-
Po čemu podešavate tačno vreme ( atomsko vreme ), na svom satu?
Ja sam ga podesio po ovom satu, jel' taj OK?
http://tycho.usno.navy.mil/
Baš da vidim koliko kasni ili žuri... :)
-
re: Po čemu podešavate tačno vreme ( atomsko vreme ), na svom satu?
-
Firma ima ntp server , pa se ja onda lepo telnetujem na ruter i dobijem tacno vreme u hiljaditinku sekunde :)))
znam da zvuci smesno, ali mi je to najlakse...
Kada malo pomislim, to mu dodje malo i kao zloupotreba, ali sta cu, jednostavno mi to nekako nacistije resenje :)
poz
-
Ja sam na internetu nasao mali programcic koji podesava vreme na racunaru po atomskom casovniku (naravno preko interneta).
-
Citat:
Fibonacci kaže:
Ja sam na internetu nasao mali programcic koji podesava vreme na racunaru po atomskom casovniku (naravno preko interneta).
Svi windows operativni sistemi koje sam koristio imaju opciju "Automatically synchronize with internet time server" koja se dobija kada se dvoklikne na sat u donjem desnom uglu ekrana. Ne znam za linukse, verovatno i tamo ima.
-
A sta kazete na onaj stari klasicni nacin - Pozovi broj 95 -
Pozdrav!:)
-
ja ga sihronizujem sa satom na JPS uredjaju, oni imaju vrlo tacno vrijeme
-
Citat:
nesrulz kaže:
meni ovaj tvoj kasni 66 sekundi
-
Pre recimo dok sam isao u skolu po skolskom satu... jer bilo je vazno znati kad ce da zvoni :D. E sad podesavam staromodno ko dekare po satu na tv-u, dnevnik, pink i slicno
-
Još jedan world clock po kojem možete da podešavate vreme, sa opcijama odabira vremenskih zona i gomilom dodatnih informacija, kako korisnih tako i beskorisnih! :D
Pozdrav
-
I sta smo zakljucili? Ima mnogo mogucnosti za podesavanje tacnog vremena. I sve daju razlicita vremena! Sta smo rekli, koja opcija daje tacno vreme?
Pozdrav svima
-
Imam na kompu neki programčić koji sinkronizira vrijeme na pcju sa nekim NISTovim NTP serverom (čuči mi u treju pa se svakih sat vremena sinkronizira ako sam na netu), onda po PCju naštimam ručni sat.
Inače ručni sat "gurnem naprijed" za 10 sekundi :)
Neznam zašto, ali tako radim već godinama.
-
Citat:
UlysseNardin kaže:
I sta smo zakljucili? Ima mnogo mogucnosti za podesavanje tacnog vremena. I sve daju razlicita vremena! Sta smo rekli, koja opcija daje tacno vreme?
Pozdrav svima
Nisam baš najbolje razumeo, kako to misliš da ima mnogo mogućnosti za podešavanje tačnog vremena al da sve daju različita vremena??
Pozdrav
-
-
Citat:
dragon kaže:
Nisam baš najbolje razumeo, kako to misliš da ima mnogo mogućnosti za podešavanje tačnog vremena al da sve daju različita vremena??
Pozdrav
Mislim da je mislio da vreme sa RTS 1 kada pocinje dnevnik nije isto kao recimo vreme sa broja 95, ili vreme sa Atom time, ili preko radio kontrol sistema. To i mene interesuje, gde imate tacno vreme? Verovatno je to atom time, a recimo google sajt ima razlicito vreme..
-
Podešavam ga po satu na TV-u.:)
-
-
Ili po računaru koji je prethodno sinhronizovan sa atomskim satom, ili ukucam direktno u google time belgrade ili eventualno posetim sledeći sajt.
Pozdrav,
V.S.
-
Re: Po čemu podešavate tačno vreme ( atomsko vreme ), na svom satu?
