Naše cene ne treba poređivati, one su visoke u odnosu i na ebay i druge sajtove koji ih prodaju.
Zippo Lighters - Classics
Printable View
Naše cene ne treba poređivati, one su visoke u odnosu i na ebay i druge sajtove koji ih prodaju.
Zippo Lighters - Classics
Gdje u Bosni i Hercegovini ima gorivo za Zippo upaljace i da li se moze naruciti.
Mislim da imaju skoro svi tržni centri,a i trafike.
Barem je u Doboju tako.
Ja sam iz Sarajeva nigdje nisam vidio da to ima ovdje .
Prilog 66398
..svi na okupu
ja sam se dokopao jednog malo kvalitetnijeg upaljača , doduše plinskog ali ipak..
..Prilog 68029Prilog 68030Prilog 68031
E da mi je da se i ja dokopam jednog takvog, pa neka je plinski :D
Nisam kolekcionar benzinskih upaljca ali sam nasledio od pokojnog oca dva koja je on koristio u dok je bio momak.To su IMCO JUNIOR 6600 i BROWN MUSICALl patno.464045.Posto mi tat bio precizni mehanicar po struci,kod njega je sve funkcionisalo pa tako i ovaj Brawn musical i dan danas kad se navije odsvira melodiju do kraja.
Prilog 68832
pozdrav svima,ja sa nov u vasem drustvu,inace sakupljam upaljace,od svih patent modela najdrazi mi je imco.
Ranko,dobrodošao.
Jasno ti je da sada očekujemo da postaviš slike svoje kolekcije :)
Hvala na podrsci,naravno,bice mi zadovoljstvo.
evo i moje kolekcije imco,karat,fox.
Prilog 71863Prilog 71864Prilog 71865Prilog 71866Prilog 71867
Ranko,vrlo lepa kolekcija :congrats:
Ako te ne mrzi, napiši ponešto o par izabranih upaljača.
Zdravo, Ranko!
Slazem se sa Vladanom - napisi nesto o omiljenim modelima!
Evo i moje kolekcije:
Hidden Royal Flash(2007. godište)
Prilog 72293
Slim model, 1972. godište
Prilog 72295
Zippo Friends Croatia(hrvatski Zippo klub čiji sam ponosni član) članski upaljač za 2011. godinu(treći po redu, 2011. godište, limited na 50, ovaj je 24/50)
Prilog 72296
Cetvrti clanski, 2012. godina(limited, 47/50)
Prilog 72300
Peti clanski(od ove godine, armor kućište, par vrsta bojanja, 47/50 limited)
Prilog 72301
Specijano izdanje za 5. godišnjicu Zippo Friends Croatia kluba, radio ih je jedan umjetnik, Indijanac iz Amerike(David Yellowhorse)
Limited na 20 komada, ovaj je 5/20
Prilog 72302
Specijalno izdanje, 2013. godište, 30 komada limited, radila ih je umjetnica Linda Layden(isto Amerika)
Prilog 72303
Roseart stolni upaljač, napravljen od tijela morske školjke iz Atlantskog oceana, unutra je uložak originalni Zippo..(Zippo i Roseart su sestrinske firme)..Unikat, 1 of 1(ugravirano na bocnoj strani).. rucno bojan i oslikan motiv sa cetvrtog ZFC klupskog komada..(2012. godina)
Prilog 72308
Komad iz Wildside serije, drveni..Nije limited..
Prilog 72309
Komad sa portretom jednog od vlansika firme Roseart, limited na 25 komada i sa potpisima vlasnika(kćer od ovog gospodina sa upaljača i njenog muža, nije print, nego pravi ručni potpis)
Prilog 72310
Prilog 72311
Prilog 72312
Zadnja strana:
Prilog 72313
Clanski stolni ZFC kluba za 2011. godinu, limited na 20 komada
Prilog 72314
Limited, 120/125
Prilog 72315
Vintage Roseart stolni iz 1958. zajedno sa Zippo upaljačem iz 1958. godine, sve je novo i nekorišteno..Ovaj narandžasti display plamen je gotovo nemoguće naći(isto kao i ovaj upaljač), iz 50ih je godina i ne pravi se od tada..Ove crvene koje vidite u drugim komadima, moguće je kupiti i koštaju oko 2 dolara komad...
Prilog 72316
Prilog 72317
Bas lepi upaljaci! Hvala na slikama i detaljima! :thumbsup:
Da li postoji ZFS - Zippo Friends Serbia?
