Re: Diskusije o mehanizmima... satovima...
Da ce drzati bolje cenu, ne verujem. Bar po sebi govorim, meni bi bilo sve jedno da li sat u sebi ima Selitu sw200 ili ETA 2824.
P.S. - Zanimljiva stvar koju sam procitao nedavno je da recimo Hublot ima neke modele sa Val. 7750, ali ga ne kupuje od nikog, vec ga sam pravi komplet! A sigurno nisu jedini koji to rade.
Koliko ja znam,oni imaju svoj Unico mehanizam ali to nije 7750(veličina je samo ista).
Ne znam da li je to to, nisam neki ljubitelj njihov. Zapravo sam procitao sta je napisao onaj Senad (Koji radi u Hublotu, izmislio je onaj Magicgold ili kako vec). Uglavnom napisao je da posto je odavno istekao patent na 7750, oni sami prave svoj. Sigurno da ga izmene u nekoj meri.
Mislim da sam brend ce drzati cenu..oni mi se cini stidljivo prokazuju koji je mehanizam ako nije Eta..razni kalibar. ...
Re: Koji sat nosite danas?
Citat:
tolarbo kaže:
Da jeste, to je SPM Aquaterra, velicina 41,5, novi cal 8602. Otprilike optimalna za nosenje. A i za nas u godinama moze i ova kombinacija :)
Lijepa je kao i svi AT modeli (Railmaster,kad tad!) pa makar u kombinaciji zlatne boje,sto ja bas i ne preferiram. Stavi jos koju sliku,da je malo bolje osmotrim(o).
To mora da je preradjen 2836 sa ugradjenim famoznim koaksijalnim retardatorom.
Ja ga imam u TAG-u u elabore verziji,dobar je to iznenadjujuce mehanizam.
Citat:
HADzI DALIBOR kaže:
Jovaneeeee:D
Nikakve veze nema ta ETA sa ovim 8602 Omega mehanizmom.
Da,da,a ja sam Zeka Rodzer :)
Ne umanjujem vrijednost i kvalitet nego samo nazivam stvari pravim imenom :)
Jovane u ovom slucaju zaista 8602 nema nikakve veze sa ETA 2832 mehanizmom. Kompletno nova serija Omeginih mehanizama, baziranih na 8500 mehanizmu.
Ja tehnicki znam sto znam a imajuci u vidu pravila foruma polemiku mogu,po potrebi,nastaviti preko PP :D