-
Seiko SNZF17K1 ili SNZF17J1
Evo ovako prijatelji, raspitao sam se kod Vitanova da mi nabavi seiko sznf17 sa j oznakom i to bi me kostalo 35600 din...mislim da to ne vredi toliko...
Koje je vase strucno misljenje?
sa k verzijom kosta u vitanovu 21850 dok u sensu 17700...
Sto smatram da je u sensu (sto je i logicno na osnovu cene best buy) jedino me interesuje od clanova koji su kupili u sensu da li dobijaju seikovu (globalnu) originalnu garanciju(kao u vitanovu) ili kakvu vec?
Jel sensu ozbiljna firma
?
Izvinite ako sam vas udavio sa pitanjima
-
re: Seiko SNZF17K1 ili SNZF17J1
Odgovorili smo ti u onoj vec zapocetoj temi baci pogled:)
-
au druze, pa na 10 mesta si vec pitao isto pitanje!!! xD
-
Nemojte mu zameriti nov je na forumu a i ocigledno se mnogo zagrejao za ova dva sata pa je malo nestrpljiv:)
-
Covek je nov pa ga stvarno interesuje i verovatno hoce da cuje vise misljenja. Nije lako u pocetku, kasnije se mnogo brze odlucujete koji sat hocete da kupite. A sto vise znate, imate manje para i td..
Nego moram i ja da pitam, ali ozbiljno: da li Seiko satovi kupljeni u Sensu imaju seikovu (globalnu) originalnu garanciju i overenu garanciju. Serb ti si kupio nedavno tamo Seiko 007, mogu li da te zamolim da fotografises sta si sve dobio i da fotografises Seiko karticu. Da jednom zauvek rascistimo sa tim pitanjem!
-
Hocu tolarbo probacu sad ako ne uspem zbog svetla podcetite me sutra pa cu kaciti:)
-
Sutra slike ne vredi sad. Ja sam dobio njihovu garanciju na 2 godine , sa pecatom njihove radnje. Dobio sam seikovu knjizicu za upustvo i to je to , nigde ne vidim da postoji ta seikova globalna garancija. Ali sutra cu ufotkati pa mozda je tu samo ja ne vidim:)
-
Dogovoreno, vec nekoliko clanova pita isto pitanje. Pa da jednom okoncamo sa tim pitanjima. Samo ti uslikaj pa cemo da prokomentarisemo.
-
7 Priloženi(h) fajl(ova)
Dobro kaze Serb, samo to... Ovako izgleda kada stigne.
Prilog 37292 Prilog 37293 Prilog 37294
Prilog 37295 Prilog 37296 Prilog 37297
A ovo je ono sto nam fali! :D
Prilog 37298
-
Jos jednom izvinite sto sam vas udavio sa pitanjima...ali neka pitanja smatram da su veoma bitna za seiko ljubitelje satova a i podelio sam vam neke informacije koje sam saznao od generalnog uvoznika seiko satova za Srbiju jer sam im posalo mail kopiracu odgovorm mozda ce nekome koristiti...upravo njihov odgovor mi je stvorio nedoumicu...
je generalni uvoznik treba da bude najeftiniji na trzistu a ne neka druga firma u ovom slucaju sensu, jer mi onda dovodi u nedoumicu da li su satovi originali i da li imaju sve papire, original garanciju itd..
druga stvar ako je original sat sklapan u japnskoj fabrici i ima made in japan kosta oko 36000 jel upitanju hvalitet delova sata ili placamo samo "made in Japan"
mislim da ovakve stvari interesuju sve prave ljubitelje satova i one koji kada kupuju zele da znaju da je to prava stvar...
Izvninite, i hvala vam jos jednom
ovo je mail:
Postovanje,
Kao prvo da se zahvalimo na upitu i interesovanju za nase casovnike.
Sto se tice garancije koju dobijate uz sat, nju ne dajemo mi vec SEIKO, a tice se originalnosti proizvoda i to je svetska garancija. Vi svakako dobijate originalan SEIKO sat sklapan u Seiko fabrici i tu dileme nema nikakve. Pitanje lokacije fabrika po svetu je nesto drugo i sa tim mozemo da se slozimo.
Konkretno imali smo jos upita na ovu temu pa smo i potrazili adekvatan odgovor u Seiku.
Naime i jedan i drugi sat su tehnoloski identicni, mehanizmi su im isti, s`tim sto se modeli sa oznakom J na kraju proizvode uglavnom za japansko trziste, a sa K za sve ostale.
Naravno mi mozemo da se potrudimo da Vam porucimo ovaj sat sa J oznakom na kraju.
Cena tog modela je skuplja u nabavci pa bi njegova maloprodajna zana sa PDV-om iznosila 35650 din.
Da bi porucili ovaj sat, potrebno je da ostavite avans od 50% u bilo kom nasem lokalu, i mi pravimo narudzbinu.