Ne, u planu je da se osnuje ZKS(Zippo klub Srbija) , cak postoji i web i forum ali sve to ide sporo zbog manjka interesa..Nadam se da će uskoro stati na noge kao klub, iako je dug i trnovit put do priznavanja kluba od strane Zippoa...Inace, imate i ZFC forum i web pa se slobodno obratite ako koga šta zanima u vezi upaljača itd...Pozzz
Hvala na brzom odgovoru!
Nisam znao da Zippo treba da verifikuje klub, mada ima logike... Verovatno klub u tom slucaju ima i neke benificije?
Koji bi ti klub preporucio (osim ZFC)? Ako imas neki link slobodno postavi ovde. Pronasao sam ZKS, bas lepo izgleda.
Nema klub benficije, jedino klub ima pravo da pravi članske komade direktno u tvornici, i direktno se svi materijali o motivu na upaljaču dostavljaju Zippo grafičkom studiju, onda oni šalju prototip, pa ako odgovara ide proizvodnja, mi do sada imamo samo limited na 50 komada redovne clanske..I naravno oni pošalju svoju ponudu koliko će to koštati po komadu, i jos onda sve treba dogovoriti sa ovlaštenim distributerom Zippo-a za Hrvatsku, sada je to već kod nas uhodano , ali u početku je te sve bilo jako teško, skupiti informacije, stupiti u kontakt, dobiti blagoslov Zippoa i domaćeg distributera, pa je tu i carina...Ma, komplikovan proces do bola :) A od klubova koje mogu preporučiti su Zippo Club Italia, ali kod njih su članarine ogromne, 120eura za obične članove, a za VIP 150 eura(i to se plaća SVAKE GODINE), iako se pri učlanjenju dobije jedan ručno oslikani komad od talijanskog umjetnika Claduia Mazzi-a.. A u ZFC klubu se plati članarina 100 kuna(1500 dinara, 15 eura) kn i to je trajno, znači plaća se samo pri učlanjenju. I još novi članovi dobiju startni paket(kremen, fitilj, vizitke, razgledice, katalozi itd)...Klub trenutno broji 67 članova..
Hvala Kalmageddon!
Kako klub nema benificije? Pa eto je jedna - clanski upaljaci iz fabrike ;)
Lepi su ovi Claudio Mazi, sigurno vrede svaku paru. Mada je 120/150 evra puno para.
Imas li ti nesto od upaljaca sem Zippo?
P.S: Kazes "mi do sada imamo samo limited na 50 komada redovne clanske". Koji to "mi"?
Kada kazem mi, mislim na clanove ZFC kluba.. A to sto kazes da je mazzi skup...pa neki od Rosearta u mojoj kolekciji kostaju vise od cifre koju si naveo.. Ali mazzi ima komada i po 500 i vise eura, tako da si upravu da je preskup.. I da, imam samo Zippo i Roseart stolne sa Zippo-om unutra , nista drugo nazalost...
jel moze neko da mi pomogne hocu da prodam zippo dobio sam ga pre osam ipo god a ne pusim vec osam godina ne znam iz koje je godine i koliko vredi molim poznavaoce za pomoc. oznaka mu je C 01
C 01 bi trebalo da znači da je proizveden 2001 godine u martu mesecu.
Polovni Zippo upaljači nemaju neku cenu.
Pogledaj na http://www.kupujemprodajem.com/searc...tion=form&data[
(naravno,ukucaj Zippo)
ovakve upaljace i ja skupljam.kad naletimbas jeftino uzmem po neki.imasa ih na buvljaku ali ne unutra nego oni ljudi koji prodaju ispred.prekjuce mi je covjek donio 300 komada pa da biram.
Eee,a sad nabavih i novu verziju ovog modela :thumbsup:
Prilog 77601 Prilog 77602
Sjajno, Vladane! :thumbsup:
Ko je proizvodjac?
Ukoliko nije vajarsko delo prirode...onda je proizvođač nepoznat.
Nema (sem očiglednog) nikakvog natpisa na sebi.
Verujem da je to zbog toga što ovo mobilno kresivo koriste pripadnici specijalnih jedinica širom sveta.
Po logici stvari isti (a tako različiti) ponekad budu i uhapšeni.
U takvim slučajevima težnja kreatora ovih samohodajućih borbenih mašina je nepostojanje mogućnosti bilo kakve identifikacije zamlje porekla zarobljenika od strane neprijatelja.
