-
Re: Uslikao, ovekovecio...
:congrats:Sta da kazem, majstor je majstor nema sta, koja razlika izmedju originala i tvoje obrade, da ne poveruje covek:D Nabavicu taj program koliko sutra, inace ja radim u corel photo-paintu12 , doduse i tu sam nov i polako ucim:) Sto se tice raw-a znam da izvlaci najbolje iz fotke, ali iskreno nisam bio siguran, da li moze da se obradjuje isto kao i JPG format , pa nisam hteo da eksperimentisem:) Hvala puno na savetima , i naravno ne odustajem, vec kacim slike i cekam nove savete:D
P.S Kako si tako dobro izostrio sliku ? Jel moguce to u corelu, i koji tools da koristim za to:D
-
Citat:
Serb kaže:
:congrats:Sta da kazem, majstor je majstor nema sta, koja razlika izmedju originala i tvoje obrade, da ne poveruje covek:D Nabavicu taj program koliko sutra, inace ja radim u corel photo-paintu12 , doduse i tu sam nov i polako ucim:) Sto se tice raw-a znam da izvlaci najbolje iz fotke, ali iskreno nisam bio siguran, da li moze da se obradjuje isto kao i JPG format , pa nisam hteo da eksperimentisem:) Hvala puno na savetima , i naravno ne odustajem, vec kacim slike i cekam nove savete:D
P.S Kako si tako dobro izostrio sliku ? Jel moguce to u corelu, i koji tools da koristim za to:D
Ne znam za Corel, nikad nisam radio u njemu, trebalo bi da imas uz aparat kad si kupio softver njegov(za Nikon) za obradu fotografija.(Udji na stranicu za svoj aparat, tamo ima preporuceni progami koje mozes i skinuti ako nisi dobio uz aparat!).Ja za Canon 450D sam dobio cd za obradu fotografija, za pregled fotografija.Kod Canona je to Digital Photo Professional-sa tim programom sam izostrio fotku, sa Gimpom sam dodao malo ovu Sepiu i uklonio viska objekte, ispravio sliku.U sustini ja koristim Digital Photo Professional, Gimp i Pikasu programe za obradu fotki koje stavljam na net, sva tri programa istovremeno... ;)
-
Ovo je aparat od mog oca, tako da cu sutra da ga pitam da li je on dobio cd ,verovatno jeste:) Sad cu se baciti u malo podrobnije istrazivanje , sta cu moram sad da napravim fotku bar priblizno, tvojoj:) Hvala puno:D
-
Citat:
Serb kaže:
Ovo je aparat od mog oca, tako da cu sutra da ga pitam da li je on dobio cd ,verovatno jeste:) Sad cu se baciti u malo podrobnije istrazivanje , sta cu moram sad da napravim fotku bar priblizno, tvojoj:) Hvala puno:D
Uvijek tezimo ka boljem, ti mislis da su mi super fotke, ja kad vidim opet kod nekih drugih fotke onda kazem za sebe da sam nula od fotografa,(ili ko sto kazu:Nisam ni "F" od Fotografa!) recimo kad sam usao na fejsbuk od ovog Vasje Pinzovski i pregledao sve njegove fotke(i vama to toplo preporucujem!), reći će te mi;"Dzoni, nula si od fotografa!" :)
https://www.facebook.com/profile.php?id=100000488124159&ref=tn_tnmn#!/vasja.pinzovski?sk=photos
-
@dzoni dao si odlicne savete, i preporucio vrlo korisne programe za obradu, ovo ce biti korisno mnogima
@serb imas osecaj za kadar, a to je vise nego dovoljno za pocetak, tehniku ces usavrsavati, samo tako nastavi
@dzoni Vasja je od fotografije napravio umetnost, ali moram priznati da ja ne volim kada se previse obradjuje fotografija, mnogo vise uzivam u da kazem sirovoj fotografiji, ili sa jako malo obrade
-
Citat:
tolarbo kaže:
@dzoni dao si odlicne savete, i preporucio vrlo korisne programe za obradu, ovo ce biti korisno mnogima
@serb imas osecaj za kadar, a to je vise nego dovoljno za pocetak, tehniku ces usavrsavati, samo tako nastavi
Hvala Tolarbo, potpuno se slazem sa tvojom konstatacijom da serb ima velikog potencijala za fotografiju, preporucio bih mu da se zainteresuje za fotografiju, mislim da bi vrlo brzo napredovao!
