Re: Frederique Constant - Slimline Tourbillon sat
Naravno Dalibore sve je tako kako ti bas oni kazu.FC je kompanija koja se pretvara da je nesto specijalno ustvari je proizvod za neupucene,zvuci dobro i jos prave u Zenevi sa takozvanim svojim mehanizmom,mora da je dobro.Eto slozili smo se,masovna proizvodnja,cena dobra super sat,nista bolji ni losiji od nekog no-name kvarca iz K-Marta za $50.
Sta mislite o Frederic Constant satovima
Hajde da ovde nastavimo raspravu o Frederique Constant satovima!
EDIT: Ovde su prebaceni postovi iz drugih tema!
Citat:
kengur kaže:
Naravno Dalibore sve je tako kako ti bas oni kazu.FC je kompanija koja se pretvara da je nesto specijalno ustvari je proizvod za neupucene,zvuci dobro i jos prave u Zenevi sa takozvanim svojim mehanizmom,mora da je dobro.Eto slozili smo se,masovna proizvodnja,cena dobra super sat,nista bolji ni losiji od nekog no-name kvarca iz K-Marta za $50.
http://1-2knockout.typepad.com/.a/6a...9336970b-800wi
Hajde molim te, daj neki konkretan argument. Ponavljas iste stvari bez i jednog argumenta. Ne treba FC marketing Dalibora da ubedjuje da je mehanizam razlicit od ETA. Ako je razlicit, onda je razlicit, to je jasno i sa slike. Ako zelis da zaista raspravljas, a ne umes da uoblicis svoje misli valjano, pa te mi pogresno shvatamo, daj bar naznaku da zelis argumentovanu raspravu. U suprotnom, smatram te trolom i od sada ignorisem (sto preporucujem i drugima. Don't feed the trol.....).
Citat:
kengur kaže:
nista bolji ni losiji od nekog no-name kvarca iz K-Marta za $50.
ja ipak moram da ti se zahvalim sto si mi ulepsao dan ovom informacijom :lol:
Kengure mislim da ides u veliku krajnost, posebno ovim izjavama o K-marketu...inace ja razumem sta hoces da kazes i delimicno se slazem sa tobom, ali jednostavno u svakom postu ostavis neki komentar koji previse podcenjuje FC, i uglavnom se svi uhvatimo toga, i sve ostalo sto si napisao manje gledamo ( bar ja tako i mozda je to moja greska)...U principu se slazem sa tobom da FC nije u rangu PP, VC.... FC je brend koji daleko od toga da je ne kvalitetan, ima dobar odnos cena kvalitet, a dizajn meni lep , iako podceca na druge brendove , to ne treba da mu se stavlja kao minus , posto u svetu casovnicarstva moze da se nadje mnogo primera u kojima satovi lice jedni na druge ( vec pominjani AP, IWC Ing..,Nautilus)... Sto se tice mehanizma za sad necu da ih komentarisem, dali ste mi zanimljiv zadatak da podrobnije proucim problematiku FC mehanizama... Ja licno mislim da FC dobra kupovina, i mislim da trebas Kengure malo realnije da pogledas i da nadjes sredinu, iako se slazem da nije u rangu vec pomenutih brendova:)
Koliko sam ja negde pročitao (NJ) za FC je da će do kraja godine proizvoditi do 30 procenata u in house izradi, a da će već krajem 2015 postati nezavisni od Swatch grupacije, što nije zanemarljiv podatak ako se pogleda ko se još sa time može pohvaliti (sve vrhunski,tradicionalni brendovi, plus Hublot o kome su naravno mišljenja podeljena).
U potpunosti se slazem sa Serbovim izlaganjem naravno da nije u klasi sa VC,PP...ali odnos cena/kvalitet kod FC je i vise nego odlican.Pogledajte cene na Ebay dobre satove mozete kupiti vec od 1000$.
Frederique Constant Automatic Date Silver Guilloche Dial Classic FC 303MC4P6 | eBay
Ja mislim da ti Hadzija, Nisi dovoljno "upucen" ;)