-
SEIKO 6138 0040 " Bullhead"
Seiko 6138 0040 chronograph - “ Bullhead” je automatski chronograph proizvodstvo ovog sata je pocelo krajem sad vec daleke 1973, a proizvodio se do 1979 godine, do dana danasnjeg to je vrlo popularan sat I jedan od najomiljenijih retro satova kod kolekcionera a posebno kod kolekiconera koji preferiraju seiko satove. Nazalost radi velike potraznje ovog modela na internet pijaci prodaju se satovi sa sve vise aftermarket delova ,- delovi koji nisu original VRLO je tesko doci do autenticnog primerka . Trgovcima Vintage I Retro Satova ovaj model je vrlo omiljen jer potraznja je uvek velika , a dobro zarade na njemu, normalno koristeci delove koji nisu original. Ovaj model popularno je nazvan “BULLHEAD” u prevodu “BIKOVA GLAVA” zato sto su mu kruna I dugmici za stopericu postavljeni neuobicajeno odnosno na polozaju 11, i 1 koji asociraju na dva roga, a kruna je na sredini kod 12 , sub registri su na plozaju 3 I 9 pa tako ceo njegov oblik asocira na bikovu glavu. Postoje dve varijante bullhedova kad je u pitanju boja ploce to su BRAON sa zlatnim sub registrima I CRNI sa plavim sub registrima. Na plocama Braon bullheda koji su izradjivani za azisko trziste stoje natpisi “Seiko SpeedTimer” i"Seiko 5Sports SpeedTimer" za evropsko I ostala trzista na plocama je stajao natpis "Chronograph Automatic" Na pimercima sa crnom plocom u orginalu nikad ne stoji natpis “Seiko SpeedTimer” vec orginali su samo sa natpisom "Chronograph Automatic". Ovo je vrlo Robusan spotski sat ,mehanizam je seikov 6138 chronograph sa 21 rubina celo kuciste je napravljeno od nerdjajuceg celika sa dijametrom 43 mm , staklo je hardlex , tachymeter je vanjski izradjen od leguru metala, kod Braon modela je crvenkasto Braon boje a kod Crnog modela je crne boje. Skazajlke za minute I sate su bele boje I kod Braon I kod Crnog modela, skazaljke kod sub registra kod braon modela su crne a kod crnog su bele dok sekundara kod crnog modela je zuta a kod bron modela moze biti zuta ili crvena. Orginal narukvica je poseban momenat ovog sata satovi sa natpisom “Seiko SpeedTimer” i"Seiko 5Sports SpeedTimer" imaju celicnu “Oyster” stil narukvicu dok satovi sa natpisom “Chronograph Automatic” imaju “fishbone” stil celicnu narukvicu – odnosno riblja kost koja je se najvise ceni , ima puno falcova kad je u pitanju fishbon narukvica za bullhedove a orginalni fishbon je specifican po tome sto su mu delovi – plocice od pocetka do kraja asimetricni. Medjutim u zadnje vreme sve je vise kolekcionera koji ovom satu stavljaju dobre masivne kozne narukvice koje mu vrlo dobro prilezu, sta vise koza mu omogucava da sat jos vise dodje do izrazaja Sve u svemu ovo je jedan vrlo kvalitetan autentican I nesvakidasan model automatskog chronographa koji je evergrin medju sportskim satovima, ovo je sat za ljude sa prefinjenim ukusom, kad nosite ovaj sat osecate duh jednog proslog vremena,vrlo je upecatljiv,skoro svi ljudi primecuju neobicnost ovog sata, osecaj je slicnan, kao da vozite dobar oldtajmer !
Unapred se izvinjavam, zato sto znam da sigurno ovaj tekst ima gramatickih gresaka , pozdrav iz Makedonije.
[IMG]http://i407.photobucket.com/albums/p...c357a1f48b.jpg[/IMG][IMG]http://i407.photobucket.com/albums/p...ij/picture.jpg[/IMG]
[IMG]http://i407.photobucket.com/albums/p...zij/5505k2.jpg[/IMG][IMG]http://i407.photobucket.com/albums/p...j/P1070152.jpg[/IMG][IMG]http://i407.photobucket.com/albums/p...249ece4961.jpg[/IMG][IMG]http://i407.photobucket.com/albums/p.../Torocoche.jpg[/IMG]
-
Re: SEIKO 6138 0040 " Bullhead"
Walter odličan opis sata! Svaka čast!:congrats::congrats::congrats:
Sat je u odličnom stanju, svaka čast! Baš bikova glava nema šta perfektan mehanizam, da budem iskren sa tobom sat mi se baš sviđa, koja je njegova cena?
bdw, nema grešaka i ne obaziraj se na njih ostani na forumu uvek učestvuj u njemu. :proud:
-
Walter, hvala za odlican tekst o ovom sjajnom satu! :top:
Samo jednom sam ga video uzivo i potpuno se odusevio ali, kao sto si rekao, vrlo su retki pa sam vec poceo da sumnjam da cu uloviti jedan za sebe! Uglavnom, mislim da si potpuno u pravu - malo je satova koji su tako autenticni i koji u tolikoj meri evociraju duh svog vremena, a bullhead je svakako jedan od njih!
-
Hvala na opisu....priličan je trud bio!
-
Bravo Walter.Odlično si to uradio.
Pošto znamo da ti je kolekcija zavidna,očekujem još neki ovakav prikaz nekog sata po tvom izboru :)
-
Svaka čast za opis, odličan sat!!!:top:
-
Divno je videti ovoliku predanost i znanje. Svaka cast i na opisu i na satovima! :adore:
-
Odličan opis, a sat je perverzan :D, mnogo mi se sviđa...:)
-
Walter odlicni satovi,koji od njih je tvoj?Crni ili smeđi ili mozda oba?Jako sam htio ovaj Seiko chrono ali sam nekako uspio odoliti napasti zasada!
-
Auuu, ovaj braon sa kožnom narukvicom je ko lutka. Svaka čast.
-
Auuuh kakvi klasici,majko mila,svaka cast i cuvaj ih. Ovaj braon je brutalan, ali brutalan. Iz moje kolekcije se moze zakljuciti da volim samo satove iz 70tih godina, a ovi su ti.
-
Hvala sto ste me podrzali u mom prvom tekstu, sto se tice satova moj sat je Braon, medjutim nije ni na jednoj od ovih slika koje sam postavio jer mi slikanje tesko ide ovo dole je moj sat na moju ruku medjutim slika nije dovoljno kvalitetna ovu sam vec sliku postavio u rubrici gde su kolekcije, sat iako je radio tacno on je sada momentalno kod mog casovnicara,na rutinski servis, prilicno je ocuvan kutija je dosta ocuvana stime sto je bazel malo od nekog udara malo sasvi blago izgreban negde na poziciji oko 34 minuta ali nije strasno staklo je i to tako bez vecih ostecenja a ploca je kao nova, ceo sat treba da se malo dotera malo sminke i bice tip top inace posedujem i njegovog rodjaka Seika 6138 0030 sa plavom plocom strasan sat, o njemu cu napisati sledeci tekst
[IMG]http://i407.photobucket.com/albums/p...j/PICT0243.jpg[/IMG]
-
Sve se to da srediti, poliranje kućišta, poliranje stakla, ma idi neće osetiti godine! :lol:
Radujem se novom opisu sata! Uhhh taj Seiko mi je lepši...
-
Vidi se na osnovu opisa sata da iza njega stoji pravi zaljubljenik i kolekcionar. Svaka cast na predanosti i detaljnosti kod opisa. Mnogima ce koristiti ovaj tekst. Sto se tice satova, mogu samo da kazem: bravo!
-
Kvragu,nisam mogao vise izdrzati :laugh:
Danas i ja postao vlasnik jednoga.Kad stigne,stavljam slike :ciao:
-
Druze nisi pogresio to je sat koji prosto zraci svojim dizajnom i unikatnost !
-
Jedan od onih rijetkih satova koje sam dugo zelio za sebe i pokusao odoliti napasti ,ali nakraju sam ga morao kupiti.
Slazem se s tobom,unikatan sat i mislim da bas zbog toga ce dugo ostati u mom vlasnistvu.
-
Čestitam! Unikatan sat koji svaki ljubitelj Seika mora imati. Nadam se da ću jednog dana imati jednog :)
-
Citat:
jole777 kaže:
Jedan od onih rijetkih satova koje sam dugo zelio za sebe i pokusao odoliti napasti ,ali nakraju sam ga morao kupiti.
Slazem se s tobom,unikatan sat i mislim da bas zbog toga ce dugo ostati u mom vlasnistvu.
Jole čestitam, odličan je sat!:proud:
-
Citat:
ANGEL II kaže:
Jole čestitam, odličan je sat!:proud:
Pustimo cestitke zasada,ko zna sto ce stici u kutiji. :p
Mozda seller uvali kamen i stare novine ko jednom mom poznaniku lol.Kad stigne postavljam slike,trebao bi biti u originalnom unpolished stanju.Nadam se da ce i bit tako!
-
Citat:
Refresh kaže:
Čestitam! Unikatan sat koji svaki ljubitelj Seika mora imati. Nadam se da ću jednog dana imati jednog :)
Onda crnoga obavezno :) Em ga ima manje nego brownija,em i ja i Walter imamo brown.Izbalansiraj vagu malo :five:
-
Čestitke Jole, znam koliko dugo si ga tražio i nadam se da će zadovoljiti i ispuniti sva tvoja očekivanja. :)
Ja još uvek u potrazi za pandom ili ufo! Nadam se da ću uskoro naleteti na nešto vredno kupovine.
-
-
jole, srećniče, svaka cast!
najlepsi sat na forumu (a i sire)! :)
deluje fantasticno ocuvano... aj, pls, kad budes stigao, daj jos neku slicicu, da uzivamo!
-
Jole777
Lepotinja.Dobro da ga čuvaš.
-
Jole imas "bika" za ponos! :yes4:
Samo, ja bi mu promenio narukvicu, čini mi se da bi neka svetlo braon sa belim štepom bolje legla.
-
Thx sima!
Jako,jako dobro je ocuvan za svojih 40tak godina.
Ima dosta crtica,nije mint ali je unpolished i original.Unutra se mehanizam sjaji od cistoce,bilo mi je bitno da na kucistu kod navoja nema nimalo hrđe ili diskoloracije jer to zna cesto kod njih biti boljka.
Ovaj je bio kristalno cist i nisam htio propustit priliku iako sam rekao da necu kupovati vise dok ne prodam par satova.
d1d,imas pravo,gledao sam i remenje danas ali nisam nasao odgovajaruci tako da sam stavio ovaj svoj stari.Zasada mislim mesh na njega stavit.
-
Jole care svaka čast...:D Sat je prelep...:D Zavidim ti...:D
-
Citat:
jole777 kaže:
nisam htio propustit priliku iako sam rekao da necu kupovati vise dok ne prodam par satova.
haha, znam kako to ide...! :D ali, mislim da nikako nisi pogresio, nikad nije kasno da se nesto proda, a da se ovako nesto propusti -:no:.
-
Svaka čast Jole, odličan je. :)
Iz kog kraja sveta je doleteo? Jesi li ga uzeo preko ebay-a ili preko nekog foruma? How much money? Može i na pm odgovor! :)
-
Obicno se suzdrzavam od komentara ako nemam sta pametno da kazem, ali u ovom slucaju nisam mogao da izdrzim. Jole po meni sad definitivno imas najlepsi sat na forumu, odusevljen sam i ne mogu da verujem da sat koji je star 40 godina moze da izgleda tako dobro, kao da je sad iz fabrike izasao. Auuuuuu prelepo, zaljubio sam se.
-
Samo da se pridružim čestitkama na prelepom satu. Zaista predivan primerak.:congrats:
-
:secret:prelep je
preelep
nego oces trampu tissot t dam- a ti meni ovaj starinski:alberteinstein:
-
Jole mLogo je lep sat,svaka cast!
-
Jole, sve cestitke! Od tebe smo to i ocekivali. Malo je reci da je sat prelep! Uzivaj, pa kad se malo slegnu utisci, napisi koju.
-
Citat:
Refresh kaže:
Citat:
sima hrabri kaže:
jole, srećniče, svaka cast!
najlepsi sat na forumu (a i sire)! :)
deluje fantasticno ocuvano... aj, pls, kad budes stigao, daj jos neku slicicu, da uzivamo!
Sve što kažu - tačno! Obožavam ovaj sat... Ne znam da li si ga dobio u takvom stanju ili je to produkt nečijeg naknadnog rada, ali stvarno fantastično izgleda.
Ako nije tajna, podeli sa nama detalje akvizicije... Odakle si ga uzeo? Koja je bila cena?
Očekujemo uskoro fotke sa fishbone narukvicom... Ona me fascinira skoro koliko i sam sat... :)
-
[off topic]
^ koska, ocekujemo i mi od tebe neke fotke u drugoj temi! :D
[/off topic]
-
Off
Da, da, ja sam ga već prozivao za slike bell matica...:D
-
Prelepo, definitivno najlepsi vintage ovde na forumu...cestitam ti