Re: Koje automobile voze ljubitelji satova ?
Citat:
HADzI DALIBOR kaže:
Ne bih se složio da se sada prave loši motori. Eto onaj Novosađanin pređe milionče sa Opel Zafira 1.6 benzin + plin.
Standardan atmosferac je bio,jeste i ostaće nešto,uslovno rečeno, nepoderivo.
E sad,eco norme prave problem pa da bi ih zadovoljio prelazi se na malu kubikažu sa turbom(treba i snage,jelte). A turbo je uvijek komplikacija koja za sobom povlači probleme.
Za dizelaše je tu još i dpf filter i plivajući zamajac i dizne pod visokim pritiskom da "uljepšaju" život vlasniku.
ja se nebi slozio sa tim jer oni eco standard naprave sa katalizatorom a turbo nije tolika komplikacija veruj godinu ipo dana u taxi sam vozio alfu 164 2.0 turbo 174 ks sa plinom i nisam imao problema uz normalno koriscenje.
a da vam kazem ovo kad kupim smiricu se majke mi
Extreme AMPHIBIOUS Russian offroad vehicle: Aton-Impulse VIKING-2992 - YouTube
2 Priloženi(h) fajl(ova)
Ja sam početkom 2009. uzeo Ford fiestu 1.4, novu.
Tada mi je prvo dete bilo na putu, pa sam hteo nov auto da ne mislim da li će kad mi zatreba da upali ili ne. :)
Za ovih skoro 5 godina samo sam par puta promenio sijalicu, i ništa više, ni najmanji problem. Planiram da je vozim još dve godine, a onda da je zamenim za jednog japanca, koga bih vozio narednih 7-8 godina:
Prilog 81174Prilog 81175
Taj francuski japanac (ili obrnuto) je OK izbor, sad je izbačena i verzija evropskog partnera uvećani novi Clio , po nazivu Capture. Inače je novi Clio oduvao konkurenciju zadnjih godinu i po dana, razumljivo s obzirom kakav je lepotan u pitanju.
Rale,
Ne kažem da je turbo 100% problemetičan ali da je veća mogućnost kvarova nego kod atmosferca- jeste.
hadzi slazem se sa tobom zato sam i napisao normalno koriscenje
Jah normalno! Ko normalno vozi benzinca turbaka(ne mislim na ove male 0.9, 1.2)?:D
1 Priloženi(h) fajl(ova)
Prilog 82105
Bio sam u nedoumici gde da postavim sliku. Ovde ili u smesne slike.
Ali nije Crnogorac blesav...
Pa ovaj lik je najveci car na svetu:lol:
Ovo je posljedica velikih snijeznih padavina u CG prije dvije godine,kada je citava zemlja bila saobracajno paralizovana nekih 4 dana sto je u Podgorici izazvalo strahovitu paniku i veci broj biblijskih cuda posto su mnogi, u nemogucnosti koriscenja svojih voljenih cetvorotockasa,poslje vise decenija prohodali. Ovaj je ocigledno odlucio da ga ni snijeg ni led nece sprijeciti u tradicionalnom krugu kroz Hercegovacku ulicu u cilju primamljivanja zenki.