-
4 Priloženi(h) fajl(ova)
Aeromiting batajnica 2012
02.09.2012.g Na aerodromu Batajnica odrzace se aeromiting.Tim povodom obelezice se i 100 god.SRPSKOG VOJNOG VAZDUHOPLOVSTVA.Cena ulaznica bice 200 din.Najavljuje se dobar program. Da docice i Ameri ali bez F-117 jer mu ne odgovara nasa klima.
Prilog 33813 Prilog 33814Prilog 33815 Prilog 33816
-
Re: Aeromiting batajnica 2012
Najverovatnije sam na lokaciji :)
-
Citat:
DrAgod kaže:
Najverovatnije sam na lokaciji :)
Isto:D
-
Ako se probijemo do tamo,bio sam na proslom mitingu cini mi se 2010 ili 2009 godine ne mogu se setiti i putovao sam 2 sata od BG do Batajnice pa posle peske do aerodroma,ali vredi treba biti tamo ne grme avioni lovci na 100 metara od nas svaki dan...
-
E, zagore, ovaj put bez mene. Za prosli sam medju prvima prosao kapiju da bih naskljocao fotki na miru dok ne pocnu oni sa pljeskavicama da mi jasu u kameru i fotoaparat. Sada prilaz putnickim autom zabranjen pa bih, izgleda, trebao krenuti dan ranije na usiljeni mars a posle opet borba na livadi da se snime Strizi i da niko bas tada ne udje u kadar onako zblesavljen. A tek baterije .... Kada krenu Strizi gleda se iz fotelje a fotki ce da bude jer dovoljno naostrenih ceka na startnu poziciju. Onaj na TV ima bolji zum a ako komenattor bude isti kao prosli put bar mogu da smanjim ton, tamo nema sanse pa sleduje dodatno nerviranje. Samo da se za vikend ne pogodi niska oblacnost posle ovolikih vrucina, ostalo ce vec da bude sem podrhtavanja zemlje i grmljavine motora.
-
Ma neznam ni ja da li cu moci,kolje me raspored smena. Trebalo bi da idu neki momci iz komsiluka pa mozda bude neka fotka.Pozdrav za eskadrilu SVET SATOVA
-
aeroplanisti, samo sam vas cekao da pocnete da se samoorganizujete.
:flapper:
posto je meni sluh davno ostecen od streljane, propusticu priliku da dokusurim
ovo usiju sto mi jos uvek funkcionise, a za vas kojima nije mrsko da za pljeskavicu
sa mirisom kerozina prepesacite po tropskim uslovima od galenike do bataje jedna
lepa vest :
pre par dana sam isao do banovaca, i zatekao sam momke na delu, vezbaju za miting.
sreca da su mi prozori bili spusteni, inace mislim da bi se od forsaza razleteli...
:congrats:
cenim da ce imati sta da se vidi, pa vam zelim dobar provod i da sa nama ostalima
podelite poneku fotku, aviona i zenstvenijih primeraka iz publike...
p.s.
b2 je pao na teritoriju rh, on ce valjda da dodje, kod nas se nije izbrukao ?
:lol: :lol: :lol:
-
Ja bih isao, samo ako neko moze da da info, kad se tamo dolazi (mozda je guzva posle nekog vremena), da li treba uzeti karte ranije, gde ima parkinga? Bem li ga nisam nikad bio :dontknow: Dolazio bi iz ns
-
KLL kao sto rece brat Sofronije,sto pre to bolje.Pocetak je u 10h.
-
1 Priloženi(h) fajl(ova)
Evo i liste ucesnika
Prilog 33908
-
cudi me da crna gora ne ucestvuje u letackom delu...
-
Ja ne propustam ni jedan, a ove godine ocekujem odlican program, pa videcemo.
-
A u koliko sati počinje letački program, zna li se satnica?? Kada nastupaju Striži, helikopterski manevri itd. Nađoh ovde nešto http://www.aeromiting.vs.rs/sr/letacki_program.html ali nema satnice .
-
sky
to ti je taj program.
luger
MNE ne ucestvuje jer oba helica moraju u dezurnu paru za zastitu VaP.
Kako god, zao mi pomalo da necu biti ali mi se cini uputnijim ovako. Za nezaborav ostaje ostaje ono zabadanje u nebo SU-30 posle ojadjenog Mirage 2000, njegova grmljavina motora i podrhtavanje zemlje pod nogama, ali i minimalna brzina iznad piste. Onolika skalamerija se vuce kao mrcina prkoseci gravitaciji, strasno.
