-
Re: Procene vrednosti satova - Samo u ovoj temi!
Postovani i iskusni poznavaoci satova,voleo bih da cujem vase misljenje o par satova koje bih mozda prodao a sredio neke druge,svi su ispravni,ja nikada nisam prodao sat,a tesko je sve srediti jer ih imam preko 30.Moram tako.
Marvin 525,gold,nigde ne mogu da nadjem slican,iz kompanije iz Svajcarske su mi rekli da je sat iz ranih 70.godina,classic dress,mehanizam Marvin 525,to je sve i zahvalili se i stoje na raspolaganju,ima graviranu krunu i razlikuje se veoma od onih npr,koji je deda dobio za 10 god.rada,kuciste ima oznaku D i 4 cifre,mozda nije velika serija.
Drugi sat je Slava,17 jewels,ima oznaku AU,narukvica je promenjena,neki classic sat,takodje star,mozda 60,70.godine
treci je Pratina,tj Pretina,umlaut,narukvica je 20 mc,sat je takodje star,orginalan,sa zadnje strane ima samo tri cifre a dalje od toga pise 70 .
Slike su takve,uzivo su mnogo lepsi,sijaju se svi,kutije nemam.Sta vi mislite koliko vrede,koliko bi vi trazili,mada to je vise faktora,svaka pomoc korisna,njih bi mozda prodao a sredio neke muske.Ako sam promasio temu ili ako je nesto nedozvoljeno molim da bude obrisana poruka,Prilog 143431Prilog 143432Prilog 143433Prilog 143434Prilog 143435Prilog 143436
-
16 Priloženi(h) fajl(ova)
-
Citat:
Gladijator kaže:
Pozdrav svima, zamolio bih za malu pomoc.
Drug bi hteo da mi da/proda rucni sat, a ja nista ne znam o njemu. Da li bi neko mogao da mi kaze nesto o ovom kako on kaze"Porseovom" satu, i da mi otprilike kaze njegovu vrednost ako budem trebao da izdvojim neke pare za njega? Hvala unapred.
Prilog 142914Prilog 142915Prilog 142916
Kad vidim tu komplikaciju, dobijem los predosecaj. Dan, datum i 24h na pozicijama hronografa obicno stavljaju na jeftinije kopije satova. Ne tvrdim nista, samo bih dodatno obratio paznju.
-
5 Priloženi(h) fajl(ova)
Treba mi pomoc oko procene ove Omege. Kupljena 1974. u Sidneju, originalna kutija i garancija, sat u izvanrednom stanju, originalni kais, dimenzije priblizno 26x32 mm, ispravan.
-
2 Priloženi(h) fajl(ova)
Pozdrav. U moj posed su mi dosla dva meni totalno nepoznata sata Basmich i Lagonda special. Da li neko zna nesto vise o njima
Prilog 144288
Prilog 144289
-
Citat:
jubisha kaže:
Pozdrav. U moj posed su mi dosla dva meni totalno nepoznata sata Basmich i Lagonda special. Da li neko zna nesto vise o njima
Prilog 144288
Prilog 144289
Koliko mi je poznato, Lagonda je bila švedski brend u čijim su satovima uglavnom ugrađivani švajcarski mehanizmi.
-
2 Priloženi(h) fajl(ova)
Poštovani forumaši,
Želeo bih da procenim potencijalnu vrednost ovog sata.
Evo i fotografija.
Hvala unapred.
Prilog 144372Prilog 144373
-
4 Priloženi(h) fajl(ova)
Prilog 144561Prilog 144562Prilog 144563Prilog 144564
pozdrav,
Molim Vas za pomoć oko procjene vrijednosi ove Omege. Sat radi, mehanizam je na navijanje. Namjeravam da je kupim pa Vas molim za makar okvirnu cijenu.
-
Bez fotke mehanizma ko uopšte može znati da li je ovo omega možda je unutra čistokrvni rus ili kinez ko to zna, drugo krunica je bez logo-a (nepotpisana) ........
-
Citat:
popovac 76 kaže:
Bez fotke mehanizma ko uopšte može znati da li je ovo omega možda je unutra čistokrvni rus ili kinez ko to zna, drugo krunica je bez logo-a (nepotpisana) ........
Aha, ok kontam, znači da ga ponesem kod sajdžije da se otvori i vidi jel unutra uopšte Omegin mehanizam, pa tek onda da razmišljam ?
Pod pretpostavkoom da jeste, koliko misliš da bi onda vrijedio?
-
Citat:
Dule083 kaže:
Aha, ok kontam, znači da ga ponesem kod sajdžije da se otvori i vidi jel unutra uopšte Omegin mehanizam, pa tek onda da razmišljam ?
Pod pretpostavkoom da jeste, koliko misliš da bi onda vrijedio?
Ako je muski, 160-170 eura (dressic je, nema kais, a pozlata i zamenska krunica su deal braker takodjer). Sve je to pod uslovom da je original (videces kad otvoris poklopac). Pogledaj na KP pa formiraj cenu. To ti je najbolje.
