Re: Tissot Seastar Automatic
Moram priznati da mi je u celoj priči čudniji časovničar nego sat. Ne znam kako se može utvrditi autentičnost kada se upoređuje sa različitim modelom. To je otprilike kao da u prodavnici tražiš hleb, a prodavac ti nudi kiflu ili pogaču. Moguće je da časovničar u Knezu nije imao prilike da vidi ovaj model, mada ne znam koliko je redak, jer sam ga viđao po domaćim oglasima nekoliko puta. Ne znam kakav je taj prvi časovničar, dok je Srba poznat.
Ako će ti srce biti na mestu, možeš da pitaš još nekoga, npr. u radnji Kostić-Dojčinović na Zelenom vencu ili kod Bojovića (Obilićev venac), a njihve tačne aderse i telefone imaš na linku 'servisi', koji se nalazi u gornjem delu ekrana ispod logotipa foruma. Imaj u vidu da će originalnost sata najbolje proceniti časovničar, koji će ga gledati sa lupom i iz ruke, dok fotografija zbog ugla ili svetlosti ume da prevari i stručnjaka.
Srba Mihajlović je poznat časovničar, kroz čije ruke je prošlo mnoštvo satova, tako da sam 99,99% siguran da nema razloga za brigu. Osim toga, ukoliko si ga kupio preko oglasa od prodavca koji ima dosta pozitivnih ocena i nije prevarant, to je još jedan razlog da pretpostavimo da je sat original.
Pozdrav Srdjane.
Sat jeste original nemoj da brines.
Sve najbolje :)
Kolega,
imao sam isti sat, doduše plavog cifera, ali je na tvom satu sve na mestu:thumbup:
Još jednom, budi bez brige, taj sat je original :)
Jedino logicno moje misljenje je da, zasto bi neko radio kopiju tog sata, kada nije toliko popularan, kao sto su modeli PRS i PRS serije kod Tissota, i takvi kostaju oko 200e na oglasima i naglaseno je da su AAA replike. Mada opet ne shvatam tu vrstu ljudi koja kupuje takve satove... ali ajde...
Zapravo viđao sam u oglasima i te prc prs replike a nije naglašeno da su replike...
1 Priloženi(h) fajl(ova)
Srdjangym, dobro došao na forum.
Koliko vidim, sat kupuješ preko oglasa pa bih te savetovao da ga dobro proveriš.
Prema slikama koje si postavio i meni deluje OK, mada se ja lično ne bih usudio da kupim Tissot preko neta, osim ako nije u pitanju ovlašteni diler, s obzirom da se na tržištu nalazi puno njihovih fake satova.
Gledano iz mog ugla, jako je nezahvalno davati komentare bez argumenata i prethodne provere kod ovlašćenog servisera.
Iz tvog posta vidim da si već bio u ovlašćenom servisu u Knez Mihajlovoj, ali mi je odgovor servisera isto jako čudan kao kolegi sa foruma.
To što ti je dao neodređen odgovor a izrazio je već neku sumnju mi je jedan razlog više za poseban oprez.
Kolega Neša ti je dao savet da odeš još kod dva respektabilna časovničara da ti daju mišljenje o autentičnosti, pa bih to da sam na tvom mestu svakako uradio.
Pošto imam jedan Tissot u svojoj kolekciji koji je kupljen u Beogradu od ovlaštenog dilera, mogu da ti kažem da bi uz svaki Tissot trebalo da se dobije originalna kutija u kojoj se nalazi garantni list- kartica, uputstvo za rukovanje, aktuelni katalog Tissot-a i brošura o istorijatu proizvođača.
Osim ovoga obrati pažnju i na cenu sata, ako je suviše niska to je opet razlog više za sumnju.
Na "Jomi" je taj sat oko 580 USD-a i to noviji model. Taj sat je i meni jako interesantan pa već duže vreme pratim cene i nisam uspeo da ga nigde nađem po nižoj ceni.
U prilogu ti je slika gde su aktuelni model i prethodni, tj. ovaj koji si uzeo.
Razlika između njih je na oko vrlo mala i ogleda se u tome što tvoj model koji nosi oznaku T066.407.11.057.00 ima ETA mehanizam 2824-2.
Noviji T066.407.17.057.02 ima unapređeni mehanizam Powermatic 80 koji ima rezervu snage od 80h. Bezel se isto tako razlikuje, kod ovog je keramički bezel i drugačiji oblik zuba, kao i lume polje pored pokazivača datuma.
Nadam se da će ti informacije biti od koristi.
Prilog 127747
https://www.youtube.com/watch?v=qzQ6OoOlb70
Citat:
srdjangym kaže:
... Mada opet ne shvatam tu vrstu ljudi koja kupuje takve satove... ali ajde...
Kako rekoše u Balkanskom špijunu - to su neki čobani, budale ;)
Praziluk obično raste iz zemlje, ali nekima raste i iz dela tela na kome sede.
Ma kartica i papiri za jeftinije satove su obično više fensi fora nego što imaju poseban smisao, inače mnogo je lakše iskopirati bilo kakva dokumenta nego sam sat (papir sve trpi) . Inače vrvi od fejk Tiso satova, eta mehanizam i verodostojno kućište su verovatno dovoljni indikatori da je reč o originalnom satu, ovako na prvu, deluje da je oriđiđi.
Deki je vrstan majstor...cudno je ako ti je bas on rekao tako nesto
Послато са SM-G935F уз помоћ Тапатока
1 Priloženi(h) fajl(ova)
Pozdrav drustvo.
Moram priznati da nisam neki poznavalac satova i ovde sam pre svega da ucim.
Ovaj sat i meni je intersantan, pa sa zato vracam na temu.
Po struci sam inzenjer-dizajner pa sam valjda zbog "profesionalne deformacije" ovo zapazio:
Prilog 128979
Prosto mi je neverovatno da firma koja pravi satova, napravi takav pocetnicki omasaj.
Prema slikama na netu, svi natpisi bi trebali da budu centrirani izmenju zljebova.
E sad pitanje je da li je fabricka greska i kopija....?
Voja