Re: Seiko SRPC93K1 Save the Ocean VS Certina DS Action Diver
Odgovor od Certinehttps://uploads.tapatalk-cdn.com/201...360afb65ac.jpg
Sent from my Nokia 6.1 using Tapatalk
I koji je uzet na kraju?
Kod Seika takoreci isti sat ima dve oznake:
Difference between SBDY019, SRPC93K1 |
|
SBDY019 |
SRPC93K1 |
| Origin |
Japan |
Korea, Malaysia |
| Availability |
Only in Japan (JDM) |
International |
| Dial Text at 6 |
"Made In Japan" |
No Prefix |
| Day Language |
Kanji / English |
Arabic / English |
| Papers & Tag |
Japanese |
International |
| Box |
JDM Box |
Regular Box |
Japanac je skuplji oko 100e.
2 Priloženi(h) fajl(ova)
Propratio sam svojevremeno ovu temu sa zadovoljstvom, ne znam kako nisam poslao svoj komentar, :confused:
ali evo to činim ovog puta.
Sličnu dilemu sam imao i ja, da li kupiti Samuraj ili Certinu.
Na kraju sam kupio prvo plavi Seiko Samuraj i nakon par meseci i crnu Certinu Action Diver ali sa ETA 2824 mehanizmom.
Reći ću samo da su oba sata super.
Samuraj sam dugo priželjkivao, i kada se pojavio ponovo na tržištu nisam se mnogo dvoumio.
U isto vreme sam par puta probao i Certinu, ali nisam reagovao na prvu.
Razmišljao sam o njoj dugo vremena, i na kraju nakon jednog odlaska u Holandiju pazario sam crnu verziju po neznatno većoj ceni od Samuraja.
Moram da priznam da u početku nisam bio nešto previše ushićen Certinom, ali vremenom mi je postala jedan od od omiljenih satova u kolekciji.
Toliko, da ozbiljno razmišljam o nabavci i plave varijante, za koju mogu da kažem da je najlepši plavi sat koji sam do sada video.
Prilog 144855
Prilog 144858
Odlični :)
Citat:
eee kaže:
Odlični :)
Slazem se [emoji1689]
Sent from my SM-G960F using Tapatalk
Citat:
Tigar sa Eufrata-Tigufrat kaže:
Seiko ima dušu? Moje mišljenje, ni najmanje, taj sat ima najproizvođeniji mehanizam na svetu koji sem niske cene nema nijednu drugu prednost i koji ljudska ruka nije pipnula u toku proizvodnje. Uz to Samuraj ima jedno tridesetak LE verzija, svakih nedelju dana izbace jednu novu LE seriju, a Seiko ima cetvorocifren broj modela. Dušu ima recimo stari poslednji Seikoša King Seiko 52 ili 56, za koji i Seiya kaže da je bolji od Grand Seiko mehanizama. Oni su smatrali da će kvarc da zavlada i da je to poslednji automatski mehanizam pa su napravili najbolji mogući ili odlični 7016 koji je u jednom podbrojčaniku integrisao dve funkcije.
Certina isto ne bez mane, posebno je skandalozno da sat ima dva od četiri najbitnija dela mehanizma Powermatic 80 od plastike.
https://uploads.tapatalk-cdn.com/201...88a0b5f693.jpg
Gesendet von meinem SM-J730F mit Tapatalk
Ovo su slike iz Sistem51 swatch-a. Imas li slike ovih dijelova iz Powermatic 80, da vidimo kako i to izgleda?
Sent from my SM-G973F using Tapatalk