Pa zašto to radiš prijatelju?Sad je prava šteta skrnaviti sat nošenjem:)!Sat je ko bombona!
Printable View
Pa zašto to radiš prijatelju?Sad je prava šteta skrnaviti sat nošenjem:)!Sat je ko bombona!
Odlicno je ispoliran,mogao bi da otvoris radnju za poliranje satova,veruj mi dugacak red bi bio za poliranje :)
Hvala prijatelju! :D
Nije loša ideja Nikola, nije loša... :)
bajker javi se kad ti opet bude dosadno.super si sredio sat svaka cast.
i ja imam nekoliko satova za poliranje
seiko je ispao kao nov;)
...svaka ti čast, nema šta ! :congrats:
Danas sam završio sređivanje kućišta mog novog ljubimca Seika 6139-8028. Bilo je došta trljanja. :razz: Ostalo je da montiram staklo koje sam naručio i čekam da stigne i mehanizam koji je na friziranju kod Iggy-ja.
Prilog 25318Prilog 25319Prilog 25320Prilog 25321Prilog 25322
Naravno, ima od njega da napravimo PUN stoper,
kada ovo prazno kuciste napunimo sa mehanizmom,
...onda ....
...ima da bude Pun PolustopeR!!!:yes4:
Konačno sam dočekao da se Seiko 6139-8028 Blue Eye nađe na mojoj ruci! :lol: Staklo je najzad stiglo, Iggy je završio mehanizam na čemu sam mu veoma zahvalan, montirao sam mu narukvicu koju sam predhodno ispolirao i sat je spreman. Evo par sličica kako je sve ispalo.
Prilog 25859Prilog 25860Prilog 25861Prilog 25862
Opaaaa prelep je..stvarno odradjeno perfektno,ti razmisli da radis iz hobija poliranje.Vidi se da si ga radio sa ljubavlju
Lele bajker71 što se meni sviđa taj tvoj SEIKO:congrats:,znači odlepio sam:man_in_love:,skoro lepši nisam video al stvarno,pozz!
Lele sad sam vido i onaj SEIKO sports sa gumenom narukvicom:thumbsup:ekstra vr(h) brate!
Drago mi je da vam se svideo sat :) bilo je dosta trljanja ali isplatilo se. Što reče Milan radio sam sa ljubavlju a to znači da mi još prsti trnu od ručnog poliranja.
Bajkeru svaka čast. Treba imati ljubavi, strpljenja i znanja pa ovako doterati sat. Čestitam !
Odlično :congrats:
:thumbup::thumbup::thumbup::thumbup::thumbup:
Maestralno odrađen posao,sat je fantastičan,lestvica je visoko podignuta baš me zanima čime ćeš da nas iznenadiš sledeći put!
Svaka čast, nema šta ! :congrats:
Hvala svima na podršci, evo još par sličica. :D
Prilog 25863Prilog 25864Prilog 25865Prilog 25866Prilog 25867
Danas sam nabavio, onako za promenu i jedan Seiko. :D U pitanju je model 6119-6053 Sports popularna 70-ka. Ne mogu da odolim kupovini kalibra 6119, dok naiđem na atraktivniji model. Sada sledi sređivanje sata . Evo par fotki.
Prilog 26355Prilog 26356Prilog 26357Prilog 26358Prilog 26359
E kad ga budes sredio nemoj molim te slike da mi postavljas..ne mogu da gledam...mogu vec da zamislim :))
sto ne snimis deo po deo kako sredjujes po 2,3 minuta,bas bi bilo lepo kad bi pratili putem snimka..ne moras da pricas samo kako radis.
p.s. mozes i da pricas :)))
Nije loša ideja Milane :thumbup: premda, malo sam stidljiv pred kamerama :D videću kako posao bude odmicao...
Evo par fotki kućišta sata koje sam skoro završio. Možda još par detalja.
Prilog 26414Prilog 26415Prilog 26416Prilog 26417Prilog 26418
I ako nije bilo mnogo izgrebano, kućište je nezgodno za rad pošto ima puno izlomljenih površina koje treba ispoštovati da se ne bi narušila oštrina ivica i sam oblik sata koji je kao "stelt".