-
Dzoni , ja ove tvoje fotke kad gledam, skroz mi je jasno zašto fotografija spada u umetnost . Stvarno ,svaka ti čast !:congrats:
PS. ...slika saborne crkve, zajsta oduzima dah. Kao da je 3D i živa.:w00t:
Serb, druže moj, ti si od sad zadužen za beleženje skupova fotografijom, pa da uživamo u lepim trenutcima, kad god to poželimo ! :thumbsup:
-
Dzoni: Bas sam se zainteresovao za fotografije, i to slucajno, gledajuci fotke sime hrabrog:) Tako da odjednom imam 2 nova interesovanja satove i fotke:)
Baki: Dogovoreno , samo jos da bude to okupljanje:)
-
6 Priloženi(h) fajl(ova)
-
Lep je taj Zemun, ima lepih kutaka... kako nam već i fotografije i kažu...
-
1 Priloženi(h) fajl(ova)
-
Citat:
GIvan kaže:
Pretpostavljam-ova ? :)
-
Ha,ha,ha,ha....sta se ovo izdesavalo?! Danas sam napisao poruku gotovo istovetnu Vladanovoj, (sala na racun fotke tvoje kuce i one velelepne ugaone zgrade),ali je nekud nestala (trebalo je da bude ispred Shmizzinog retrovizora). :D
-
-
Neverovatno Dzoni, ti od obicne situacije na ulici napravis umetnost, ljudi je vidite vi ovaj kran, ovo je ludilo:congrats:
-
3 Priloženi(h) fajl(ova)
Evo nekih novih pokusaja ali moram priznati da sam malo zbrzao ali na greskama se uci zar ne:D
Prilog 23617
Svetleca reklama u pokusaju:D(treba da pise Hotel Srbija)
Prilog 23618
I ova slika samo za milana zmaja:D
Prilog 23619
-
1 Priloženi(h) fajl(ova)
@dzoni
Slika zgrade me podseca na ovo Prilog 23634
Dobre slike btw... :)
-
8 Priloženi(h) fajl(ova)
Evo novih slika molim za komentare, samo kroz kritiku cu da napredujem, stavljacu slike malo razlicito obradjene pa da kazete koja vam se vise svidja:D
1. Prilog 23641 2.Prilog 23642
3. Prilog 23643 4. Prilog 23644
5. Prilog 23645 6. Prilog 23646 7.Prilog 23647 8.Prilog 23648
-
ovo zuto cvece je extra.sto se tice slika mog sata,radim na tome.hvala ti.
-
1 Priloženi(h) fajl(ova)
Pogled na Kalis sa keja
Prilog 23772
-
Vidi se da je lepo vreme iskorišćeno za spoljne aktivnosti u pratnji fotoaparata... Super, super! ;)
Serb - Nešto mi one pečurke izgledaju tužne. Da nisu to one što se specijalno jedu samo jednom u životu?! :D
Trebala bih i ja da krenem tvojim stopama. Aparat u ruke i vežba!
Pozz!
-
Heeehhehe nisam ih probao, ali ja sam cuo da sto su pecurke veselijih boja da su otrovnije, ali mozda je dezinformacija:)
-
Lijepo je vidjet slike prirode!
:congrats:
Inače i sam sam ljubitelj fotografije morat ću na jedno mjesto pokazat malo ljepota slikanih s mog aparata.Sad sam malo zapustio fotoaparat al samo zato jer su satovi u prvom planu.