Iz istih razloga im se seku i etikete na donjem vešu.
Tek u izuzetnim slučajevima vanserijske inteligencije organizatora akcije pristupa se našivanju drugih etiketa ( na pomenuti,ali do tada ,po pravilu, nekorišćeni donji veš) umesto onih odsečenih ( sa ,naravno , pogrešnim podacima) a sve sa ciljem da se neprijatelj dovede u zabludu.
Iz svega navedenog proizilazi da je ,ustvari, dobro što na ovom upaljaču ne piše ništa jer da piše nešto ne bismo znali kako to da razumemo.
hehe dobra teorija. Jos bi bolje bilo da nema ni upaljaca :D
Pozdrav svima:ciao:
Odusevio sam se kad sam nasao ovu temu na netu.
Od pre par dana postao sam vlasnik jednog upaljaca za koji nemam nikakve podatke.
kupio sam ga naravno na Buvljaku, pa gde drugo naci nesta staro a po mogucnosti jeftino.
Po slikama na netu sam naisao da je IMCO pravio takve upaljace oko 1930 god.
Medjutim na ovom upaljacu nema nikakvih oznaka.
Svaka pomoc oko procene upaljaca je dobro dosla.
Evo fotki.
Prilog 98500
Prilog 98499
Prilog 98498
tiho
Dobrodošao.
Odmah da kažem- neću moći mnogo da pomognem.
Nepostojanje bilo kakvog natpisa na upaljaču dovodi nas u situaciju da ne možemo identifikovati proizvođača.
Ono što je sigurno je da proizvođač nije IMCO kao i da upaljač nema veliku materijalnu vrednost.
Dve su varijante moguće.- Ako je upaljač star onda je napravljen od strane nekog pojedinca koji je iskoristio IMCO-ovu popularnost ... ili ako je mlađa produkcija u pitanju, kinezi opet mudro zarađuju za 'leba.
Sećam se da sam krajem devedesetih u Atini na Monastrakiju viđao takve (ili slične) upaljače-nove i ''no name''
Ako baš želiš da se baviš time i dalje možeš kontaktirati velikog znalca iz ove oblasti i pitati ga za mišljenje -Benzinaky - Vintage Petrol Lighters - Welcome
...A možda se odgovor krije u postu broj 149 ove teme na predhodnoj strani :D
Upaljač takvog tipa, vuče porijeklo iz Grčke. Imam sličan upaljač, sutra ću postaviti slike. Upaljač je napravio moj kolega po uzoru na upaljač jednog Grka.upaljač rgrčkih mornara sa zaštitnom mrežicom otporan na vjetar
Evo još jedan benzinac, izrađen u periodu II WWPrilog 99853Prilog 99854Prilog 99855Prilog 99856
lep benzinac,imam slican ali bez poklopca.
Prilog 100177Prilog 100178Prilog 100179Stari benzinac
Evo još jedan stari nepotpisani benzinac
Prilog 100304Prilog 100305Prilog 100306Prilog 100307Prilog 100309Prilog 100309
evo još jedan stari upaljač, potpisan hamp patent pend, austria
Prilog 101378Prilog 101379Prilog 101380Prilog 101381
Pozdrav dobri ljudi. :)
znam da je topic BENZINSKI upaljaci, ali evo kako sam dosao do ovog foruma. :)
Inace sam iz CG i dolazim u NS/BG oko novogodisnjig praznika i posto u Srbiji ima dosta vise ljudi kojima je ovo hobi nego u CG, pomislih "vjerovatno nema forum posvecen upaljacima, ali ako negdjeima tema ima na svetsatova" :D
Dakle braco, imam dva DuPont upaljaca :) Raspolozen sam za prodaju ili mijenjanje za druge upaljace ili interesantan sat.
Prilog 102328
Ako je neko zainteresovan da se menjamo ili bilo sta interesantno za kompenzaciju, javite se! :) za 20ak dana dolaze u Srbiju. :) Naravno, originalni i funkcionalni, svi detalji na PM, eto da ne zamaram topic. :)
Naišao sam pre neki dan na dva vrhunska upaljača i ne kupih ih iz samo meni znanog razloga. U pitanju su Pan-Am promotivni upaljači i izgledaju ovako:
Prilog 103511Prilog 103512
Na kraju krajeva, ne žalim toliko za njima jer nisam pušač, ali bi svejedno bilo kul imati ih i eventualno menjati za nešto zanimljivije :D