Montpellier Blue Chronograph
Da li neko ima informaciju da li je moguce i ako jeste gde nabaviti ovaj sat?
Montpellier Blue Chronograph Watch - Grand Frank
Re: Satovi za svakog - Pomoć pri kupovini
Ako si gledao taj sat na kp....taj sat je bio moj. Kupljen nov, nosen jako malo...u rotaciji od 20-tak satova.....znaci MINT stanje.....
Sat je star nekih godinu i pol....ja sam ga prodao u jednoj zameni. Takodjer ga kupio covek koji ima vise satova....sta se u medjuvremenu dogadjalo s njim ne znam....ali sat je zbilja ok....u mehanizam ne moras uopce sumnjati...dokazan i pouzdan. Sam sat je dosta masivan, veliki, deluje mocno....kvalitetno uradjen. Kod nas je ta marka slabije poznata.....
razmisljam izmedju njega a nudi mi covek vintage chronograph baume and mercier iz 50tih i on mi je isto jako lep pa ne znam uzeo bi svajcarski neki mehanicki hronograph za sada imam samo ruski hronograph pilot berkut koji je jako dobrar ali mi se nesvidja sto se i najmanja ogrebotinica na kucistu jako vidi jer je sat crn
1 Priloženi(h) fajl(ova)
Nemanjazemun, ako se odlučiš za starovremenski Baume & Mercier koji si postavio na linku treba da imaš u vidu nekoliko stvari. Prvo, obzirom na starost pitanje je u kakvom je stanju sam mehanizam i kada je zadnji put servisiran. Drugo, taj sat vrlo verovatno nema šok zaštitu ( mislim da je unutra Landeron 48). Treće, ukoliko je prilikom servisa potrebno menjati neki deo u mehanizmu to kod tako starih mehanizama može biti problem jer delove nema baš svaki časovničar a oni koji imaju delove umeju to i da naplate. Takođe pitanje je da li je kućište od čelika ili je neka pozlata i slično, to takođe proveri. Sve u svemu lep sat ali imaj u vidu sve otežavajuće okolnosti ili bolje rečeno potencijalne probleme.
Što se tiče pvd boje. Nemoj da te to previše nervira. Postoje satovi kojima ta iznošenost lepo stoji.
Primer jednog takvog:
Prilog 113298
Mislim da i tvoj Berkut spada među takve.