Lično, i ako mi se svidja dizajn, upotrebljeni materijali i pilot look, za quarz, ne bih dao tolike novce.
Ako te svrbe pare, ipak sačekaj i kupi trajniju vrednost.
Printable View
Braja će morati da sačeka neki oktobar, jer zavisi od nekih drugih investicija. Ne bih da ga kupim sada, a da mi posle zafali. :)
A ovaj mi se baš svideo. Jedino me plaši ovaj premaz. Ne znam koliko je izdržljiv, odnosno otporan na ogrebotine. Pronašao sam podatak da je tvrdoća između 1000 i 1200Hv, što je neuporedivo tvrđe od čelika. Ali, ne znam kako je to u praksi...
Ja i dalje ostajem pri svom misljenju,cekaj,cekaj,cekaj,strpi se jos par meseci,kada si do sada cekao,sacekaj jos malo.Nemoj da bude impulsivna kupovina pa posle da se kajes jer ce ti mozda bas toliko trebati za Braju,a uopste nije jeftin sat.
ja vise ne uzimam sat na nevidjeno, pa makar to bio i Grand Seiko
braja +1 :)
Ma kud i pitah, samo me sabotirate! :lol:
U oktobru ces nam reci hvala sto me odgovoriste :lol:
Ne,čim ga kupi rećice nam hvala...
Kupuj bre pa posle skupljaj za to što ti treba!!!
ja razmisljam da prodam monstera, prodao sam casio G i amfibiju i samo daa uzmem jedan Sumo sa Higuchija
ili
da sacekam jos malo, jedno godinu dana i uzmem neki Longines HQ na primer
hahaha, ja bih zeni objasnio da je to replika od 50E :D
Bolje casio na ruci nego sumo u Japanu :lol:
Srdjane, ja sam ti vec rekao svoje misljenje, ali evo opet.
Po meni je Marko dao najbolji predlog. Ako vec hoces da se ponovis, po meni je najbolje da uzmes recimo narandzasti Ray, ili zuti Mako(pod uslovom da ga nadjes) i imas ekstra sat za leto.. Pored toga uzmes neku dobru gumu ako bas hoces, ISO recimo i ostane ti i za Braju posle.
Hvala svima na odgovorima. Vidim da se stvarno trudite da me usmerite na pravi put! :)
Po ceo dan, jos duga tri meseca...
Prilog 91395
^ Od cilja je jedino ljepse putovanje.. :D
Prilog 91406 Jedna od zelja,posto se odavno nisam pocastio:banghead:
Definitivno breitling navitimer cosmonaute iz šezdesetih
Prilog 92240
Digoh ruke od svih ostalih priča, i vratio se na razmatranje opcije stari orange monster protiv novog. Jedan će da padne uskoro, samo ne znam da li da idem na stari, da mi se slaže uz crnog, ili da idem na novi, pa da imam obe najbitnije boje i obe verzije istovremeno. Bliži sam novom, ali još nisam 100% načisto.
Ako vec imas stari i to crni, uzmi sada novi orange i onda imas novi i stari, crni i naradzasti:D
slazem se s Darkom u celosti
Tako će na kraju i biti. Dogovaram se sa gospodom iz Sense, pa ovih dana valjda grabim novu oranžadu :)
:thumbsup:
O ovom gospodinu ja razmisljam vec neko vrijeme,alternativno u crnoj varijanti na celiku.
E,sad,nikada nisam imao sat u zlatnoj boji pa nisam sasvim siguran da li da se zaletim,ima li neko kakav savjet ili iskustvo. Normalno,ovo bi bila striktno formalna varijanta a crni bi se vec mogao kombinovati sa necim opustenijim... Dilema.
Lijep je i ovaj ali ja bih ipak išao na zicer: crni i čisti čelik!
^ Mhm, slazem se za crni ali u kolekciji mi je taj segment vec popunjen a zlatni nikada nisam imao.Generalno mi se ne dopadaju satovi zlatne boje (nisam ljubitelj zlata inace) ali ovaj mi je nekako veoma privlacan. Problem je u tome sto ga nikada nisam vidio uzivo a slike su dosta varljive, ne bih da ga prvi put vidim kada otvorim paket i da bude: meh..!
^ Upravo tako. Osim sto ne znam kako to uzivo djeluje (list dimenzije su savrsene za moj ukus a i stil je pravi dok pretpostavljam da su zavrsna obrada i detalji na nivou kuce iz koje dolazi) to me i brine. Nije ovo bas oo7 ili Monster da se moze bez problema udomiti ako to ne bude to bez nekog veceg minusa,posebno sto boja zlata nije za svakog. Prema opisima i specifikaciji ovo je zapravo "rose gold" ili zlatna koja vuce na roze/crveno a u zavisnosti od slike djeluje bronz zlatno (canon,sigurno) ili metalik zuckasto blijedo (nikon,sigurno). Pitanje je i koliko je premaz cvrst i dugotrajan posto su brusenje ili poliranje u cilju dotjerivanja vjerovatno iskljuceni. Volio bih,ako neko ima iskustva sa kakvim Seikom novije generacije u gold varijanti,da malo pojasni kako to sve zajedno izgleda i isplati li se podleci dizajnu i vizuelnom dopadanju.
Meni se baš sviđa, i to u toj pozlati. Sat izgleda prefinjeno, uz adekvatnu košulju može da bude baš elegantan. Ja sam nosio uz neke kombinacije staru Omegu, nije to ništa strašno, ne treba imati predrasude prema zlatnoj u određenoj meri i kontekst, sve to ne mora da izgleda napadno već diskretno, nije to zlatni Yacht master.
Prilog 93519
:drool:
Imam ponidu za tag silverstone braon varijantu u zamenu za neke moje čuke i 200 eura pa se dvoumim [emoji86] izjeda me
Prilog 94074
Auuu,krasan!Na slici toliko cist,jednostavan i efektan.
Ne znam koji su satovi u pitanju za razmjenu,ali razumijem iskusenje :thumbup:
Stowa ikarus
Prilog 94134
Prilog 94135
@RUS
Seiko SNE107P2
I ti si ga hteo cini mi se?
Prilog 97036
Odlican sat, jos uvek razmisljam o njemu.:)
Jedino nikad nisam mogao da se odlucim da li mi je lepsi crni ili narandzasti.
Stojane :thumbup:
Lep Seiko
Meni se ova Omega sve vise dopada:
http://i1297.photobucket.com/albums/...ps3a72988e.jpg
malo futuristicki ali jako mocno izgleda