Re: Uslikao, ovekovecio...
Da LR ce ti vrsiti posao:) Pa nemas objektiv koji moze da priblizi dovoljno:) Ja da sam bio na tvom mestu izasao bi iz kuce, i fotkao iz raznih uglova, pregledao fotke i izabrao najlepsu:) I jos jedna stvar, ni jedan fotograf (pa ni oni svetski priznat)ne izadje na ulicu ili bilo gde , jednom opali pogleda i to je to. Jedan motiv fotka iz mnogo uglova, razlicitm vrednostima u apratu i od velikog broja pokusaja izabere jednu koja je wow:)
Givane , ovo je vreme digitalnih aparata , tako da samim fotkanjem tim apartom u senzoru dolazi do obrade, nastavak obrade u se vrsi u programima. Druga stvar , i dok se film koristio , fotgrafi su mnogo koristili obradu, samo ne na kompu , nego labaratorijama, isto su sekli filmove , retusirai, raznim hemikalijama...itd. Sto se tice ove konkretne fotgrafije, da bi pricali o pravoj fotografiji , morala su biti ispostovana pravila koja postoje , koja moraju da se ispostuju. Darko je trebao drugaciji ugao fotkanja da ima da bi izbega npr terase....Sad ti meni reci da ti nije prijatnije za oko da vids samo brod ili tvom oku prija da vidis terasu i brod. A kod ove fotke nije nista ni obrajivano nego samo kropovano...
P.S Moj prvi aprat je d70s , imam ga jos ali slabo fotkam sa njima, sjajan aprat:)
Sigurno bi bilo bolje da sam izasao napolje ali nisam imao nesto ni vremena, a i da ti pravo kazem nesto imam osjecaj da sam izasao dolje gledali bi me kao nekog ludaka, a ne radim nista neobicno, jer ovdje mozes da vidis samo turiste da setaju i slikavaju.
Nisam nikako mogao da slikam sa moje terase a da se ne vidi ova druga, probao sam vise puta, ako terasu i izbjegnem onda je tu bandera o kojoj Givan prica
Ma ok darko , nisu ovo kritike , samo po koji savet, naravno kad imas volje i zelje:)
ostatak fabrike sa pocetka 20. veka u centru Barselone
http://www.dodaj.rs/f/3I/CL/46x3QGjZ/barcelona.jpg
1 Priloženi(h) fajl(ova)
...jutro na Dunavu, juce...
Prilog 68450
P.S.
Slikano telefonom kao i vecina od mene.
Za dobru fotografiju isplati se zrtvovati i potruditi se bas, a to sto neko smatra da su fotografi ludaci-neka smatraju, kad bih se ja ustrucavao svega sto drugi misle ili kazu nikad ne bih ni pocinjao posao fotoreportera kojim se trenutno bavim....nas veliki problem-"Šta će drugi reć"?Mene već odavno smatraju ludakom u Sarajevu....hahahahahah....
Lutalica:
http://i40.tinypic.com/343q9nk.jpg
1 Priloženi(h) fajl(ova)
...istina...
Prilog 68602
1 Priloženi(h) fajl(ova)
Rucni rad :) meni jako drag predmet :D
Prilog 68720