-
13 Priloženi(h) fajl(ova)
Re: Iggy Tee Space Age Kolekcija
Prilog 49985
Dugena Digital 17j.Unutra je amida limited mehanizam , ista takva je ugradjivana i u Amidu Digitrend Limited.
Prelep digitalac sa pocetka 70-tih, kojeg sam prilicno davno nabavio i dosta ga nosio tako da je zasluzio da ga ponovo uskoro osvezim ....
Prilog 49987Prilog 49988Prilog 49989Prilog 49990Prilog 49991Prilog 49992Prilog 49993Prilog 49994Prilog 49995Prilog 49996Prilog 49997Prilog 49998 ;)
-
-
Doktore :thumbsup: uvek nas prijatno iznenadis,prelep sat i narukvica.
-
Baš lepa Dugena, narukvica je odlično uklopljena. :thumbup:
Doktore, današnja doza lekića je primljena! :thumbsup:
-
doktore:thumbsup:,ovu dugenu je imao moj kum,pitacu ga da li je u zivotu,i da li zna gde mu je
-
Doktore jedva su me vratili medju zive,nemoj toliko dugo da nas ostavljas bez lekica.Hvala unapred
-
uuuffffff! sad sam se ske*ao! Ja taman mislio "SAD ĆU DA POLAKO FORMIRAM KOLEKCIJU",a trenutno nemam ni jedan,pa kad sam video tvoju kolekciju odmah sam se obeshrabrio.Izgleda da ću ostati samo običan prolaznik u svetu satova sa možda dva-tri svoja sata,ali nije sve u količini.Bitno je da se meni moji dopadnu,jel tako?:banghead:
-
Citat:
ali nije sve u količini.Bitno je da se meni moji dopadnu,jel tako?:banghead:
:thumbup:Apsolutno.
To sto sam ja zastranio , to je vec druga prica...;)
-
Ihh, nemoj tako, Iggy ima visegodisnju istoriju bolesti zvane: satititis vintadzikus :D Ima vremena, i vi cete se razboleti Gospodine Alberto :D
-
ma ne da ću se razboleti nego sam već umro i u raju sam!(zamišljam sebe kako sa kao baja patak kupam u bazenu punog satova)
-
Dugena je izuzetna ali me bez daha ovog puta ostavila narukvica,fantastična je !!!:thumbsup:
-
25 Priloženi(h) fajl(ova)
Napolju je bas hladno , pa evo malo LED satova...
Satovi koji su bili revolucionarni kada su se pojavili.
To su prvi satovi koji u sebi nemaju pokretnih delova pa iz tog razloga na nekim vintage digitalnim satovima pise Solid State.
Ti prvi digitalci su sa dizajnerske strane po meni prelepi jer su bez suvisnih detalja a u vecini slucajeva cak ni proizvodjac nepise na licu sata vec na poklopcu.Totalno monolitan dizajn koji efektnije izgleda od nekog sata prepunog detalja ...
Vise volim srebrne verzije ali i ova zlatna nije losa...
Intresantno je da ti prvi digitalci imaju okrugli displej ,iako nije bilo potrebe za tim , stereotip okruglog sata nije odjednom mogao biti napusten.
Kada sam pocetkom 90-tih poceo sa odisejom satovi, bas ti LED digitalci su mi bili opsesija, tada ih nije bilo lako naci, a i tada i sada staviti takav sat na ruku nije bilo isto jer u to vreme ih niko nije nosio a i nisu se pravili satovi koji su radili na takav nacin.
Ove satove ili volite ili ne , kako god , mora se postovati njihovo mesto u svetu satova ,jer su oni vazno poglavlje u tehnoloskom razvoju merenja vremena.
Prilog 50397Prilog 50398Prilog 50399Prilog 50400Prilog 50401Prilog 50402Prilog 50403Prilog 50404Prilog 50405Prilog 50406Prilog 50407Prilog 50408Prilog 50409Prilog 50410Prilog 50411Prilog 50412Prilog 50413Prilog 50414Prilog 50415Prilog 50416Prilog 50417Prilog 50418Prilog 50419Prilog 50420Prilog 50421
-
Bravo! :) Svidjaju mi se LED satovi. LCD mi nekako ne ''leze'', ali ovi su mi super :)
Vrlo rado bih nosio nesto takvo. Ovakav neki, zlatne boje na nekom super (Pugo?) kaisu - vrh! Jos uvek ne mogu da definisem sta me privlaci tu, ali me privlaci....evo vec treci put vrtim ove slike :D
-
Super je to sto ne svetli stalno :thumbup:
-
Da, to je sjajno... A i ova kombinacija crvenog ''brojcanika'' i zlatnog kucista...ko neka sprava nekakvog mahardze. Zlato i rubin :D
-
Odlican je:thumbup:
I meni se svidjaju ti LED satovi.
