iskreno, više bi mi značilo da mi napišete nego ovaj sajt.
drugačije je kad pročitam mišljenje nekog ko se razume.
Printable View
iskreno, više bi mi značilo da mi napišete nego ovaj sajt.
drugačije je kad pročitam mišljenje nekog ko se razume.
Seiko 5 linija su obično cenovno pristupačni satovi. Znaju da traju i više od par godina - 20, 30...
Cena mi deluje malo previše (21000). Na creationeatches je sold out.
Naručivanje od njih je jednostavno, opisano u par tema. Uglavnom, ne biraš dhl već običnu poštu, a ako imaš sreće neće ti naplatiti carinu i porez kod nas. Ako se desi da naplate - to je ugrubo 30% vrednosti sata.
Sent from my Nokia 6.1 using Tapatalk
ovaj sajt je super, puno su satovi jeftiniji nego kod nas.
dali su originalni ?
Koliko znam jesu :)
Prilog 145166
-ovaj sat mi se mnogo dopao. na ovom sajtu što ste mi dali sam ga videla.
s obzirom na cenu od 332 dolara, da li plaćam carinske dažbine ovde u Srbiji ili ne?
...pitam vas jer možda neko od vas ima iskustva vezano za naručivanje sa ovog sajta.
Prilog 145168
i ovaj Seiko je prelep, košta 303 dolara.
Imam ja. Obzirom na iznos treba da platiš. Napisao sam ti gore oko 30% u zbiru, carina i pdv
Ali, sve zavisi kome će tvoj paket zapasti u pošti da ga obradi. Ako imaš sreće nećeš platiti. Ja nisam platio. Ima kolega koje jesu.
Meni više Tissot. Seiko mi izgleda suviše oštro, napadno. Pogotovo što je ceo sa pozlatom.
Ne sećam se tačno ali mislim oko 2 nedelje.
kad bi uzela ovaj Tissot, bio bi mi treći, već imam dva.
možda dobijem neke parice sad za 40-ti pa ga naručim... ako ga uopšte bude bilo pred Novu Godinu.
Koji se tebi više dopada?
Čini mi se da se kod tebe kristališe afinitet prema Tissot satovima :)
istina, meni se sviđa Tissot.
ni sama ne znam zašto, ima i drugih lepih satova.
i na ovom forumu sam čitala da ljudi nisu oduševljeni sa Tissotom, ali meni se baš sviđaju njihovi satovi.
kako će me služiti ova dva što imam, to ćemo videti.
Ja sam se trenutno, nešto zalepio za Certina satove. Ni sam ne znam zašto. Nisu na ceni kao polovni ali mene nešto privuklo.
Prilog 145171
ovaj automatik mi je prelep, samo bih mu ja stavila zelenu kožnu narukvicu.
košta 533 dolara.
Pogledaj Orient satove. Dobiješ čak i automatik za puno manje para. Japanska firma u vlasništvu Seika. Prave svoje mehanizme što je danas retkost. I sam imam jednog.
https://www.orientuhren.de/Ladies-Watches:::35.html
Na primer nešto ovako
https://www.orientuhren.de/images/pr...ent-quer-1.jpg
Imaš neke Orient modele i na creationwatches, pogledaj i njih.
Napomena za orientuhren - šalju iz Nemačke, ja sam imao pozitivno iskustvo sa njima ali bilo je par kolega koji su imali ne baš prijatno. Pretraži malo forum, verovatno ćeš lako naći.
Prilog 145174
kad god nađem malo vremena gledam satove.
ovaj Tissot mi je baš lep. košta 770 evra na njihovom sajtu.
da imam pare, sad bih ga uzela !
- gledala sam i Orient satove, ima lepih i nisu mnogo skupi, ali ne znam zašto - volim kad na satu piše swiss made!
a po čemu misliš da ne vredi te pare?
- ne znam, možda je glupo upoređivati Tissot sa satovima kao što su Longines, Tag Hauer....
mislim da je Tissot neka skromna srednja klasa. verovatno ćeš sad reći -ok, ali onda i cena treba da mu bude takva- ali, uvek ima neko ali!
- naravno, ja sam laik pa me slobodno ispravite ako grešim.
Da se nadovežem i ja na kolegu @Ivke1
Kad sam uzeo moju Certinu u opticaju je bio i Tissot sa linka ispod. Čak mi se na slikama više i sviđao i plan je bio da uzmem njega. Mislim da ima i kvalitetniji mehanizam od moje Certine. Bio je i skuplji možda 100ak evra.
Ali kad sam ga video uživo kao da je bio drugi sat a ne ovaj sa slike. Na slikama sam bio oduševljen kazaljkama, uživo kao da su dva parčenceta lima. Narukvica - recimo ok. Bezel mi je uživo delovao off. Celokupan izgled mi je delovao loše, da ne kažem jeftino. Ni blizu onome što bih očekivao od sata od 80K dinara. Bukvalno je otpao sa spiska u prvih 5 sekundi držanja u ruci.
Ono što hoću da kažem, moraš videti sat uživo, slike su jedno, na ruci skroz druga priča. Ja ovaj skoro i da ne skidam sa ruke. A nije mi bio prvi izbor.
Nemoj gledati kroz marku sata. Ili cenu. Idi do radnje i probaj ove modele uživo, naravno, one koje možeš da nađeš ovde.
https://www.tissotwatches.com/en-en/...071104100.html
Sat koji sam na kraju uzeo.
https://www.certina.com/en/watch/ds-...C0324071109100
Inače, za pare koje bi dala za Tissot pre bih pogledao šta Hamilton ima da ponudi.
iskreno, lepša je ova Certina od Tissota.
-a jesi u pravu da treba sat prvo probati pa tek onda kupiti.
-moja mana jeste to što se vežem za firmu. na primer godinama koristim istu firmu šminke, nosim farmerke istog proizvođača.
kad mi se svidi neka majica kupim dve-tri iste da uvek mogu da nosim, i kad je neka oprana.
malo sam frik za te stvari!
Hehehe, primetio sam :). Čini mi se da si se vezala za Longines zbog roditelja a posle za Tissot sama od sebe :).
Ja sam do sad izmenio mišljenje 100x :).
A za stvari te potpuno razumem. Ako nađem da mi se svidi (jednobojna, bez znaka, boja nije bitna samo da je tamno plava) uzmem odmah 10-15 :)
Prilog 145182
meni je ova Certina bas super.
Sent from my iPhone using Tapatalk
i ovaj je vrh!Prilog 145184
Lepo izgleda.
Slobodno samo iskopiraj link, ne moraš print screen da radiš sa telefona :)
Druga mi je puno bolja :).
i meni je ova teget plava baš lepa...
-takav jedan mi treba kad obučem nešto teget.
Jako lijepo objašnjeno, nadovezao bih se da nije sve ni u kvalitetu. Nekad nas jednostavno nešto privuče kod nekog sata i mislim da je to nešto sto je potrebno. Tissot koji sam ja kupio niti završnom obradom niti kvalitetom materijala ne opravdava cijenu,ali ima mehanizam na navijanje i to je nešto sto me čini sretnim. Ipak nismo roboti da pratimo samo ono sto je racionalno. Najbitnije je da uživamo u satu.
Takodjer kada kudim neki sat kudim samo one koje sam imao ili imam i mogao sam da ih uporedim. Želim samo da prenesem moja iskustva kao sto i drugi članovi prenose meni. To nikako ne treba da utice na nečiju odluku.
Tačno tako :)
Prilog 145185
- meni je ovaj satić presladak ali sve mislim da je loš jer je jeftin i nepoznata je firma.
- ovo pričam vezano za to što ste rekli da ne treba sat da se posmatra samo kroz firmu i cenu...
- a ja ne mogu da ga kupim jer me sprečava što je tamo neki Nixon !!!!
https://www.nixon.com/us/en/time-tel...5-2062-00.html
pa jel vredi uzimati ovaj satić?
kakav je taj mehanizam Miyota?
Cena mi zvuči skroz ok.
Miyota je deo Citizena. Za ovaj mehanizam ne znam kakav je, ne piše oznaka, ali generalno, prave dobre mehanizme.
imam ja jedan žuti (boja žutog zlata) Certus koji me super služi.
imam ga već 8 godina, samo jednom sam mu menjala bateriju.
tada sam dobila neke žute ray ban pa mi je trebao sat uz njih, i na brzinu kupim taj Certus. u njemu je Miyota koliko ja znam... inače ne znam da li je bilo ko čuo za firmu Certus, mislim da su anonimusi !
slikaću ga i staviti sliku kasnije...
Prilog 145197
moj Certus.
Sviđa mi se uokvireni prozor za datum..
Prilog 145480
Dobar dan svima...
ja sam se zaljubila u ovaj sat, košta 70.000,00 dinara u Bomaru.
znam...reći ćete mi da ne vredi te pare, ali ovo je ljubav na prvi pogled :)
Lepo izgleda :). Nisam ljubitelj zlata ali na ženskoj ruci mi lepo izgledaju.
Victorinox radi odlicne satove.
ljudi ovaj Victorinox je snižen sa 70.000,00 na 42.000,00 dinara.
šta mislite, da li da ga uzmem ili ne ?
ide mi rođendan pa bi skupila pare, tj. nešto bi dobila za rođendan a nešto bi dodala...
Ako ti se baš toliko sviđa uzmi ga i uživaj. :thumbup:
sad sam zvala Bomar, problem je stoce sat biti snižen samo ove nedelje zbog black friday...
- vec od sledece se vraca na staru cenu !