K'o što kolega reče... A sad i ja odo da vidim šta je još sniženo :D
Sent from my Nokia 6.1 using Tapatalk
Printable View
K'o što kolega reče... A sad i ja odo da vidim šta je još sniženo :D
u njemu je Ronda 705.
kakav je taj mehanizam ?
...sori sto smaram oko mehanizma, trazila sam ga na guglu ali ga nisam nasla .
Sent from my iPhone using Tapatalk
Iskreno, ja se slabo razumem u mehanizme ali ovo sam našao - 5 godina baterija i izgleda može da se popravlja ako zatreba.
https://www.ronda.ch/en/movements/qu...0/caliber/705/
Da li ti je ovaj interesantan?
https://bomar.rs/roamer-searock-203844-49-05-02
iskreno ne.
ne volim boju crvenog zlata...a i nevezano za to, neuporedivo mi je lepsi victorinox!
-ovaj victorinox vec dugo gledam ali cena mu je bila prevelika !
-danas kad sam videla da je sa 70 spusten na 42 obradovala sam se kao malo dete !!!!
Onda si sve rekla :). Uzimaj :)
-skoro sam dobila onaj tissot sa belim kaišem, pa sam ubrzo posle toga kupila sama sebi onaj crni, isto tissot...
-sad sam se zalepila za victorinox.
-ako ovako nastavim, propašću načisto!!!!
- a tešim se time što je sat na popustu, ma nemam pojma [emoji3525]
Uh, ne znam šta da ti kažem :)
Satitis je uhvatio, pa ne pušta!!! :dance3:
Hehehe, definitivno :)
- jeste videli vi neki sat na popustu da vam se dopada ?
Sve što mi se sviđa izgleda nije na tom popustu za.crni petak
hahaha
...zasto su victorinox satovi toliko skupi?
gledala sam i na stranim sajtovima, skupilji su i od tissota i od certine.
... zasto niko nece da mi odgovori na prethodno pitanje?
Kreatori poslovne politike Victorinox-a ne prate najredovnije naš forum
Victorinox je firma koja se prvenstveno bavi proizvodnjom nozeva, posebno vojnih, a proizvodnja satova je sekundarna. Satovi su kvalitetni, ali zbog velicine firme proces proizvodnje je skuplji. Certina i Tissot su deo Swatch grupe koja je najveci svetski proizvodjac satova i samim tim je sam proces proizvodnje jeftiniji sto utice i na cenu sata. Sa jedne strane mali proizvodjac, sa druge najveca svetska firma. Meni licno prva asocijacija na Victorinox je svajcarski vojni nozic, a ne sat.
Sent from my SM-N960F using Tapatalk
Ima i još jedna bitna stavka, a to je da dobar trgovac/proizvođač prodaje svoj proizvod po ceni koja mu donosi maksimalan profit sve dok ima zainteresovanih kupaca. Kada niko ne bi kupovao iPhone, BMW ili Omegu po aktuelnim cenama, ovim proizvođačima bi ostala samo dva izbora:
a) niže cene
b) katanac
Ukratko, cene su im takve jer imaju dovoljno kupaca koji im obezbeđuju profit.
Naravno. Trziste se podrazumeva. Da nemaju racunicu, ne bi ih proizvodili niti prodavali po aktualnim cenama.
- pa to važi za sve, ne samo za firme koje si naveo...
- na nekim forumima sam pročitala da je i rolex precenjen. moje mišljenje je tu nebitno jer sam laik.
Rolex je mukotrpno gradio reputaciju i sad kada je tu gde jeste, ubire plodove svoga rada. Rolex je statusni simbol i odavno je prestao biti samo sat. Sto se tice cene, cuj, ima ko ce ga kupiti. To je sat za advokate, lekare, ozbiljne poslovne ljude ..... mi sitna boranija mozemo se zadovoljiti necim jeftinijim [emoji6]
...ma kakvi advokati i lekari!
- nose ga i prostitutke i kriminalci, svako ko ima pare moze da kupi rolex. a pare imaju razni !
Činjenica jeste da su i kolekcionari satova, hodajuće enciklopedije mehanizama, limitiranih edicija, komplikacija i ostalih stvari vezanih za hobi počeli kupovati Rolex zbog toga što je statusni simbol, a ne više "tool watch". Druga stvar je što Rolex ne gubi vrednost, to je kao da svakog dana sa sobom nosite u džepu 10.000E + i ne potrošite ni cent.
Nisam ljubitelj sportskih satova preterano , da imam novac u tom rangu kojim bih morao da kupim neki diver ili chronograph, išao bih malo van okvira popularnog.
Diver - Aqua Lung Rose
https://images.europeanwatch.com/ima...13/13930-1.jpg
Chrono - Breguet Type XX Transatlantique (Može se polovan naći za oko 5000 E, možda i niže)
https://cdn2.jomashop.com/media/cata...810st929zu.jpg
...da se razumemo, meni je rolex prelep i prva bih ga ja kupila da mogu.
-ali kriminalac je kriminalac pa taman da ima 5 rolexa, ostaje ološ. to govorim vezano za statusni simbol.
Marinela, to o cemu ti pricas je stanje na Balkanu. Balkan je vec duze vremena dijagnoza i zahteva ozbiljno bavljenje strucnih sluzbi datim problemom. Govorio sam o zapadu. Inace slazem se sa tobom, kod nas je bitno da se nakitis i ostavis "utisak", a sto zivis na odlozeno i jedes pastetu, jbg, to je druga stvar. Tako mozes videti masu "biznismena" okicenih rolexima, a od posla znaju samo da muljaju i varaju. Nije to do rolexa ... [emoji6]
-super... drago mi je da smo se razumeli.
- a da je na zapadu mnogo bolje nego na balkanu to sumnjam, ali to vec nije tema vezana za satove.
https://uploads.tapatalk-cdn.com/201...cd38708abc.jpg
- uzela Victorinox danas!
-iskukala pare od muža, sestre, oca...ranije mi dali za rođendan koji je krajem decembra !
Ehej, čestitam :). Lepo izgleda, nema šta :)
Jeste lep. U zdravlju da ga nosis i da te sluzi 100 godina :)
...sat je lep a moja šaka je kao kod neke babetine jer često perem sudove i čistim za decom a slabo mažem ruke....
-mašinu za sudove ne koristim jer svakako moram da očistim sudove pre nego ih poslažem u nju, a to me smara !
Čestitam!
Lepo ti stoji :thumbup:
Cestitam, dobro ti stoji sat. :thumbup:
Čestitke, lep satić :congrats::congrats:
hvala vam sto ste rekli da mi lepo stoji.
Ja bih samo skinuo tu narukvicu, jer kao prvo vremenom će naneti sitne ogrebotine na kućištu sata, a kao drugo, nekako mi vizuelno sam sat gubi identitet na ruci. Ostavi samo sat, lepše je.
namerno sam uzela becolor da mogu da kombinujem uz žuti nakit.
Kapiram, ali zbog narukvice ćeš izubijati sat.
kako da izubijam? ne razumem...