-
25 Priloženi(h) fajl(ova)
Nije Steinhart ali ga je svaba isto napravio , ne tako skup , ali cik ga nadji ;)
MBO, nemacki digitalac ,sredina 70tih.
Ovaj model je radjen i u all stainlessteel verziji koji cete takodje videti.Sada je na redu Crni.
Crni metal je bruniran istim sistemom koji se radi na oruziju, fenomenalno izgleda na ruci , onako crn sa srebrnim prstenom lako privlaci paznju ... Ove crne verzije danas je dosta tesko naci , od funkcija ima samo sate , minute i sekunde. :thumbup:
Prilog 50691Prilog 50692Prilog 50693Prilog 50694Prilog 50695Prilog 50696Prilog 50697Prilog 50698Prilog 50699Prilog 50700Prilog 50701Prilog 50702Prilog 50703Prilog 50704Prilog 50705Prilog 50706Prilog 50707Prilog 50708Prilog 50709Prilog 50710Prilog 50711Prilog 50712Prilog 50713Prilog 50714Prilog 50715
-
Odlicno izgleda iggy! :thumbup:
-
Neverovatan sat,da nije tvoje kolekcije za mnoge satove ne bih znao ni da postoje!A da ti ipak otvoriš muzej?
-
Citat:
bajker01 kaže:
Neverovatan sat,da nije tvoje kolekcije za mnoge satove ne bih znao ni da postoje!A da ti ipak otvoriš muzej?
Ovo za muzej je odlična ideja! :thumbup:
A za sat šta reći nego izvanredan! :congrats:
-
Hm muzej nije losa ideja.
-
Citat:
Nije Steinhart ali ga je svaba isto napravio , ne tako skup , ali cik ga nadji ;)
Cek, cek, za jedno 40 godina kad naletis na Stajnija bez pola cifera i bez pusera, a bilo ih je samo 55 :D
Aj' za mene jos neki ''zlatno - crveni'' LED....
-
Ne stvarno...gledam nesto po ovim dokumentarnim kanalima na kablovskoj, ima tusta i tma tih privatnih mikro muzeja i izlozbi po SAD. E sad, lakse je to reci nego uciniti, ali ako si ikako u mogucnosti, mozda bi mogao da izdvojis neku postavku negde ili da vidimo sa nekim muzejom (mozda nauke i tehnike ili sl..) pa da se organizuje izlozba: SPACE AGE.... Mislim, ono naglas razmisljam...
-
....podržavam ideju za muzej, ako se naravno doktor slaže ! :thumbup:
-
19 Priloženi(h) fajl(ova)
Ideja o izlozbi postoji odavno , svojevremeno dok je radio muzej savremene umetnosti na uscu imao sam ponude za izlozbu ali nisu 100% mogli da garantuju za bezbednost tolike kolicine eksponata jer nisu imali toliko staklenih zvona ispod kojih bi bili satovi.
Uostalom i ovaj forum je neka vrsta virtuelnog muzeja , pa ako neki posetilac smatra da moze da obezbedi uslove da se ovi satovi izloze u stvarnosti - ja sam za. Ponudicu se da budem kustos.;)
anbeast
Citat:
Aj' za mene jos neki ''zlatno - crveni'' LED..
evo za tebe jos jedna zlatna narukvica sa velikim rubinom u sredini :)
a i savrseno si opisao ove zlatne verzije
Citat:
A i ova kombinacija crvenog ''brojcanika'' i zlatnog kucista...ko neka sprava nekakvog mahardze. Zlato i rubin
i da dodam, mene podseca i na crno vino u zlatnom gralu :)
Ovaj sto gledate je Nivada iz 70tih, tackica na displeju u sredini broja 4 nije nikakav kvar , vec indikacija AM-PM, tacnije kada je sat u PM rezimu rada pojavi se ta tackica, ovi modeli sa AM-PM opcijom imaju to zbog promene datuma posto pored sata pokazuju i datum.
Na modulu je nivada logo, a karakteristican je i poklopac za baterije , tacnije svaka baterija ima svoj.
Prilog 50756Prilog 50757Prilog 50758Prilog 50759Prilog 50760Prilog 50761Prilog 50762Prilog 50763Prilog 50764Prilog 50765Prilog 50766Prilog 50767Prilog 50768Prilog 50769Prilog 50770Prilog 50771Prilog 50772Prilog 50773Prilog 50774:thumbup::thumbup::thumbup::)
-
Iggy , ova Nivada meni bar još lepša.
