re: Po čemu podešavate tačno vreme ( atomsko vreme ), na svom satu?
I sta smo zakljucili? Ima mnogo mogucnosti za podesavanje tacnog vremena. I sve daju razlicita vremena! Sta smo rekli, koja opcija daje tacno vreme?
Pozdrav svima
Imam na kompu neki programčić koji sinkronizira vrijeme na pcju sa nekim NISTovim NTP serverom (čuči mi u treju pa se svakih sat vremena sinkronizira ako sam na netu), onda po PCju naštimam ručni sat.
Inače ručni sat "gurnem naprijed" za 10 sekundi :)
Neznam zašto, ali tako radim već godinama.
Citat:
UlysseNardin kaže:
I sta smo zakljucili? Ima mnogo mogucnosti za podesavanje tacnog vremena. I sve daju razlicita vremena! Sta smo rekli, koja opcija daje tacno vreme?
Pozdrav svima
Nisam baš najbolje razumeo, kako to misliš da ima mnogo mogućnosti za podešavanje tačnog vremena al da sve daju različita vremena??
Pozdrav
Citat:
dragon kaže:
Nisam baš najbolje razumeo, kako to misliš da ima mnogo mogućnosti za podešavanje tačnog vremena al da sve daju različita vremena??
Pozdrav
Mislim da je mislio da vreme sa RTS 1 kada pocinje dnevnik nije isto kao recimo vreme sa broja 95, ili vreme sa Atom time, ili preko radio kontrol sistema. To i mene interesuje, gde imate tacno vreme? Verovatno je to atom time, a recimo google sajt ima razlicito vreme..
Podešavam ga po satu na TV-u.:)
Ili po računaru koji je prethodno sinhronizovan sa atomskim satom, ili ukucam direktno u google time belgrade ili eventualno posetim sledeći sajt.
Pozdrav,
V.S.
Re: Po čemu podešavate tačno vreme ( atomsko vreme ), na svom satu?
Po teletextu RTS 1, nije bi bitno da je sat tačan u sekund, uostalom svi satovi u kući, oni zidni npr. i ne pokazuju sekunde, ali mi je bitno da svi pokazuju, bar približno isto vreme, a kad pogledamo, osim satova, tu su mobilni telefoni, fiksni telefoni sa satom, sat u automobilu, sat na digitronu... Sve u svemu najmanje 10-20 satova u prosečnoj porodici, pod uslovom da u satove ubrajamo i mobilne telefone i sve drugo što sam navela i da svaki član porodice ima samo po jedan sat.
Uskoro se "pomera vreme", pa će biti podešavanja :confused::D.
1 Priloženi(h) fajl(ova)
Re: Po čemu podešavate tačno vreme ( atomsko vreme ), na svom satu?
Konacno tacno vreme mozete videti u novom delu naseg portala:
Prilog 11089
Tako, da kada su satovi u pitanju postoji samo jedno mesto na Internetu za sve informacije pa i one o tacnom vremenu, a to je portal Svet Satova :thumbsup: (auu, kakva reklama :D )