Ovo ce biti fenomenalan sat kada se sredi, bilo bi dobro da mu nadjes kais koji prati sirinu kucista, onda ce gabariti tog sata tek doci do izrazaja.
Malo više slika mog novog ljubimca :D
Prilog 26917Prilog 26918Prilog 26919Prilog 26920Prilog 26921
Prilog 26926Prilog 26922Prilog 26923Prilog 26924Prilog 26925
Čestitke za kupovinu,sat je sređen do perfekcije,kolekcija postaje respektabilna a umeće sve više dolazi do izražaja:Pod hitno na bajkovanje opasno si se navukao na satove :) Pozdrav!
Ovo je stvarno redak primerak i imati ga predstavlja veliko zadovoljstvo , pogotovo za seiko frika kao sto si ti.
Sat je prelep!:thumbup:
Hvala vam na čestitkama, što reče Iggy zadovoljstvo mi je kada ovaj sat stavim na ruku. :D
bajkeru01, da li je to poziv na bajkovanje za vikend?
Ovih dana sam kupio jednog starog "digitalca". U pitanju je Seiko A 135-5000 proizveden jula 1980 godine, solidno očuvan u originalnoj kutiji sa uputstvom za upotrebu. Sat je komplet u čeliku sa mineralnim staklom. Potrebno je ispolirati kućište, narukvicu i staklo i biće kao nov. Evo par sličica.
Prilog 27427Prilog 27428Prilog 27429Prilog 27430
Prelep retro digitalac iz 1980... :thumbup: pogotovo sto je u originalnom pakovanju.
....tako pocinje zaraza sa istima ;)
Bajker71 , čestitam na prinovi ! Digitalac će svakako osvežiti kolekciju . Već ga zamišljam ispoliranog, stvarno lep sat .
Mogu ti reći, da je tvoja tema (kolekcija) sve zanimljivija i zanimljivija, da ponekad volim da prelistam od prve strane i uživam u satovima koje imaš ! :thumbup:
Sve u svemu, svaka čast !Prilog 27463
Iggy, Backarelli, hvala na lepim rečima i podršci koju mi pružate! :)
Čestitke bajkeru. E sada kada imaš sat sa alarmom nema izgovora za kašnjenje na posao :w00t:.
Evo Seiko "digitalac" ponovo u punom sjaju i konačno na ruci. :D
Prilog 27676Prilog 27677Prilog 27679Prilog 27678
Sjajno ! :congrats: I ova tema mi polako ali sigurno postaje omiljena. Bajker, svaka čast i to od sve srca !!!Prilog 27680
Hvala Backarelli :D ispao je lepo, premda nije sve išlo tako glatko. Kada sam završio sa svim radovima i sa nestrpljenjem stavio bateriju ustanovio sam da sat brlja i da ne radi kako treba. :banghead: Tada na scenu nastupa dr. Iggytee :adore:koji ga je popravio zamenivši procesor pošto je ladno imao rezervni i naravno znanje da to izvede na čemu mu se i ovom prilikom javno zahvaljujem.
Evo malo više slika najmlađeg člana moje zbirke satova. Zadržao sem ga u kolekciji zbog reljefnog cifera i oblika kućišta koji mi se sviđa i zbog toga što je praktično nov. U pitanju je Seiko 7s26 proizveden 1999 godine. Nosio sam ga par dana i dobro se pokazao.
Prilog 28249Prilog 28252Prilog 28250Prilog 28251Prilog 28253Prilog 28254Prilog 28255Prilog 28256Prilog 28258
Ovih dana sam bio u dilemi, koji sat poneti na godišnji odmor? Dvoumio sam se između dva Seiko Sports Diver-a
Prilog 28657Prilog 28658
i Nautilus-a
Prilog 28659
Ovaj put Nautilus je dobio prednost i sutra kreće na more :D
Prilog 28660Prilog 28661
Pa logicno da Nautilus ide na more :thumbup: