Razmisljam da kupim jedan, da kucka ;)
Kakva su iskustva?
Kvalitet?
Gde ima da se kupi u NS?
http://i43.tinypic.com/25owdj6.jpg
Printable View
Razmisljam da kupim jedan, da kucka ;)
Kakva su iskustva?
Kvalitet?
Gde ima da se kupi u NS?
http://i43.tinypic.com/25owdj6.jpg
Jaoj, ja se ovih budilnika sećam od preee...
Imali smo dva u kuci, jedan rozi i jedan srebrni... Ne znam da li ste mogli da predpostavite, ali sam taj malo pre pomenuti rozi rasklopila tj. RASTURILA kako bih unutra nabudžila neku dekoraciju. Nije ispalo kako sam zamislila, i to je sada negde u delovima, ko zna gde.
Ali dobra ideja! Bila bi baš fora da te ovakav sat budi umesto sada sve češćeg mobilnog telefona.
Pozz!
Jao, koga ovo nije budilo, taj ne zna sta su traume :laugh: Sa ovim budilnikom nikada necete zakasniti na posao :) Ja sam mislio da ovakav budilnik ima 80% domacinstava u Srb. Ne znam da li se proizvode novi, ali one stare koje sam imao, ne zna se da li je lepsi zvuk navijanja, ili kuckanja dok radi. A iluminacija je odlicna, verujte, u pola noci se ocitava iz blizine, ne moze bas sa 5-6 metara... U svakom slucaju, rado bih nabavio jedan, opet... :)
-ja još uvek imam jedan beli i očuvan kao nov. Medjutim, zbog njegove jutarnje zvonjave za malo infarkt da dobijem, te ga dadoh ćaletu. Još uvek radi kod njega...
Za NS ne znam, ali sam ga video u BG u jednoj radnji, što prodaje one ne obične zezalice poput drvenih kutijica, upaljača , starih (na izgled) slika i tome sl. Kolioko se sećam, radnja je na Banovom Brdu, pa je možda još neko video... (Milan Zmaj, Vlada (gazda) ili VladanP)
I dalje su ovi budilnici u proizvodnom programu Inse :)
Pravi mehanicki sat "Made in Serbia" :drool:
Ima da ga kupim jos samo da pronadjem gde se prodaju :yes4:
Evo budilnika koji se može naći na sajtu fabrike: Klasičan budilnik - AD INSA - Satovi, Vodomeri, Kalometrija, Gasometrija, Daljinska merenja, regulacija i očitavanje
Ovo su podaci fabrike:
Tršćanska br. 21, 11080 Zemun, Republika Srbija
Tel : 381 (11) 371 36 00
Fax : 381 (11) 261 43 30 / 66 70
Email: info@insa.rs
Probaj da ih nazoveš i pitaš gde ih prodaju u Novom Sadu. Ako baš nemaju radnju, organizujemo okupljanje, skokneš do BG i ubio si dve muve jednim udarcem ;)
-zainteresovao sam se, (da ne kažem, primio:P ) te skočih kod ćaleta da uslikam sat, kad on zaspao...
Ispreturah na brzinu po starim kutijama i nadjoh ovaj praistorijiski... sećam ga se kao dete na polici u regalu. Ja ga navio, kad on radi. Kakvi otkucaji, to je čudo. Ima dva-tri bita u sekundi:D ...ima i "YUGOSLAVIA" ispod šestice:thumbsup:
http://i42.tinypic.com/oupnw6.jpg
Iznenadjen sam i luminacijom, što reče moj bata-23jewels , već nemam uv lampu, da lepo napunim, pa da uslikam...
Eh, kad se već vraćamo u to doba, ja sutra nosim jedan Insin kvarcni satić:
http://www.svetsatova.com/forum/atta...i-img_1703.jpg
Ljudi pronađoh ga!!! Onaj u komadu, moj stari-novi drugar je opet tu i radi!!!
Evo fotografija...
Prilog 22212 Prilog 22213 Prilog 22214 Prilog 22216
Prilog 22215 Prilog 22217 Prilog 22218
Pozz!
Naterali ste me da pretražim neke kutije sa starim stvarima i em što sam se prisetio mnogih već zaboravljenih događaja i evocirao neke stare uspomene em sam našao moj stari Insin školobudnik :D
http://i43.tinypic.com/2gx0myu.jpg
E natera me da prekopam po nekim starim kutijama,ali sam ih nasao.Ovaj levi je ispravan.Navio ga i sljaka.:)Pripadali su mojoj baki,a stari su,ko zna koliko....
Jedino se plasim da ga navijem da zvoni,razbudice ujutru celu zgradu.
- ala nas je d1d "prodrmao" da preturamo po tavanu u ove satePrilog 22222
Ma super je tema,a sto kaze popovac i uspomene sam evocirao.
da,da, pa toooo....:thumbsup:
Da mi je neko juče rekao da ga nađem samo bih se nasmejao.....
Moj staro čukalo ne radi :crying: sutra ga nosim kod "doktora"
Evo ga pored "modernog" kvarcnog kineza
http://i44.tinypic.com/2pqt2rl.jpg
-uuuuuuuu , pope , ala je Čajna made simpatičan...:drool: ti baš imaš simpatične kućne satove !
Evo i mog doprinosa :) Nisam uspeo da nadjem onaj kao iz prvog posta, jako slican Smizlinom ali je zato ovaj "moderniji" tu. Na ormaru je najcesce stajao. Ne dao Bog da je na dohvat ruke kada zazvoni :)
Prilog 22225 Prilog 22224Prilog 22226Prilog 22227
Da li treba reci da radi. A, uostalom, sta tu ima i da se pokvari. Krajne jednostavno i jako pouzdano
Koliko su simpatični neznam ali svakako imam sat sa najluđom primenom na svetu tj mislim da niko nigde sat ne koristi za ovo
Prilog 22233Prilog 22232Prilog 22231
nisam imao pri ruci ništa drugo i evo više od 10 godina stoji ovako
Inače sat je iz vremena stare Juge neka šiptarska firma :)
Eeee, ali ne možeš da se igraš ako nije Insin :D
Uzgred, jel ono neki lavabo?
Znam da nije ali nisam mogao da odolim:lol:
Ma ne u svakoj sobi je ostavljen "ulaz" u dimnjak(neznam kako ovo drukčije da nazovem), a onda je sa kotlom i etažnim grejanjem sve to izgubilo svrhu ...... poklopac se zaturio,a kao što rekoh, sat je bio pri ruci i dosta dobro, ma savršeno odradio posao (deo sa mehanizmom završio u dimnjaku) i eto dobio sam "ultra tanki"kvarcni zidni sat...
Neverovatno, pa ovde svi imaju bar po jedan Insa budilnik :w00t:
Nasao sam i ja po neki :yes4: slede fotke ovih dana.
Definitivno sam odlucio da mi Insa bude na radnom stolu, da kucka.
Taj njen zvuk je toliko specifican da prosto odmara!
Pa ga navijes, a on kucka, navijes... kucka.......kucka.....:)
Ako smem da priznam ja sam do skora koristio isključivo insin budilnik! Dok sam živeo u studenjaku, stalno se negde kasnilo. Mislim nema šanse čovek posle normalno provedene studentske noći ujutru da ustane bez INSE:yes4:. E al zato nisam menjao cimere 4 godine, samnom su mogli da žive samo oni koji su na insu navikli:lol: Moram da preturim gajbu da ga uslikam
Evo ga na vidnom mestu,lako uocljiv,kucka li kucka...
Malo ga ocistio spolja i prosto je zasijao. Blic je malo zeznuo,ali nema veze.
Zvonjavu ne smem da ukljucim,moz' nekog iz komsiluka da strefi srcka.
Skroz nas sludeo d1d,ali je bas super tema.
^
Heheheee....... sija se ko' dukat.
Ma nisam hteo da sludim ljude nego sam prosle godine, negde u ovo vreme, naleteo na ove satove, zamisli, u Vrscu :)
Stoje u prodavnici, gledam, pise Insa na brojcaniku, nov, cena smesna, a ja nijedan nisam kupio. Bio sam na sluzbenom putu pa razmisljam, da ne vucem sa sobom budilnik (wecker) sta ce ljudi pomisliti. Scena, ulazim na poslovni sasatanak, stavljam akt tasnu pored pregovarackog stola, vadim rokovnik, naliv pero, tablet i budilnik, kazem: "ne bojte se, wecker je zakocen!" Mislim...... zvali bi one u belom da me odvedu! Mogao bih ja posle do mile volje da vicem kako sam samo hteo da imam jednu Insu na navijanje :crying:
Posle toga, dugo mi je bilo zao sto ga nisam kupio.