-
Imam opciju za https://youtu.be/V6L24rpgSmM
Kupljen ovde pre nepunih godinu dana, nenošen, plaćen 164.000. Ne znam koliko bi iznosila realna cena za BNIB (brand new in box) ovakav sat? Još je u garanciji. Šta mislite? Vidim po netu da je 800-1000€ neto.
Sent from my SM-G970F using Tapatalk
-
3 Priloženi(h) fajl(ova)
Prilog 144960Prilog 144962
Nasao sam ovaj sat na aukciji, trenutna cijena mu je 400e. Pokušavao sam googlati malo vise informacija o ovom satu ali nisam našao puno. Ako neko poznaje ovaj sat i kolika mu je vrijednost bio bi jako zahvalan. Neobičan je i lijep ako vrijedi šteta bi ga bilo prepustiti. Pozdrav
-
Ja se ubih da nadjem ovaj tvoj...nema..
Послато са SM-N960F помоћу Тапатока
-
Citat:
Vladimir Pejakovic kaže:
Ako je muski, 160-170 eura (dressic je, nema kais, a pozlata i zamenska krunica su deal braker takodjer). Sve je to pod uslovom da je original (videces kad otvoris poklopac). Pogledaj na KP pa formiraj cenu. To ti je najbolje.
Druze original.je mehanizam a dobio sam ga u medjuvremenu dzabe. Sax mi reci kako znam jel muski I gdje da provjerim?
-
Citat:
Dule083 kaže:
Druze original.je mehanizam a dobio sam ga u medjuvremenu dzabe. Sax mi reci kako znam jel muski I gdje da provjerim?
Nisam mogao proceniti sa slika dal je muski ili ne. Ako ima precnik tu oko 34 mm muski je.
Sent from my SM-N960F using Tapatalk
-
-
Citat:
Dule083 kaže:
35 mm precnik kruga
To je to :)
-
Jos jedna stvar molim.te, post je dzabe sigurno id le na obnovu pozlate. Da kupim na ebay I krunicu sa logom? Koliko je to izvodljivo vidio sam da ih ima u ponudi. Sta mi savjetujes?
-
Citat:
Dule083 kaže:
Jos jedna stvar molim.te, post je dzabe sigurno id le na obnovu pozlate. Da kupim na ebay I krunicu sa logom? Koliko je to izvodljivo vidio sam da ih ima u ponudi. Sta mi savjetujes?
Pa najbolje da je zamenis i stavis original omeginu. Mozes uzeti na ebay-u, a mozes i odneti casovnicaru da ti nabavi i zameni. Definitivno stavi originalnu krunicu.
-
Sajdzija ce mi reci mjeru?
-
Da. Svejedno moras nositi sat casovnicaru, bolje neka se on cima sa tim.
-
1 Priloženi(h) fajl(ova)
Koliko vrijede ovi satovi, potpuno su novi?Prilog 145063seiko skx 009 i citizen tsuno promaster.
-
U vrednost ne zalazim, ali na SKX-u nije originalna narukvica.
-
Citat:
RUS kaže:
U vrednost ne zalazim, ali na SKX-u nije originalna narukvica.
Oštro oko, imam samo silikonsku...
-
Poštovani.
Dobio sam na poklon sat Pulsar međutim ne mogu na internetu naći ništa o tom modelu. Kupljen je americi i koliko mi je poznato da su bili 3 u toj kolekciji. Nažalost u međuvremenu mu je stradala memorija koja košta oko 100€. Ineresuje me nešto više o ovom modelu (da li je kolekcionarski kako su tvrdili), cena i isplatljivost u vidu cena sata i cena popravke. Hvala
-
Pulsar pripada gupaciji Seiko, ali moraćeš da postaviš sliku da bismo ti nešto više rekli o njemu.
-
Procene vrednosti satova - Samo u ovoj temi!
Citat:
Miroslav67 kaže:
Koliko vrijede ovi satovi, potpuno su novi?
Prilog 145063seiko skx 009 i citizen tsuno promaster.
Na SKX-u je neka generic narukvica tako da cijena ako je nov ne vise od 200 dollara. Citko je oko 600 dollara. To je neki prosjek realni. Iako sam vidio i Citka da se prodaje za 400 i 800 dollara. A skx-a imas i do 400 dollara. Da ja kupujem i da ti dajem neku realnu kolko tolko postenu cijenu SKX009 150 (da je na jubileeju 200), Citko 500.
Sent from my iPhone using Tapatalk
-
Citat:
Pimpi kaže:
Na SKX-u je neka generic narukvica tako da cijena ako je nov ne vise od 200 dollara. Citko je oko 600 dollara. To je neki prosjek realni. Iako sam vidio i Citka da se prodaje za 400 i 800 dollara. A skx-a imas i do 400 dollara. Da ja kupujem i da ti dajem neku realnu kolko tolko postenu cijenu SKX009 150 (da je na jubileeju 200), Citko 500.
Citko zaista varira, a Seiko je dobio novu..njegovu narukvica a i novi je mehanizam...onaj sa hak mogućnostima unutra.