Posebno - javni cas iz letenja LJubise Velickovica. Alo,bre, komandant RV vozi 29-ku k'o karting po sistemu "ko ce na crtu". Posle izadje iz kabine sa osmehom na licu kao da je to tajprostija stvar na svetu, toliko prosto da bi svak mogao. Zaneo se i ja pa virnem u kokpit. Nema menjaca ! Tu odustanem :-)
-
^^^ Ako se ovo odnosi na miting 1998, kol'ko se secam pilot Suhoja nije pokazao nista posebno i da je francuz imao mnogo bolji program.
-
postovani koleza sofronije, sada je potpuno jasno da sam zlonamerno i pogesno
informisan.
meni neki zli ljudi rekose da su helici prizemljeni zbog korozije, a da je do korozije
doslo zbog pranja istih morskom vodom u sezoni.
sto se velickovica tice, on je imao menjac u kokpitu, i to tip tronic na volanu, zato
je tako dobro vozio ( a krio ga ).
da je sapnuo rusima ako da 29-ka ima i rikverc,
video bi sta bi strizi sada radili.
-
tiha
mora se odnositi na 98-mu jer jedino tada i bio SU-30. Ne znam sta si ti ocekivao da jos prikaze SU-30 u odnosu na Mirage kada je pokazao ono sto Mirage ne moze da izvede ni simulacijom na kompjuteru. Dovoljno da se istakne ogromna razlika a to sto je pilot na M2000 radio "zmiju" kao svoju specijalnost moze da izgleda lepo ali o prakticnosti manevra netreba gubiti vreme u razmisljanju. Ili je onaj spontani aplauz publike bio nesto kao narucen.
luger
a, to je.... pa ja vidim da ima nekakav drzac a nigde volana. Valjda sklonili da deca ne pritiskaju sirenu :-)
Ma, samo da budu povoljni vremenski uslovi. Sa klincima obavljana pokazna vezba zakljucavanja u kupatilo ako koji pipne daljinski pa prebaci na crtace.
-
1 Priloženi(h) fajl(ova)
Evo jedno pitanje za sve koji planiraju da idu na aeromiting.
Koji sat ce te poneti?
Ja licno razmisljam o Skyhawk-u
Prilog 33964
-
Citat:
sofronije kaže:
tiha
mora se odnositi na 98-mu jer jedino tada i bio SU-30. Ne znam sta si ti ocekivao da jos prikaze SU-30 u odnosu na Mirage kada je pokazao ono sto Mirage ne moze da izvede ni simulacijom na kompjuteru. Dovoljno da se istakne ogromna razlika a to sto je pilot na M2000 radio "zmiju" kao svoju specijalnost moze da izgleda lepo ali o prakticnosti manevra netreba gubiti vreme u razmisljanju. Ili je onaj spontani aplauz publike bio nesto kao narucen.
Mozda je ipak bilo 1997? Da li su zapadni avioni uopste leteli '98? :huh: Ali cini mi se da je opsti utisak bio da su Rusi manje-vise otaljali stvar - nije izvodjena kobra i ostali manevri koje obicno prikazuju. Moguce je da su nasi mediji najavljivali vise nego sto je bilo planirano.
-
Za aerodrom se pre moze reci da je u Novoj Pazovi nego u Batajnici. Moje iskustvo je da bolje doci sa te strane. Ako idete iz BG idete autoputem za NS pa se iskljucite za Staru Pazovu i vracate se u Novu Pazovu. Tako sam isao prosli put, nije uopste bilo guzve, ali stvarno. Druga kapija aerodroma je prakticno na ulazu u Novu Pazovu a prva je u Batajnici.
-
2 Priloženi(h) fajl(ova)
Hvala na savetu GIvan. Sto se tice Rusovog pitanja,nemam pilotske modele ali mozda Prilog 33967 ili Prilog 33968 ako budem isao.
-
1 Priloženi(h) fajl(ova)
Za zagrevanje
Prilog 34436
-
De ste vazduhoplovci? Kakvi su utisci?
Meni bilo super, mada je organizacija bila losa (ali ovo je SRbija pa smo navikli).