-
1 Priloženi(h) fajl(ova)
-
hajmo, hajmo svi aparate u ruke da zabiljezite ovo predivno proljece.Stavite satove na ruke, aparat na kaisu oko vrata i laganini...:D
ovo nije u Rimu, vec u Sarajevu....(i ne zove se ovako vila, vec drugacije, malo sam promijenio naziv!)
http://img338.imageshack.us/img338/4791/11265263.jpg
http://img513.imageshack.us/img513/2690/21069707.jpg
-
Dzoni Boske pre svega fotke su savrsene:) A sad pitanje za obojicu, neki komentar i savet za ove moje fotke?:)
P.S Boske ne budi skrt davaj jos slika , gledao sam ih na dizajn zoni predobre su:thumbsup:
-
11 Priloženi(h) fajl(ova)
Citat:
Dzoni kaže:
hajmo, hajmo svi aparate u ruke da zabiljezite ovo predivno proljece.
Evo, ja poslusah majstor Dzonija, pa zabelezih par fotografija proleca :)
Prilog 23785Prilog 23786
Prilog 23787
Prilog 23788
Prilog 23790Prilog 23789
Prilog 23792Prilog 23791
Nadam se da mi necete zameriti sto naredni sat nisam slikao u istom okruzenju, ali jednostavno nisam mogao, ne ide... :) Morao sam u njegovom prirodnom okruzenju :D
Prilog 23794Prilog 23795Prilog 23793
-
Ekstra su slike, mnogo dobre:congrats:
-
23jewels, posedujes uaz 469? Lepe prolecne fotke :D
-
Nije moj, stricev, kuca pored moje, mada ga ne vozi niko trenutno, a ispravan potpuno. :) E da, strasan auto :D
-
Docicu ja u Ivanjicu (jel sam pogodio? Da se nisam nesto prebacio?), pa cemo da teramo Uaz po sumama i gorama :D
Backarelli i ja skupljamo ekipu za reli Budimpesta - Bamako, pa ce nam trebati pratece vozilo :lol:
-
Pogodio, nego kako...uvek ste dobrodosli :D Ovaj UAZ ima dve dzipijade za njim vec, ta druga mu je i dosla glave, rekao bih.
Mada, nekako bih vise voleo da idemo na Trans Siberian rally , to mi je zelja :D
-
Brate moj, oduševio si me slikama načisto. Obožavam prirodu , a o UAZ-u neću ni da komentarišem ! :man_in_love: Ti znaš da mi je takvo vozilo tiha patnja...
Uopšte nije isključeno, da ja i anbeast "dojurimo" bubehnom , kad je napravimo !!!
Izvinjavam se na off-u:blushing:
-
1 Priloženi(h) fajl(ova)
Evo i jedna slika ljubimca, veliki aleksandar, 10-ak godina smo zajedno :)
Prilog 23822
-
@23jewels
Znam da je ovo tema o fotografiji ali moram da pohvalim tvoj wenger sat,bas mi se svidja :)
-
Citat:
ivan23 kaže:
@23jewels
Znam da je ovo tema o fotografiji ali moram da pohvalim tvoj wenger sat,bas mi se svidja :)
-hhhmmmmm ... da bre , prelep taj Wenger , video ga ja uživo ! :D
-
Najzasluzniji za tog prelepog Wengera je brat Backarelli, on ga je ulovio, pa je spletom okolnosti kasnije zavrsio kod mene. Baki se ponovio Seikom, tako da je Commando morao pronaci novog vlasnika. Da, slazem se, sat je prelep, lepse izgleda u prirodi, ne uspevam da ga u potpunosti "docaram" slikom. Jako je udoban, na ruci se ne oseca, idealan za svakodnevno nosenje.
edit: evo ga, ukliza :laugh: Pozdrav za brata mog
:beer::beer::beer:......:beer::beer::beer::beer:.. . patos :lol:
-
3 Priloženi(h) fajl(ova)
-
7 Priloženi(h) fajl(ova)
-
1 Priloženi(h) fajl(ova)
Bandere sa solarnim svetlom na novobeogradskom keju :)
Prilog 24072