2 Priloženi(h) fajl(ova)
Re: Roamer Superior Chrono
Iskreno pre bih se odlucio za ova dva modela, lepsi su(bar meni):D
Prilog 49241Prilog 49240
Ako trazis takav sat, onda je to ok.
Da, odlican sat a mozda bih za nijansu pre uzeo desni sat od onih koje je predlozio Rus_PA. Radi se o homage-u odlicnog Zenith Striking 10th sata a u Roamerovoj izvedbi, iako dosta jeftinijoj - tu si i safirno staklo, cini mi se i sa AR (Anti Reflective) premazom sa unutrasnje strane i odlican Rondin mehanizam. A sada je i cena dosta primamljiva (<30k)! Jedino sto je sat nesto veci - 44mm.
Ствар личног укуса... ;-) Поменути модел сам пробао и оно шта ми се код њега јако допада то је та комбинација елеганто-спортског сата. Искрено, једино ми се не допада кварцни механизам(зашто?-ни сам не знам,али увртео сам у главу да се частим механичким сатом)
Roamer of Switzerland: Watch Details
ево детаљно за сваки модел са званичног сајта
2 Priloženi(h) fajl(ova)
Kako mehaničkim ? :huh: Pa model koji je postavljen u prvom postu je , takodje, kvarcni...
Sam mehanizam je indentičan u oba modela... razlika je u ostalim elementima i samom izgledu.
Prilog 49242 Prilog 49243
... dakle oba imaju Rondin 5030 kvarcni hrono.
Roamer satovi su po meni odlicni i jako dobra kupovina, koliko sam citao o toj rondi, da je sasvim dobar mehanizam i nisam nasao neke vece zamerke... Sad cu nesto napisati sa cime se nece sloziti svi, ja da biram izmedju tissota i roamera ja bih izabrao roamer... Ovo kazem bez zelje da omalovazim tissot, nego mislim da su po kvalitetu tu negde , ali meni neko romamer blizi ...u svakom slucaju ako ga uzmes mislm da neces pogresiti...
A sto se tice kvarca evo jedan novi tekst o kvarcu: http://www.svetsatova.com/forum/f116...rade-7187.html
Da ne zaboravim.... za Roamer-ov mehanički hrono se treba izdvojiti daleeeeko više novca, od pomenutih modela. :yes4:
Наравно да су оба кварцна,али обзиром да сам у потрази за сатом приоритет ми је био механички(погледај Tissot Visodate,Hamilton Intramatic ili Poljot International-sta kupiti), мада...
Aha ... pročitah samo ovu temu, pa sam krivo protumačio.
Hteo bih još nešto da dodam...
Citat:
vladas kaže:
Da, odlican sat a mozda bih za nijansu pre uzeo desni sat od onih koje je predlozio Rus_PA. Radi se o homage-u odlicnog Zenith Striking 10th sata a u Roamerovoj izvedbi, iako dosta jeftinijoj - tu si i safirno staklo, cini mi se i sa AR (Anti Reflective) premazom sa unutrasnje strane i odlican Rondin mehanizam. A sada je i cena dosta primamljiva (<30k)! Jedino sto je sat nesto veci - 44mm.
-sve je to tačno, medjutim...
Roamer nije zadržao kvalitete materijala kućišta, kada su u pitanju (Superior) kvarcni modeli. Pomenuti "Superior" je upravo primer za to. Kućište je suviše lagano i toliko polirano, da nagoni na prvi utisak "niklovanog" . To je ujedno i moja najveća zamerka, kada je Superior u pitanju. Naravno, za cenu za koju se nudi jeste dobra kupovina, ali za moj ukus (pored super izgleda i solidnog mehanizma), kako bi moj drugar vladas rekao "not my cup of tea" ... ;)