Ono sto sam bas zapamtio je Tajfunov program i onaj italijanski kamion C27J Spartan. VRH! Drugar (kapetan u 252. Vukovi sa Usca) mi rece da je juce italijanski "kamiondzija" izvodio jos ludje kerfefeke i da je trazio da nesto od toga izvede i danas al mu nisu dali zbog bezbednosti :lol: Dakle. Italijani nisu zabusavali, ali Rusi - JESU DEBELO! :crying: Mig 29MM2 nije bas nesto posebno pokazao, a moze i svasta da izvede. (doduse, prilikom nekih od zaokreta iz valjka koje je izvodio trpeo je silu od 10G) Cude se i ovi moji drugari jer su ocekivali vise. U solo programu danskog f 16 je recimo jedino fascinantno bilo ono uspinjanje sa 50m na 10 000m za minut i po :D Ne toliko vizuelno atraktivno ali kome je iole jasno da avioni nisu leteci cilimi ipak oduzima dah.
Strizi su sj**ani hapsenjima (u vezi nekog mita) maltene dan pre polaska, te njihov program nije bio toliko upecatljiv sa 3 aviona kao sto bi bio sa recimo 6. Nas Orao je imao lep program, cak je i zvono radio. Sve u svemu, ja zadovoljan!
E, da.... nasi piloti nose Citizen Skyhawk "Blue Angels". Medjutim, na moje iznenadjenje, jedan od mojih prijatelja je razocaran. Kaze da cesto baguje na vecim G opterecenjima (oko 7G) i da mu se par puta desilo da krene da stopuje a da se Citi resetuje. Kaze, uzeo Komandirac i ekstra radi :D Cim pre 'oce Poljot Buran da nabavi :D
Bice i fotkice. Ima zumirana fotka sata koji je nosio austrijski pilot na Black HAwk-u (nisam video koji je sat ali kad mi drugar posalje fotke - utvrdicemo)
-
1 Priloženi(h) fajl(ova)
meni je bilo ekstra,pored porodice evo slike ručnog pratioca....
Prilog 34616
....sve pohvale.....
-
Ustvari, kad malo bolje razmislim,organizacija i nije bila losa. Guzva se nije mogla izbeci, ipak ne dolazi svakog dana 150000ljudi u Bataju pa da imaju autoput sa 3 trake do aerodroma. Na ulazu je bilo malo povuci-potegni dok nisu otvorili i drugu kapiju (i to je moglo da se izbegne) i mogli su da ozvuce ceo prostor za publiku a ne samo onaj ispred tornja i pored bine.
Jbt. sad da me ubijes ne znam jel Orao ili G4 uradio zvono? Pomesalo mi se u tintari...
-
vi koji ste bili tamo verovatno niste culi fenomenalne komentare miroslava lazanskog.
sve je bilo ok za nas pored malih ekrana nasih tv prijemnika, od gazela do onog italijanskog
slepera koji misli da je lovac (a vala i svaka mu cast), i verovatno je cela organizacija bila
odlicna s obzirom na kolicinu posetilaca plus gosti, predsednik,ministar vojni itd... ali lazanski
je razlog sto neke stvari nisam uopste video, gusio sam se od smeha.
p.s.
nije lepo sto su italijana, vozaca slepera koji ume da uradi valjak,i koji se potrudio i kupio srpsku
zastavu pitali kad je sleteo : ˝... a jel da da mi imamo bolje vazduhoplovstvo nego vi ?˝
takvom se majstoru cestita i zahvali sto se potrudio da obraduje domacine, a ne postavljaju mu se
malo provokativna pitanja. moje misljenje, ogradjujem se.
-
Taman i ja za spavanje a ti pomenu onog zblesavljenog reportera. Opet me spopade sramota sta budala rece coveku, onako srdacno i domacinski.
Potpisujem da bi onaj major kraj Lazanskog ubuduce pre na prinudno sletanje nego opet sa njim kao komentator.
-
SAd se malo upoznah sa biserima voditelja. Pobogu, 100 godina nije svaki dan, malo ozbiljnosti molim! Sto kazes, onom kamiondziji je trebalo cestitati, pristojno je. Ja sam ovamo, sa bine cuo neku curetinu koja je pokusavala da bude duhovita, a strasno me iritirala.
-
do sada je vrh bisera lazanskog bilo izvestavanje kad je pocela zurka 1999. god.,
a on sa americkim slemom, opasacem, uprtacima i baterijskom lampom, i da razbije
monotoniju u engleskom vojnom dzemperu sve u sesnaes´ izvestava o ratnim dejstvima...
taman sam se odvikao, kad evo njega opet, kao mina iznenadjenja.
:lol:
-
sto se kamijondzije tice : ako jos neko ume da okrene sleper pod rucnom, onda i nije nesto
zanimljiv, mada ja nikada nisam video (do danas) da to neko ume.
po meni, da mu ministar vojni spremi za put uzicku lepinju, kompletnu narodnu nosnju, i pride
litar dobre sljive, kilo duvan cvaraka, po kilo mladog kajmaka, starog homoljskog sira i neke dobre prsute.
mis srbije da mu posalje slike sa posvetom (ipak je italijan) ili da vrati krunu ... najmanje toliko.
-
I "mi" smo se nadali da ćemo stići na Aeromiting, ali džaba... Juče smo bili na svadbi i nažalost nismo uspeli da "pokrijemo" obe strane... I slavlje i da ispratimo "ples" u vazduhu... :(
Pozz!
-
Italijan je bio za 10-ku! Svaka mu čast! I teretnjak je strava mašina!
Danac sa 16-kom se prilično potrudio- nestajanje iz vida za 10s(ako i toliko) pod 90° je bilo vau! Sad ga ima- sad ga nema! Rusi su mogli bolje,posebno M2!
Naši su bili super s obzirom na čemu su letjeli! Ništa gosti nisu bili bolji! Ovo je poseban + kada se uzmu u obzir satovi letenja i pripreme naših pilota u poređenju sa strancima!
Organizacija,pa tako-tako! Ja sam došao oko 9h i bila je gužva na kapiji od N.Pazove. Ništa strašno,međutim,na naređenje VP da se polako prilazi ulazu, raja je počela da bjesni! Još kada je VP-ovac upotrijebio pištaljku - uuu,komentari tipa:"šta pištiš,nerviraš me" su bili među blažim! Prvo što mi je palo na pamet je bilo kako bi rulja reagovala da se 10-tak VP-vaca zaleti s palicama da malo uvede red! Dali bi se i tada nervirali!?
-
Jedino bih malcice prokomentarisao:
Citat:
Ništa strašno,međutim,na naređenje VP da se polako prilazi ulazu, raja je počela da bjesni! Još kada je VP-ovac upotrijebio pištaljku - uuu,komentari tipa:"šta pištiš,nerviraš me" su bili među blažim! Prvo što mi je palo na pamet je bilo kako bi rulja reagovala da se 10-tak VP-vaca zaleti s palicama da malo uvede red! Dali bi se i tada nervirali!?
Oni su tu zbog nas i mi ih placamo. Nema sta oni da naredjuju. Da su se malo bolje organizovali i postavili neke trake ili ograde koje ce polako suzavati i usmeravati masu, da su imali megafon da obaveste one pozadi o cemu se radi, da su odmah otvorili drugu kapiju, sve bi bilo mnogo bolje. E, da su sve to uradili, podrzao bih 10 VP-a u nameri da nepristojnike uvedu u red. DA se razumemo i mene uzasava nepristojna rulja koja se tiska i hoce da mi se popne na ledja zato sto se trudim da se ne lepim uz one ispred mene ili da ne pregazim decu. Mislim, psihologija gomile je odavno poznata, a odavno i Njegoš reče da "...pučina je stoka jedna grdna..., te su organizatori morali računati na to i učiniti ono što je u njihovoj moći da se predupredi. Za svaki događaj, odgovornost je pre svega na organizatoru.
E, dodao bih jos da me odusevilo koliko je, zapravo, Spartan TIH! Covece, ladno bi ti se mogao prisunjati iza ledja dok vozis auto i reci: BU!
Dopali su mi se i oni spori preleti na granici "stall-a". :D
-
Evo jedne smesne scene koja se dogodila ispred mene, a koja samo pokazuje kakav smo narod.
Pored nasih aviona onih koji nisu leteli, tamo kod 29,21 i bio je orao valjda, pilot se popeo na merdevine da otvori kabinu, i nesto mu se stvarno nije dalo, zaglavila se ona brava, a jedan cica iz mase dobacuje pilotu "e moj majstore, 10 minuta otvaras kabinu, sta bi ti da se sad pripuca" , prijatelj i ja smo se samo pogledali i umrli od smeha
-
@ rus_pa
uopste nemas sluha za sve sto vole mladi...
:flapper:
u datim okolnostima cica verovatno nije imala bolju ideju za start.
da se ista situacija desila negde na selu, verovatno bi recenica glasila:
˝dodji da plastimo seno˝, a ne daj boze da je cica kontrolor u gradskom
busu a pilot samo putnik.
