_dmk ,Pimpi, Goran88 dobro došli na forum!
Pozdrav iz Bijeljine.
Uskoro doktor ekonomskih nauka, Univerzitet u NS, Ekonomski fakultet Subotica.
Veliki ljubitelj satova iako nemam "kvalitetno" znanje o njima
Zovem se Marko, 30 godina, zaposlen :)
Kolega Woofer, dobro došao na forum.
zdravo svima, novi sam član, volim satove i imam ih u velikom broju
najviše cenim švajcarske satove jer su najbolji, zatim volim od japanaca samo stari seiko i citizen i volim sovjetske satove, ne ruske