Re: Aeromiting batajnica 2012
sto duze poznajem ruse, a tu ukljucujem i neke koji su se trajno preselili
u srbiju (ne jos u obimu kako bi to umeo da izvede arsenije carnojevic),
shvatam koliko je u rusiji covek zrtva ogromne zemlje i svega sto uz to ide.
nije za miting i za bataju ova prica, ali jeste nesto sto se uzima u obzir kada se
procenjuju rusi.
od srba takve stavove i takva razmisljanja kakva imaju rusi ne ocekujem.
da ne bude da nismo bar nesto ucarili od tolike rusije, da nije tolika i da rusa
nije toliko, ne bi bilo ni one fenomenalne hiper produkcije fenomenalnih ruskih satova.
ne, ne, ne ...
za rusa pojednca vazi : mali si, nikoga nije briga, niko nece da ti pomogne, ako se sam izboris ziv si,
ako ne uspes, pa jbg, tako je moralo da bude...
za njih je srbija ultra humano drustvo, a znamo koliko primedbi na srbiju svako od nas moze da
prospe iz rukava, bez da razmisljamo.
zbog onog prvog su i nastala njihova neverovatna tehnicka resenja.
... ali i zaista nemilosrdna i neverovatna postupanja u nekim situacijama u kojima smo
mi, isto sloveni koliko i oni, mirni kao ovcice.
to u crkvi ti je odlican primer.
Postujem i volim rusiju i ruse.ne razumem uopste sta hocete da kazete o njima na osnovu par incidenata.velika nacija,istorija,tradicija i kultura.prosecan rus je i kulturniji i obrazovaniji od vecine evropljana a o amerikancima da ne pricam.jesu suroviji od nas ogromna je to zemlja treba se izboriti ali su i poslovniji i odlucniji.manje pricaju vise rade.morao sam ovo da kazem jer je pocela prozivka celog jednog naroda na forumu gde za to nikako nije mesto.
Kako god bilo ovo su sve generalizacije. Hadzi je iskusio ponasanje nekih Rusa, jagos prica o nekim drugim (takodje postojecim) Rusima i tako... Cinjenica je da odredjeni socio-ekonomski i politicki uslovi daju odredjene karakteristike nekom vecem broju pripadnika neke nacije, ali je takodje cinjenica da uvek ima veliki broj onih koji nisu potpali pod te uticaje. Generalizacije su dobre za viceve, ali su uglavnom netacne. Zato uglavnom ne obracam paznju na nacionalnu pripadnost, Ili si Covek (namerno veliko) ili nisi, ili si kulturan ili nisi.... itd.....
Ma naravno druze samo sto ih ja srecem puno i to vec godinama unazad
nije prozivka. ja ih mnogo volim, i slazem se i da su poslovniji, i odlucniji,
i obrazovaniji.
da ih ne volim, ne bih se (i privatno) druzio sa njima.