@ dalibor
ovo sa VP mi odmah izaziva refleks da se svadjam i pruzam otpor.
nije da branim rulju, zakone rulje nikad i nisam shvatao, ali mozda su se
u ljudima probudili stari vojnicki refleksi.
potpuno sam zadovoljan sto sam ovo gledao na tv-u.
-
@anbeast
Posjed je njihov i oni ga obezbjeđuju i zbog toga imaju puno pravo da naređuju! Pusti ti priču: oni su tu zbog nas i mi ih plaćamo! Ja radim kao medicinar u privatnoj ambulanti i nisam jednom pacijentu rekao da se okrene i polako izađe kroz vrata bez obzira što mi plata zavisi od njih! Moraš slušati domaćina gdje god došao!
Ovdje je zbog par džibera ispala frka dok je ostali narod normalno čekao(kao i ja i ti)! Opet,u poređenju sa gužvom i guranjem s Rusima na pričešću na Božić 2008.u Crkvi Rođenja u Vitlejemu - ovo je za mene bilo pjesma!
Mislim da bi Spartan i pješaku mogao prići i dreknuti BU!:D
-
@ anbeast
kad budes prvom vojnom panduru uspeo da objasnis da ga mi placamo, da je on tu
(gde god da je) zbog nas, i da nije lepo da se dobronamernim civilima naredjuje
(ali da vojni pandur to stvarno shvati, ne da klima glavom i prica kako je shvatio)
placam veceru !
-
Ma, razumem ja tebe, nego sam nekako "osetljiv" na treniranje strogoće od strane kojekakvih organa :D Slažem se da je elementarna pristojnost da poštuješ domaćina, međutim, javne manifestacije se prave zbog posetilaca a ne zbog organizatora i mora se voditi računa da se svi mogući problemi eliminišu ili umanje (u praksi, zbog Marfija, teško izvodljivo, ali to je osnovna misao vodilja). Da je došlo do nekih problema, garantujem da bi najviše nastradali najneviniji.
Citat:
Opet,u poređenju sa gužvom i guranjem s Rusima na pričešću na Božić 2008.u Crkvi Rođenja u Vitlejemu - ovo je za mene bilo pjesma!
E to mi nije jasno! Pa majku mu, da li i na takvim mestima ljudi ne mogu da suzbiju svoje nagone? Zar ne bi vera trebalo da je upravo to, kontrola duha i uma nad materijom, nagonima, duhovno jedinstvo sa božanskim? Nisam vernik ali tako nekako to kapiram.
Citat:
kad budes prvom vojnom panduru uspeo da objasnis da ga mi placamo, da je on tu
(gde god da je) zbog nas, i da nije lepo da se dobronamernim civilima naredjuje
(ali da vojni pandur to stvarno shvati, ne da klima glavom i prica kako je shvatio)
placam veceru !
Ehrmmm, da, mnoogo težak zadatak :D Imao sam takve seanse sa ovim civilnim policajcima, i prvo su bili u soku sto ih na njihovo ostrinu i bezobrazluk na pristojan način, uljudno, ali odlučno podsećam da ih ja plaćam i da im je posao da mene štite, a ne da me maltretiraju, a zatim spuštali loptu. Jednom sam morao i da tražim da vidim broj značke pre nego smo postali "drugari". Ne zanosim se ja, verovatno sam samo imao sreće :D
Sa VP na Bataji - Alles Gut! Jednog sam molio za ulazak u Stratotanker u 17:05h (bilo otvoreno do 17h) i bilo je NE i NE, ali vrlo pristojno:D E sad, s onom namrgodjenom 5-6 u crnim uniformama (valjda neka AT ekipa) i sa Heklerima se ne bih upuštao u političko-filozofske rasprave:lol:
-
ovo je jace od mene, moram... izvinjavam se za ot.
sa vojnim pandurima kljuc je u dobrom slaganju. ja sam to naucio jer sam obuku imao u
kasarni preko puta koje je bila kasarna vojne policije.
delili smo menzu, prepreke, kantinu i jos ponesto i tako pola godine.
desavalo se da oni dobro sloze nas,ali se desavalo i da mi dobro slozimo njih.
znaci, kljuc je u dobrom slaganju. mir i ljubav !
-
LJudi nestao zagor. Izgubismo u ovoj guzvi co'eka.
Otvorio temu, poceo da bira sat za miting... i nestade.
Vrati se zagore sve i da sat jos izabrao nisi.