Negooo... reci mi, da li je iz te tematike postojao Citizenov model , kome je pored sata sijala i neka krunica (poput one na kovanici npr) ?
-
Postoji Citizen CQ Led , u njega je ugradjivan Sanyo modul, nazalost nemam taj citizen ali imam nekoliko drugih u koje je ugradjen isti modul kao u Citizen LED. Imacete prilike da ih vidite , a kad ih budem predstavljao naglasicu da je to sat sa Sanyo modulom.
Naravno kada ovo kazem mislim na vintage LED Citizen , jer postoji i novija verzija iz 90-tih Citizen Indipendent.
-
Jao,jao... HVALA!! :adore:
Ne volim zlatne satove ali ovi gralovi i magicne maharadzine narukvice koje kazuju vreme me O.D.U.S.E.V.LJ.A.V.A.J.U!!!
(Radi izbegavanje ''harmonikas'' look-a', za nijansu vise mi se dopadaju na braon kozi koja malo ubija sjaj ''zlata'')
Citat:
ako neki posetilac smatra da moze da obezbedi uslove da se ovi satovi izloze u stvarnosti - ja sam za. Ponudicu se da budem kustos.;)
Hmmm... eto prve tacke za pretres na prvom buducem okupljnju. Kako smo obicno, vrlo produktivni, ne sumnjam da cemo nesto pametno smisliti. (Trust mozgova sastavljen od Bakija, Zmaja i moje malenkosti, potpomognut kojom kriglom piva - cuda ce naciniti i iznaci veoma kreativna resenja za odrzavanje izlozbe) :lol:
-
-
24 Priloženi(h) fajl(ova)
Jos jedan zlatni gral.
LED Novus u drustvu zlatne olovke sa led satom...
Inace Novus LED satovi su luxuzni modeli, i i danas na trzistu dostizu lepu cenu.
Ovaj spada u ranije modele, ima tackasti displej (dot matrix), uradjen je u kvalitetnoj debeloj pozlati , kako na kucistu tako i na narukvici koja je originalna made in USA. Staklo je mineralno.
Sat je proizveden izmedju 1977 i 1978.
Prilog 51170Prilog 51171Prilog 51172Prilog 51173Prilog 51174Prilog 51175Prilog 51176Prilog 51177Prilog 51178Prilog 51179Prilog 51180Prilog 51181Prilog 51182Prilog 51183Prilog 51184Prilog 51185Prilog 51186Prilog 51187Prilog 51188Prilog 51189Prilog 51190Prilog 51191Prilog 51192Prilog 51193 :thumbup:
-
Tooo Doktoreee :thumbsup:, vreme je za današnju dozu medikamenata!
-
Herr doctor :adore: (BRATE TI SI KRALJ KRALJEVA)
-
Iggy, sat je dobar, ali olovka je Vrh:thumbup:
-
Lepo i jednostavno ,obozavam ove satove...:thumbup:
-
Hvala :),
hvala svima.
Sledeci sat koji cete videti je jos jedan zlatni led amerikanac - Litronix.
Ono sta ima ovaj led sat , nema bas mnogo satova koji rade na ovakav nacin.
Naime, pored displeja sata nalazi se mala foto celija koja detektuje kolicinu osvetljenja na mestu gde se nalazite , pa kada pritisnete dugme da se displej upali on nece sijati uvek isto.
Ako ste npr negde gde je dnevno svetlo jako displej ce sijati ko blesav , kako svetlo u ogruzenju postaje slabije i displej svetli slabije.
Ovo je nacin da se baterije u satu stede jer ako displej svetli slabije manja je potrosnja.
Uskoro i slike Litronix-a.
-
Koliko traju baterije na tim vintage LED modelima? Ja se secam Sinclairovog krsa kod kojega se to merilo u danima.
-
Zavisi od kvaliteta baterija i od samog sata - koliko trosi.
Obicno su se baterije menjale na 6 meseci do 1 god (pulsar calculator koji cak koristi 4 :w00t: baterije) u vreme kada su ti satovi bili aktuelni na trzistu.
Naravno tadasnje i danasnje baterije nisu istog kapaciteta i kavaliteta tako da danasnje mogu da izdrze i duze.
Bez obzira na sve , svetlo tih crvenih brojeva vredi sve pare ;)....
...secam se kada sam nabavio prvi led , negde pocetkom 90-tih , i kada su zasvetlele brojke na njemu, tog trenutka srecnijeg coveka od mene nije bilo...
-
20 Priloženi(h) fajl(ova)
-
-
Dobra kombinacija crno i zlatno. :congrats: