Re: Koje automobile voze ljubitelji satova ?
Citat:
don Alberto kaže:
AUDI A6 2.8 quattro sam baš probao da zaglavim,al nema šanse ,kad mu daš gas iščupa te odakle hoćeš,respect for AUDI QUATTRO !!!:adore::adore::adore:
PIH, folksvagen! Nista sto bilo koji Subaru ne moze. Jos ih vecina ima i reduktor i blokadu :lol::lol: Nisi ti to ozbiljno pokusao da zaglavis.
Salim se malo :) Rado bih probao neku takvu igracku... Stare subarue sam imao i vozio, ali oni su bili kultivisane masinice sa po 90 do 120ks... (doduse, sa jednom takvom sam uspeo da oberem jedan orah :) ) Najnoviji u kome sam se vozio je Forester XT 2.5 turbo - zver! Ove koje sam ja imao (par Leona i stari, stari Legacy), sam vise vozio kao dzipove nego kao reli vozila. Zadivljujuce je gde sam Leona isterivao na njegovim trinaesticama od rolera :)
Onaj Merc panzer je V.R.H!!! :) Kako se bese zovu ti gusenicni dodaci? To bese univerzalno ili se pravi prema tipu auta?
Onaj Merc panzer je V.R.H!!! :) Kako se bese zovu ti gusenicni dodaci? To bese univerzalno ili se pravi prema tipu auta?[/QUOTE]
Zovu se Tracks,mislim da su univerzalni.
Voleo bih poterati tog Audija kod mene preko zime, da vidim da li je stvarno toliko dobar i da uporedim sa mojim autom.
Inace, zivim u zapadnoj Srbiji 2km od centra ali je tolika uzbrdica da se mora stalno saltati prva-druga-prva-druga, zimi ima snega koji cistimo tako da je od decembra do marta cist led.
E sad, vozio Subaru Justy 1.0 86god on ima 800kg, uske gume, vise ne vozim -ostario je 86god. To je auto koji nema konkurenciju kad je u pitanju bilo kakav led i sneg do 30cm. Kad kazem da neka konkurenciju(led i sneg do 30cm) onda bukvalno tako i mislim.
Sad vozim za posao Subarija libertija kombija, radi mi posao posto ima ogromni tovarni prostor. Takodje je baja za sneg, visok i kratak. Veoma nestabilan, prevrtao sam ga.
Pored njega vozim i Justija 2002god, on je samo za zadovoljstvo, nije nikakav za posao, isto ide lepo po snegu.
Ako nekome mogu pomoci evo da napiem jos neku rec:
Ukoliko nekome treba auto za dubok sneg npr 40cm pa navise, i to da nije velika uzbrdica, npr odlazak zimi na zavejanu planinu u vikendicu, za to ide dzip terenac, npr Nissan Terano onaj stari visoki. On nema konkurenciju tu, znam iz iskustva prijatelja koji ima para za x6 ali onde gde on hoce da izadje, sve je probao i samo moze taj dzip i mozda novi pajero i landcruzer ali oni su tezi dosta.
Za manji sneg i led i veliku izbrdicu/nizbrdicu, posao radi auto sa sto manjom kilazom i uskim gumama, dzip tu nema sta da trazi, pogotovu NIZBRDO. Pogodan auto do 1000kg.
Najbolja Srdjo, vozio sam se sa njom, mislim da taj auto moze sto nijedan ne moze. Mada meni nije jasno zasto uska guma po snijegu zar nije logicnije da sira guma manje upada u snijeg jer ima vecu dodirnu povrsinu
obično se zimi preporučuju uže gume,pretpostavljam da bi lakše prošla kroz sneg do podloge.
a niva je odlična za sneg , na poslu smo je ganjali kroz zavejane puteve
Zimi uži pneumatik.
Veći pritisak po jedinici površine.
Niva je za dubok sneg ali ne za neki ogroman nagib. Kad kazem ogroman nagib mislim na one uzbrdice gde se vozi 1-2 brzinom. Kod mene je takva uzbrdica i po ledu i normalnom snegu ona ne moze da se pomeri. Na putu do mene one su redovno ostajale dok sam ja prolazio bez problema. Razlog je losa guma sa krupnom sarom i velika tezina. Kao takva vrlo je opasna za spustanje po istom ledu nizbrdo.
Ja se obicno zaglavim cim odem na sneg odviko sam se valjda.medjutim imao sam priliku da se vozim po ledu negde pretprošle godine kad je temperatura padala na -26 sa hjundaiem ix 35.neverovatno sta taj auto moze bas ovo uzbrdo nizbrdo bas u tim nekim mnogo lošim uslovima na putu.nisam isao na teren van puta ali na putu za sad nisam seo u auto koje se bolje ponaša u tim uslovima.