Rok isporuke bi bio oko mesec dana u zavisnosti da li ga oni imaju trenutno na lageru ili mora da se saceka.
Sta god da odlucite mi smo tu da Vam izadjemo u susret !
Srdacan pozdrav,
VITANOV Team
Tel / Fax: +381 11 2444 326
www.vitanov.rs
-
Dakle, i oni su potvrdili da je razlika samo u trzistu za koje je sat namenjen. Moguce je i da se sklapaju u razlicitim fabrikama ali, na kraju krajeva, na satu stoji SEIKO i dobijes istu garanciju. Dakle satovi prolaze identicnu kontrolu kvaliteta i nemas brige. Mnogi su kupovali satove u SENSE i svi su originalni. E, sad, da li su sa nekog sivog trzista ili SENSE ima malo vise duse od Vitanova kad "bije po usima", mislim da je manje vazno. Vodjen iskustvima prijatelja forumasa, bez problema bih kupio sat u SENSE, jer je razlika u ceni obicno prilicno velika, a ja nigde ne vidim opravdanje za tako nesto.
-
Glavna razlika je u tome sto je J radjen za japansko trziste, a Prosecan japanac ima platu .. poprillicnu.
Ovi K sto se rade u ostatku sveta, su obizno jeftiniji, posto vecina zemalja ima ko zna koliko puta manju platu od japanaca.
I kad se J sat izveze iz japana , plati se odredjeni porez, sto pored zivotnog ztandarda u japanu cini da ovaj sat bude skuplji.
-
Ako je u pitanju visa cena zbog cene radne snage u japanu a ne zbog kvaliteta izrade i materijala koji se koristi u izradi sasvim nebitna stvar u vezi kvaliteta ovog sata...
Ako u sensu imaju dobar servis i garanciju, zasto onda ne bih dao manje para sto je sasvim logicno... vecina kupuju u sensu satove i svi su zadovoljni, nemaj reklamacije? to je veoma bitno...
-
@Aleksandar Isto sve kao i ti imam tako da ocigledno nema te Seiko garancije.
-
Koji su servisi navedeni u garanciji Sense?
-
Citat:
lorimer kaže:
Evo ovako prijatelji, raspitao sam se kod Vitanova da mi nabavi seiko sznf17 sa j oznakom i to bi me kostalo 35600 din...mislim da to ne vredi toliko...
Koje je vase strucno misljenje?
sa k verzijom kosta u vitanovu 21850 dok u sensu 17700...
Sto smatram da je u sensu (sto je i logicno na osnovu cene best buy) jedino me interesuje od clanova koji su kupili u sensu da li dobijaju seikovu (globalnu) originalnu garanciju(kao u vitanovu) ili kakvu vec?
SNZF17J1 sam platio u sensu 23000, imali su na stanju J1 iako ga nema na sajtu, pitaj ih imaju li jos na stanju
-
Na osnovu ranijih postova, mislim da je u pitanju samo jedan servis koji se nalazi u cumicevom sokacetu...
-
Upravo sam ih zvao imaju samo k1 na stanju
-
-
Re: Seiko SNZF17K1 ili SNZF17J1
za svaki seiko sat koji sam kupio preko dobio sam i plasticnu originalnu garanciju u vidi kreditne kartice na kojoj se upisu svi podaci to ne vidsim da ima sense.
-
-
1 Priloženi(h) fajl(ova)
To izgleda ovako,i kod prve plasticne garancije okrenuo sam je naopako da se vide podaci koji se upisuju.
-
Nema sensei to definitvno, evo pregledao sam o5, nema te kartice.
-
Dobro to sto nema, nego sta ce vam ta kartica.
-
u vitanovu se sigurno dobija ta plasticna kartica, dok u sensei ne...ali da ga j... ako ta kartica vredi 4000 hiljade kolika je razlika u ceni jer je garancija kod oba prodavca dve godine... ljudi na forumu kazu da su u sensei satovi originali (oni koji su kupili od njih) i zasto im ne verovati
-
Imas istu pricu i kod svetski poznatih prodavaca.
Kad pogledas cenu nekog sata na 4-5 svetskih sajtova, cene variraju i po 50-100$, a svi su provereni i ozbiljni prodavci. Jednostavno, neko ima vecu marzu, hoce da zaradi vise na tom satu, ili sta vec
-
Ja sam isto kupio sat ( Monster ) u Sense watch webshop. Nema te međunarodne garancije, i onako ne planiram da popravljam sat u Beču. Kupuješ Seiko nema razloga za brigu, a ne neki modni sat pa da razmišljaš hoće li stati za mesec ili dva :). Odaberi sat koji ti se sviđa i kupuj od njih bez brige. Zašto plaćati skuplje . Pogledaj koliko košta recimo Monster u Sense watch webshop a koliko kod Vitanova. Za razliku u ceni možeš kupiti i neki Casio Edifice. Postoje oni koji prodaju i zarađuju i postoje oni koji prodaju i hoće ekstra profit.