Po teletextu RTS 1, nije bi bitno da je sat tačan u sekund, uostalom svi satovi u kući, oni zidni npr. i ne pokazuju sekunde, ali mi je bitno da svi pokazuju, bar približno isto vreme, a kad pogledamo, osim satova, tu su mobilni telefoni, fiksni telefoni sa satom, sat u automobilu, sat na digitronu... Sve u svemu najmanje 10-20 satova u prosečnoj porodici, pod uslovom da u satove ubrajamo i mobilne telefone i sve drugo što sam navela i da svaki član porodice ima samo po jedan sat.
Uskoro se "pomera vreme", pa će biti podešavanja :confused::D.
-
1 Priloženi(h) fajl(ova)
Konacno tacno vreme mozete videti u novom delu naseg portala:
Prilog 11089
Tako, da kada su satovi u pitanju postoji samo jedno mesto na Internetu za sve informacije pa i one o tacnom vremenu, a to je portal Svet Satova :thumbsup: (auu, kakva reklama :D )
-
Da li je moguce da sat bude vidljiv i na ostalim stranama, a ne samo na Home strani? Mada je i ovo vec odlicno :top:!
-
-
Vlado, vidljiv je na sviom stranama osim foruma.
-
^ Avaj, bas sam mislio na forum... No - da ostavimo nesto i za sledecu verziju :).
-
Часовник на овом сајту није тачан.:thumbdn: За подешавање користим сајт time.is Aутоматски покаже колико је нетачан сат на компу и има још доста корисно-бескорисних информација...
-
Tačno vreme
Nisam znao gde da postavim temu o izvorima po kojima podešavamo naše satove. Pretraživačem je nisam našo.
Nekada sam sat podešavao po Radio BG 1, jer su mi rekli da se oni upravljaju po atomskom časovniku. Međutim čuo sam da je on u kvaru.
Na netu sam našo zanimljiv sajt po kome sada podešavam vreme, oni takpđe imaju atomski časovnik.
USNO Master Clock Description — Naval Oceanography Portal
Po kome vi podešavate vreme
-
Re: Tačno vreme
-
Ja po ovom sajtu
timeanddate.com
Ili po RTS-ovom teletekstu... :D
-
Nadam se da onda placas pretplatu :)
-
Realno gledano, najtacniji... 'ajde da kazem dovoljno tacan podatak o vremenu, koji je uvek na raspolaganju, je onaj koji imamo na mobilnim telefonima. Naime, mreže mobilne telefonije koriste GPS za vremensko raspoređivanje prenosa podataka i signala između repetitora. Drugim recima, GPS se kao precizan izvor tačnog vremena koristi za odredjivanje tacnog vremena uz upotrebu satelita koji kruže oko zemlje. Svaki satelit je opremljen sa dva rubidijumska i dva cezijumska atomska časovnika. Njihov rad se stalno usklađuje sa atomskim časovnicima na zemlji i podešava prema univerzalnom svetskom vremenu UTC (Universal Coordinated Time).
Dovoljno je samo da na vesim mobilnim telefonima izaberete opciju za automatsko sinhronizovanje, podesavanje vremena, ili sl. i to je sve. Imacete vreme koje se moze smatrati tacnim, sigurno tacnijim od vremena na RTS1 i slicno.
Tacnost navedene tvrdnje mozete proveriti vrlo jednostavno, tako sto cete uporediti vreme koje imate na mobilnom telefonu sa vremenom atomskog casovnika na nekom od web site-ova. Razlika nece biti veca od par milisekundi, sto necete biti u mogucnosti ni da registrujete.
Drugo je pitanje da li nam je ovolika tacnost potrebna za navijanje nasih satova a i u svakodnevnom zivotu, generalno? Mislim da nije.
Ovo mi lici na cuvenu izreku: "Meri mikrometrom, belezi kredom, a seci sekirom"! :-)
-
Kada oni to ažuriraju meni je uključen fon da dobija signal od operatera, namerno sam mu razdesio tačno vreme i ono je prihvaćeno kao vreme od operatera i nije ažurirano. Pa hjde mi molim te pojasni proces.
-
Ovo je zgodna strana, Atomski Tačno vreme gde se radi kalkulacija lokalnog vremena na kompu sa koga se pristupa i atomskog sata. Rezultat je u mili sekundama i onda na osnovu tačnog vremena na svom kompu u ms otačnite svoj sat