I eto, ovih dana se setio.
U medjuvremenu, malo sam tragao i pronasao sam i ja najmanje dva komada, i to starija tipa Insa budilnika.
I tako.... Insa je to bre' :D
^ Ma zamisli da si stavio ak tasnu otisao slucajno do WC-a,a oni cuju kucanje iz tvoje torbe?A,sta bi bilo onda?Sjatila bi se cela zandarmerija,protiv teroristicke jedinice i ko zna ko jos.Ko bi te onda oprao.Dok ti objasnis,,,prodje voz.
:blink:
Toga se nisam ni setio :banghead:
Sreca, nisam ga kupio :rolleyes:
Kad smo kod kuckanja, mehanizam u ovim Insa budilnicima je poprilicno glasan. To kuckanje se bas cuje. Pretpostavljam da je to jednim delom i zbog kucista, verovatno se ponasa kao rezonatorska kutija.
U skladu sa tim, jedno pitanje za strucnjake, koji je mehanizam u Insa budilnicima????
^
Vickast,kao i uvek.:)
Danas popravih budilnik i već koliko ujutru će se začuti milozvučno "cvrkutanje" mog čeketala!
Onako uzgred zaintrigiran temom nabavih i ja jednu ručnu Insu Prilog 22428Prilog 22429
Ako budeš imao vremena, daj par reči i još koju fotku te ručne Inse... ;)
imadoh isti kao popovac,ali sam ga poklonio.koliko se sećam u njega su stavljali luch kvarcne mehanizme.
Prilog 22432 Prilog 22431
edit: sad videh kod neše sliku,lepo piše luch :)
ajd baki da nešto "rečem"
Dobio je danas - kućište je dobro sa par malih ogrebotinica dimenzija 36mm sa krunicom 33 bez lugovi 3mm blago povijeni raspon između njih18mm,
staklo je bolje nego što sam se nadao (na slici se više vide sitne vlati između cifera i stakla) precnika 28mm, cifer bez ikakvih tragova, narukvica nenadano dobra 20mm kod lugova i sužava se do 15mm kod kopče.
Prilog 22433Prilog 22434
E sad kad sam ga otvorio polomljen je onaj deo što drži bateriju - baterija je selootejpom bila pričvršćena :banghead:(ako se lepak rastopio i otišao u mehanizam-"gotov je") kad stavim sutra novu bateriju znaću više.
Prilog 22435
uh,kućna srpska radinost je čudo
Insa
Prilog 40185
Shangai China
Prilog 40186
I meni najdraži mali "Слава" tek nešto veći od prosečnog džepnog sata što ga čini savršenim budilnikom "za poneti".. u džep pa na kampovanje :D
Prilog 40184
Juce bio u gostima i slucajno videh u kuhinji:
Prilog 104646Prilog 104647
Prilog 120357 Pozdrav svima!!! Prvi put sam na forumu,i predstavljam vam svoju skromnu kolekciju budilnika.:)
so.bogdanovic dobro došao na forum.
Super kolekcija. Vidim svi su naštelovani.
Veoma lepa kolekcija :beer:
Dobro nam došao i nadam se da ćeš napisati neku reč o ovoj kolekciji. Zadovoljstvo je upoznati pravog ljubitelja satova.
Hvala. Jesu,svi su apsolutno ispravni,i lepo kuckaju :-). Budilnici su,za mene,kao živa bića..svaki ima svoju priču,i lep je na svoj način. Počeo sam sasvim slučajno da ih sakupljam. Većina ih je sa buvljaka,i bili su u poprilično jadnom stanju. Polako sam ih sredjivao,jedan,po jedan..sitnije kvarove sam,krupnije uz pomoć časovnicara..slažem ih na policu u radionici,i prave mi društvo,uz radio,kada nešto radim. Navijam ih svaki dan,ne mrzi me..planiram,da im,kada uhvatim vremena,napravim neku lepšu policu..toliko :-h
Tri nova člana "familije" :-) Prilog 120848Prilog 120850Prilog 120849