Dakle, kupuj šinko!
-
Sky, slazem se sa svim sto si napisao.
Cak i da si sat kupio, recimo u Becu, i da imas medjunarodnu garanciju, nisam siguran kako bi prosao da hoces sat da popravis u Beogradu npr. Ipak je ovo Sirbistan
-
Jedno pitanje za vlasnike seika sport5:
Koliko bi dnevno trebao sat da se nosi da ne bi stao, tj koja mu je rezerva vremena?
jos nesto nevezano za ovu temu kako se postavlja avata? :):):)
-
Da ne bude zabune, nisam ja rekao da mu Vitanov nebi priznao međunarodnu garanciju. Samo mislim da za tu razliku u ceni uzimajući u obzir o kom proizvođaču je reč, nema potrebe opterećivati se tom međunarodnom garancijom. Sat se kupuje kod nas, ljudi imaju servis sa kojim sarađuju ( nemam nikakva iskustva sa njihovim servisom ) tako da ako se nešto desi rešiće se. Ako se i van garancije nešto desi kvar može rešiti i deo pronaći svaki iole bolji časovničar.
Ps- dovoljno je nositi sat 7-8 sati dnevno i naviće se do kraja. Rezerva iznosi 40+ sati.
-
Oko 40 sati ti je njihova rezerva snage.
nekoliko sati dnevno je sasvim dovoljno da se navije do maksimuma.
-
Citat:
Rus_PA kaže:
Oko 40 sati ti je njihova rezerva snage.
nekoliko sati dnevno je sasvim dovoljno da se navije do maksimuma.
ako je tako, to je super...ovaj sat bas predstavlja best buy kupovinu
-
Nisam mislio samo na taj model, mislio sam na sve 7s26 mehanizme,
a i vecina ostalih ima slicnu rezervu snage.
-
Citat:
Rus_PA kaže:
Nisam mislio samo na taj model, mislio sam na sve 7s26 mehanizme,
a i vecina ostalih ima slicnu rezervu snage.
zar nije u pitanju ovaj mehanizam 7S36 ? mislim da je greska u pitanju...
-
To ti je prakticno isti mehanizam.
Skoro da nema razlike.
-
Citat:
Rus_PA kaže:
To ti je prakticno isti mehanizam.
Skoro da nema razlike.
kako isti mehanizam, kada nose razlicite oznake? onda bi stavili 7s26 oznaku a ne 7s26 (mislim da 7s36 ima vise rubina 23 a ovaj drugi 21)...
-
Ovde je to kao npr. yugo koral 55 i yugo tempo 1.1, ne računajući kvalitet dotičnih automobila.
Evo šta kažu kolege sa jednog drugog foruma: 7S26 vs. 7S36 movements
-
Interesantno je to da je kod Vitanova razlika između "K" i "J" verzije preko 100 ili čak više eura. Dok je to na svetskim sajtovima 10-20 dolara, eura, kako god. Da ne navodim primere možete videti i sami.
Lorimere ako te muči to koliko dnevno trebaš nositi sat da bi ne stao možeš uzeti neki Seikov automatic sa 4R35 ili 4R36 mehanizmom koji pored automatskog navijanja imaju i klasično mehaničko navijanje preko krunice.
Npr. Seiko 5 Sport SRP127J1 Seiko 5 Sport SRP155J1! Poz.
-
Jeste interesantna ta razlika ali takodje i razlika od 50 e modela k1 izmedju vitanova i sense. Hvala Misicu na pomoci, ali odlucio sam se za f17...posto imam vise satova i ako bi uzeo neki drugi da nosim, samo sam hteo da znam koje je rezervno vreme, o tome se radi...
-
Moram i ja da se nadovezem na temu. Svojevremeno sam kupio sat Citizen u Sensi. Sve je bilo ok i sat je stigao na kucnu adresu lepo upakovan i naravno originalan sat. Karticu o kojoj se ovde govori nisam dobio ali mi nije ni bila vazna. Medjutim posle sest meseci mojom nepaznjom mi se slomila krunica. I tu nastaje problem! U tom "neovlascenom" servisu nemaju nista od originalnih delova a ne mogu ni da naruce! Ja ljut, a casovnicar nema resenje a nece ni da kontaktira ljude iz Sense! Daje meni broj tel da ja zovem i trazim krunicu. Posto se niko ne javlja na tel ja odlucim da mi stavi neku drugu neoriginalnu krunicu. Bolje nego da mi ulazi prasina i vlaga. Svestan sam da i estetski a i funkcionalno to nije dobro resenje. Naravno ta krunica je ispala posle mesec dana. Na kraju sam morao da narucim krunicu preko Bomar-a jer je to bilo jedino resenje.