Lepo su me legle felne,odlican auto.
Printable View
Lepo su me legle felne,odlican auto.
Hvala ljudi :) I ja sam baš bio skeptičan za felne ali rizikovao sam i baš sam zadovoljan kako se slažu sa karoserijom, još su izbačenije nekih 7mm upolje u odnosu na fabričke za Fabiju 2, i iako deluje malo tih 7mm mu baš znači i vidi se itekako, a od kad je spuštena pogotovo.
Kad se vec spominje Fabia, ja sam pre nekih 7-8 meseci pazario jednu od vlasnika, kupljenja u Auto Cacku.
-2009g
-1.4TDI
-kupljena sa 142.000km
Generalno zadovoljan sam sa autom, pravi gradski auto (sa tom namerom sam ga i kupio, a pezo koristim samo za duze relacije), mada mora se priznati da nije los ni za duzi put, meni jedino sto dosta smeta je to sto je dosta tvrd, a i visoko se sedi, plus, isao sam sa njim ovog leta na more da bih ga isprobao i nemam zamerki osim opet na to visoko sedenje i tvrdocu. Ali opet ne znam koliko sam objektivan, jer u sedenju u fabiji i 407 se i ne moze porediti. Sto se tice potrosnje, prosek je u gradu sa klimom 5,4l.
Prilog 103091Prilog 103092Prilog 103093
Prilog 103094Prilog 103095
Fin je to auto ali je jasno da mu AP nije prirodno okruženje, u gradu super, magistrala takođe, autoput i ne baš, a na mojoj je čak dosta poboljšana zvučna izolacija u odnosu na modele pre 2010. pa ipak nije sjajno.
Dodao bih zamerku na ugao naslona zadnjeg sedišta, mada tamo retko sedim, suviše je uspravan, pretpostavljam da bi dobili veći gepek, ili veći legroom.
Za AP si u pravu, ali mislim da moze obaviti posao i tamo. Sto se tice zadnje klupe, nisam sedeo, ali video si i sam da ima prilicno prostora u gepeku, tako da je to moralo necim da se kompenzuje. :)
Inace razmisljam se da je prodam i uzmem model od 2010 godista sa 1.6TDI motorom. Mnogo mi se svidja prednji deo sa maglenkama i dnevnim svetlima... ako se budem i odlucio da to uradim, onda ce to biti na prolece. :)
Jel narode,kako se/ste vozite/vozili po ovim zimskim radostima?
Doboj = led,sreća odjužilo malo pa će valjda smanjiti broj sudara po gradu.
Ja od prošle sezone imam Good year ug 8 i milina jedna. Nije da nikako ne prokližu na ledu ali se može solidno voziti.
Ja sam kupio GT Graber, M+S, i zadovoljan sam i na ledu kakve su. Malo nepoznata gima kod nas al je na americkom kontinentu najprodavanija guma u suv segmentu.
Pireli Sotoziro 2 nikad bolja guma
Ja vozim budzetski auto te su i gume budzetske - Sava Eskimo S3 :D
Nemam na sta da se zalim, lepo vuku po dubokom snegu, kocenje bi mozda moglo biti bolje, upravljivost - zadovoljavajuca.
Baron, jel to General Grabber? Znam da imaju siroku ponudu off i on road guma za SUV i terence....
Nije ni S3 baš budžet artikl- nekih 5-6€ je bila jeftinija od UG8 prošle godine u mojoj mahali.
235/45/17 Michelin pilot alpin gume su sasvim ok.Pozz
S3 takodje, cetvrta zima, ali zahvaljujuci pogonu nemam problema sve dok sneg ne napada do polovine branika :D.
Inace, za taj mišelin pilot sam cuo samo preporuke.
Po preporukama sam ih i ja kupio,cijena je strašna za ovu dimenziju.Ja sam ih platio 1050€,gume su extra.Imam pogon na sva četiri točka tako da su vjerovatno mogle i neke malo jeftinije.Ali kad ciga ima masla...Pozz
Ja sam zameni stare Winter sport Dunlop (sasvmi solidne gume) sa Eskimo HP, prvo dve lošije gume prošle sezone...i mirakul :D gume su čudo (za klasu bolje od Dunlop), tražio sam još dve jesenas, nego nema:angry:...gume se proizvode u Nemačkoj, za EU tržište, guma je bomba, završih sa Tigrićima, tako da sam rasparan, dve Save i dve domaćice. Ne ide loše, mada zamalo da pre neki dan da poljubim nekog Punta u d...., sva sreća nije doklizao do kraja, mislim da nije zbog guma, grad je bio katastrofalno loše očišćen. Dimenzija 205-55-16.
Vlajo, u pravu si za grad, nekoliko automobila se pre nekoliko dana nanizalo na semaforu u Nemanjinoj, kod hotel Morave. Brzine su im bile minimalne i sve sto su mogli da urade je da broje broj automobila koji se prikljucuje koloni. Prosto, auto nije mogao ni da stoji na onom nagibu kod mesare...
