Re: Satovi za svakog - Pomoć pri kupovini
Mene je totalno zbunilo to što na recenzijama na youtube svi ti tag modeli imaju vidljivo dno,danas sam vidio jedan iz rusije da ima poklopac, a poklopac nevidljivi ima u jednoj radnji u drugoj ne obe radnje su ovlašteni dileri, možda tvornica stavlja dvije vrste poklopaca
3 Priloženi(h) fajl(ova)
pomoc za kupovinu CARUCCI AUTOMATIC Limited Edition 500
zamolio bi poznavaoce da me posavetuju oko kupovine sata. Upitanju je CARUCCI AUTOMATIC LIMITED EDITION . broj 88 od 50 sto se lako moze videti po slici koju cu ispod da sherujem.
Momak trazi 300 eura za sat sa original metalnom kutijom koja vise podseca na mini kofer. Upitanju je polovan sat, dobro ocuvan, nema znakova habanja na kaisu. Sat se nalazi u AmericiPrilog 98644Prilog 98645Prilog 98646
Moje pitanje je da li sat vredi toliko i ako neko moze da prepozna sat, da mi mozda ukratko skrene paznju, odnosno obajsni o kakavom satu se radi ?
hvala :-)
Re: pomoc za kupovinu CARUCCI AUTOMATIC Limited Edition 500
CARUCCI se redovno nalazi na ''crnim listama'' proizvođača.
Dakle-nije za preporuku.
Citat:
slavkoni85 kaže:
zamolio bi poznavaoce da me posavetuju oko kupovine sata. Upitanju je CARUCCI AUTOMATIC LIMITED EDITION . broj 88 od 50 sto se lako moze videti po slici koju cu ispod da sherujem.
Momak trazi 300 eura za sat sa original metalnom kutijom koja vise podseca na mini kofer. Upitanju je polovan sat, dobro ocuvan, nema znakova habanja na kaisu. Sat se nalazi u Americi
Prilog 98644Prilog 98645Prilog 98646
Moje pitanje je da li sat vredi toliko i ako neko moze da prepozna sat, da mi mozda ukratko skrene paznju, odnosno obajsni o kakavom satu se radi ?
hvala :-)
:no::nono::no:
drago mi je da sam brzo naisao na odgovor. Da li moze neko obrazlozenje , zbog cega se nalazi na crnim listama :-)
Loš kvalitet izrade pre svega.
Većinom kineski mehanizmi (a i ostalo)
To je i odnos prema potencijalnim mušterijama kao prema nižim bićima.
Odrede za sat cenu od 1000 evra pa je kao spuste na 250 evra.
Pri tome to što prodaju ima mnogostruko manju vrednost.
Ma,jednostavno zaboravi...
Molim Vas za savet. U dilemi sam da izaberem, koji od ova dva sata da kupim a oba koštaju oko 360 eura, vaša mišljenja o ovim modelima, koji ima bolji mehanizam i uopšte za koji je bolje dati te pare?
Unapred zahvalan, s poštovanjem Mikica..
prvi sat je: CITIZEN ECO-DRIVER BL5251-03L
http://forums.watchuseek.com/attachm...-bl5250-02.jpg
drugi : CERTINA DS Pilot Leather 541.7058.42.62
http://uhrforum.de/attachments/21897...s-certina2.jpg
Pozdrav Mikica86, oba ova dva navedena sata su naoko vrlo slicna, no samo naoko. Mislim da je velika razlika u mehanizmima. Certina ima samo svoje vidjene tj., prikazane funkcije sata i chronometra. Kuciste u celiku, naginje ciferom i kazaljkama na pilotski sat.
Citizen ima puno vise funkcija rada mehanizma a to ti i pise na ciferu (eco-drive,alarm, perpetual kalendar.....) a i materijal kucista je titanijum.
Nezahvalno je usporedjivati ta dva sata jer su tu dve razlicite casovnicarske industrije u pitanju, svajcarska i japanska.
Ali evo ako bi ti mogao ikako pomoci ja bi ipak uzeo Citizen, pazi to nije savet nego samo moje licno opredeljenje.
A moj savet ti je ovo.....Kupi sat koji se tebi vise svidja, jer ti ces ga nositi i uzivati u njemu.
Poštovanje MMario, hvala Vam puno na mišljenju i odgovoru.
Mario,
'Oš reći hronografa,ne hronometra.