Послато са SM-J730F помоћу Тапатока
-
Citat:
Miroslav67 kaže:
Citko zaista varira, a Seiko je dobio novu..njegovu narukvica a i novi je mehanizam...onaj sa hak mogućnostima unutra.
Znaci izvadjen 7s26 i stavljen NH36 pretpostavljam. Cool. Mozda bi sad i vise vrijedio iako je izgubio na originalnosti ali hej, Seikachi se modaju stalno a i nije neki turbo rijedak i skup sat tako da moze proci [emoji6]. I ja razmisljam o promjeni mehanizma iako bi si uzeo radje SKX007 i njega cijelog izmodao. Onako iz zabave [emoji3526]. Sve u svemu dobar sat. Uzivaj
-
Dobar dan, da li mozete da mi pomognete oko procene Michael Kors mk-7036 polovnog sata. Nailazim na razlicite cene na netu, a takodje na prvoj slici pise da je zenski sat. Pa je moje pitanje i to da li je muski ili zenski. Hvala unapred.https://uploads.tapatalk-cdn.com/201...85e815e0d7.jpghttps://uploads.tapatalk-cdn.com/201...0951127ba2.jpghttps://uploads.tapatalk-cdn.com/201...74d6fcf9dd.jpg
Sent from my SM-J415FN using Tapatalk
-
Dobro veče
hajd makar malo da pomognemo.. vidi moja gospođa se uvek hvata za moj najveći sat kaže odlično joj stoji :blink: danas ta podela vise nije striktna, a bogami na tom blesavom zapadu se baš ni nezna šta je pa muško a šta žensko.... dakle polovan uniseks modni kvarcni sat koji se odavno ne proizvodi.... meni lično ne bi ništa vredeo, e sad kao i svaka roba vredi onoliko koliko je neko spreman da plati... kako ga nema nigde kao polovnjak nemam predstavu samo moj sud, a njega sam ti već rekao...
-
Citat:
Lorka1803 kaže:
Nebih da baksuziram ali font na originalu i na trećoj fotografiji(font datuma) nije isti.
Provjeriti dali je original uopšte.
-
Citat:
Miroslav67 kaže:
Nebih da baksuziram ali font na originalu i na trećoj fotografiji(font datuma) nije isti.
Provjeriti dali je original uopšte.
Slabo se razumem u satove... evo poledjine. Da li ona govori da li je original? Hvala.https://uploads.tapatalk-cdn.com/201...cf88cb2d1a.jpg
Sent from my SM-J415FN using Tapatalk
-
Citat:
Lorka1803 kaže:
Bez otvaranja teško je reći, svako ima lasere, graverke ali mehanizam je malo teže kopirati.
-
1 Priloženi(h) fajl(ova)
Pozdrav poznavaoci satova. Potrebna mi je pomoc u vezi procene ove Omege.Prilog 145642
-
2 Priloženi(h) fajl(ova)
Drugari, pošto bih hteo da prodam dva sata na olasima, zamolio bih za približnu procenu. U pitanju su Sinn štoper (103 ST) i Certina Revelation koje sam svojevremeno i pokazivao na forumu:
Prilog 145733 Prilog 145734
Nije mi problem da pogledam strane sajtove, ali teško mi je da stavim cenu koja bi bila korektna, ali ne toliko da ih nekome poklonim.
-
2 Priloženi(h) fajl(ova)
Pozdrav svima, treba mi pomoc oko procene vrednosti ovog sata.
Prilog 145844
Prilog 145846
Hvala najlepse.
-
3 Priloženi(h) fajl(ova)
Zanima me da li se ovakav sat moze prodati, Jeunesse Bijou,Proizvodjac je Günther Charisma GMBH Pforzheim iz Nemacke,rec je o sigurno retkom i moguce unikatnom komadu,oni rade dizajnerski nakit,cesto rucno,nemam narukvicu,njegova narukvica je uradjena od cistoga srebra,osim retkih satova izradjuju ogrlice,priveske,itd.Sat je dizajnerski komad.Ne znam koji je mehanizam,
a ni stanje.Meni ne treba,to je zenski sat.Da li ga odneti u servis,ili prodati takvog,sta bi vi uradili ? Sta mislite koliko vredi ?
Prilog 145876Prilog 145877Prilog 145878
-
Citat:
Filosof86 kaže:
Zanima me da li se ovakav sat moze prodati, Jeunesse Bijou,
Proizvodjac je Günther Charisma GMBH Pforzheim iz Nemacke,rec je o sigurno retkom i moguce unikatnom komadu,oni rade dizajnerski nakit,cesto rucno,nemam narukvicu,njegova narukvica je uradjena od cistoga srebra,osim retkih satova izradjuju ogrlice,priveske,itd.Sat je dizajnerski komad.Ne znam koji je mehanizam,
a ni stanje.Meni ne treba,to je zenski sat.Da li ga odneti u servis,ili prodati takvog,sta bi vi uradili ? Sta mislite koliko vredi ?
Prilog 145876Prilog 145877Prilog 145878
Ovom "satu" fali još stvari pored narikvice.
Sent from my SM-G930F using Tapatalk