Ove godine sam uzeo letnje Dunlop, SP sport (neki broj) zamenio dotrajali Hankok, i uopste nisam zadovoljan.
Zavisi u kojoj dimenziji, UG8 u 195 55 R15 je oko 13000 dinara, Eskimo 8000 dinara. Znatna razlika, mogu da se vozim više od 3 meseca za tu razliku.
Kod mene je standard,tj. 195.65.15.
4 gume sa slanjem Gradiška-Doboj,montiranje i balans ~ 250€.
Što se tiče letnjih guma Bridgestone Turanza R300 (cena je nešto viša), malo tvrđa i bučnije, ali jede asfalt, izdržljiva i što je najbitnije kida na kiši.
ako je verovati nalepnicama, ovo je jedna od najboljih guma u tom cenovnom rangu (oko 7000 din za dimenzije 195/65/15), dok je kod mene Dunlop ugasio, iako ovu gumu nisam koristio
dunlop bluresponse
http://www.pneusismis.cz/data/katalog/main/1077.jpg
Anbeast, jeste General tire Graber, made in France, 235/55/18, skoro duplo jeftinija od iste takve Bridgestone, a nakon 15000 km vrlo sam zadovoljan. Nebih je kupio da na njemackom forumu nisam pročitao samo pohvale.
Conti TS 850
Iskustveno, sve gume su manje vise dobre prve sezone. Druge, trece, cetvrte se izdvaja premijum od ostalih, koji zadtzava karakteristike dok ti jeftini brendovi neretko vec druge godine budu za kantu. Nema tu ustede nikako.
Da je za kante nebi GT bila jedna od najprodavanijih guma za Suv vozila, proguglaj malo
Cena diktira kvalitet. Duplo jeftinija od konkurencije u 99.9% slucajeva znaci znatno losija. Mogu oni biti top u A/T klasi guma, sto ne znaci da ce naprviti dobru gumu za asfalt.
Prvenstveno veliki ljubitelj automobila. E sad...
1. Trenutno ni jedan, ne zbog toga sto jos nisam polagao, vec sto nemam svoj.
2. Ima ih vise, uglavnom Mercedes i Cadillac, mozda i neki od ovih novijih Audija, sa matrix led svetlosnom grupom, ali kada bih mogao da biram izmedju svih automobila, pomenutih marki, definitivno "na keca", bez razmisljanja i prepiranja.
http://www.pvv.org/~syljua/merc/offi...2_A93F2360.jpg
W140. Ja bih ipak neki HH, recimo Megane RS 250, ili Oktavija RS TSI sada vrlo povoljna, oko 22000 za 230 turbobenzinskih konjića :-)
Da, da, a pored njega moze i ovako, ne bih se zalio uopste, godiste nije bitno :)
http://files.conceptcarz.com/img/Mer...WD-01-1024.jpg
Prvo trazis V12, a onda G seriju sa V8 525ks ? Skromno, bogme !
Salu na stranu, ona mecka odozgo je meni sablon idealnog auta... Ne upada u oci, a zraci snagom, u svakom smislu. Ali nije ona bas za divljanje...
W140 ne upada u oci? U sustini tvoje misljenje :) Ne treba meni nista za divljanje tol'ko. Ja da imam jedan za jednu priliku, drugi za drugu :)
Turbobenzinci su nužno zlo. Namunjeni atmo benzinci su zakon po karakteru i načinu na koji se voze, naravno za moj ukus. Varijabilni razvod ventila, visoki obrtaji, to je ono sto treba petrolhedovima. :-)
Što je manji automobil, to je turbo smisleniji, to je neka moja filozofija. Sve duže od prosečnog hečbeka mora da ima gmazinu od motora :D
Da se ne lazemo, veci motor daje bolji odgovor na niskim obrtajima (najcesce), a i lepo nekako ide u vecim automobilima... Ali opet, ruku na srce, ko poznaje svoj turbo motor, kad ga nagazi kako valja, em dobija odlicne performanse, em dobija lepu pesmu
Slazem se da se ne slazemo.
Ali bi ipak vozio Megane RS250?
Vozio bih atmosferca ali ih ne prave više. Čak je i Honda u Type R-u prešla na turbo. Nema više izbora nažalost. Bar ne za te pare.
Megija bih najviše zbog ležanja u izbalansirane šasije. Sto se tice motora ima boljih.
Ultimativni atmosferski hot hatch je i dalje Alfa Romeo 147 GTA. Recept "krni što veći motor u što manju karoseriju" je iskorišćen do maksimuma.
Opet, Megane je trenutno verovatno najbolji ozbiljan hot hatch koji novac može da kupi. Mislim, A45 AMG je zaista fantastičan, ali je cenovno daleko iznad hot hatch ciljne grupe.