-
Predlozi za kupovinu sata do 400 EUR
S obzirom da se ovakva i slična pitanja sve češće postavljaju na forumu, ovo bi bila još jedna od serijal tema u kojima bi se raspravljalo isključivo o predlozima za kupovinu sata u određenom rangu cene.
Konkretno u ovom slučaju bismo diskutovali i davali sugestije za satove čija cena iznosi oko 400 EUR!
pomoc oko kupovine sata
Evo nov sam na ovom predivnom forumu i zeleo bih da postavim pitanje za poznavaoce..
Dakle planiram uskoro da kupim sat, konkretno radi se o emporio armani ar 9500 modelu od titaniuma, jako mi se svideo i zeleo bih da znam kakvog je kvaliteta i kakvi su uopste armani satovi. u koliko nije nesto dajte neke predloge... Budzet mi je oko 400e, a ovaj armani je 345e.
Hvala unapred
-
Re: Predlozi za kupovinu sata do 400 EUR
Pa sada Armani je modna marka, koja je sigurno dobra u proizvodnji garderobe itd, ali sa satovima nisu bas najbolji, obicno ugradjuju jeftine mehanizme, obrada nije na nekom nivou i kao takvi nisu bas best buy u tom cjenovnom rangu, ali ako se tebi bas puno svidja....Ja bih ih radije zaobisao
U tom rangu mozes pogledati Certinu, Tissot, Seiko, Citizen itd ima u tom rangu bas dosta dobrih proizvodjaca
Evo sto Mare kaze moze i Victorinox
-
Dobrodosao,bezi od Armanija i ostalih modnih marki,za te pare Citizen,Tissot mozda nadjes,Victorinox,Seiko i Bog da te vidi.
Pretece me Dare:D
-
3 Priloženi(h) fajl(ova)
Evo kako izgleda preferirani model:
Prilog 86544 Prilog 86545 Prilog 86546
Vizuelno je sasvim OK, samo šta se može naći nešto slično, a drugog proizvođača...
Pitanje: Da li mora gumena narukvica (kao što je na ovom modelu) ili može metalna ili čak kožna? Šta se tebi najviše dopada?
-
-
Ovaj Candino je i najslicniji Armaniju
-
-
Hvala puno na odgovoru, pogledacu...
-
kao sto rekose ljudi, armani nije bas dobra kupovina kada su satovi u pitanju.
a jos bih dodao da ces oci da izgubis pokusavajuci da otkrijes koliko ima sati - crne/sive kazaljke na brojcaniku iste boje vrlo su nepregledne.
ovo sto je sky predlozio je odlican izbor.
pogledaj i tissot i seiko, imaju brdo slicnih hronografa sa crnim brojcanicima.
-
Hvala puno, pogledacu pa javljam sta mi se svidja
Da radi se o tom modelu, nije mi bitna narukvica, tj. od cega je...
Hvala puno svima na informacijama, gledacu da izbegnem armani.Ja zivim u parizu, pa mi ovi linkovi ovih online srpskih prodavnica pomazu samo da pogledam kakav je sat na slici:) Znaci brat giorgio ugradjuje lose mehanizme u svoje satove...ccc A ja se primio samo tako lep sat jos od titaniuma, auu:) Videcu da pogledam neki citizen, tissot ili ovaj sto nikad nisam ni cuo victorinox:)
Saljem odgovore i nista, ne kapiram!
-
Necu nesto previse da duzim jer ce i svi isto to reci,odnosno dosta njih je vec reklo a to je da BEZIS od Armani satova.
Svejedno da li ces uzeti Seiko,Citizen,Victorinox,Tissot ili Candino zato sto su svi ozbiljni proizvodjaci satova sa kojima jednostavno nema promasaja.
Eto,nadam se da sam ti makar malo pomogao. :)
Pozdrav.
P.S. Mozes da uzmes legendarni Citizen Nighthawk a jos ce ti i ostati prilicno novca a dobijas brutalan sat u svakom smislu!
Razmisli,ne zuri nigde.
-
1 Priloženi(h) fajl(ova)
certina je najkvalitetniji sat za te pare, imas i seiko sumo, ili legendarni tissot visodate pr516
eh da su samo mehanizmi u tom armaniju, bezi od titanijuma isto
Prilog 86564
-
1 Priloženi(h) fajl(ova)
Po meni najbolja kupovina u ovom cenovnom rangu sto se tice mehanickih satova :
Prilog 86567Seiko Black Sumo SBDC001
-
stojane, mislim da si ti postavio link majdanpek laser prodavnice sa cenovnikom certina satova, ne mogu da ga nadjem, a kad ukucam ne radi
mozes li da postavis ponovo, za slucaj da sam ja pogresio negde, imali su certina satove za 20.000dinara
-
Milane neko je pisao na forumu da je ugasen sajt cini mi se,ni ja vise ne mogu pronaci.
-
-
hvala, onda nisam pogresio, imali su ogroman izbor satova po pristojnim cenama, sada imamo prodajasatova.com ali imaju desetak modela i svi su kvarcni
-
-
hvala, idem sledece nedelje da snimim sta imaju
certina ima jako dobar odnos ulozeno-dobijeno, dosta se razlikuju od tissota po tome
-
To su u principu najgore pare za kupovinu sata. Niti si tamo, niti `vamo.
Složio bih se sa Stojketom, da je Sumo stvarno odličan po svim pitanjima, pogotovu odnos kvalitet-cena. Medjutim, on mi nešto onako podalje po izgledu od "svidjanog" Armanija.
Još jedna napšomena... vidim da ste predložili i Victorinox . Za 400e se teško može naći nov (mehanički) model. Kvarcni modeli tog brenda su preskupi (u odnosu šta nude) , ako se kupuju novi u radnji .
Ako nisi izričit da to mora biti mehanički sat, a kupuješ nov u radnji, možeš gledati i Wenger , pa i Roamer . Mada me Roamer razočarao novim modelima (kvalitet materijala, pogotovu kućišta) Kvalitet jeste na nižem nivou, ali je i cena dosta manja.
Evo, recimo slično izgledu, kvalitetom svakako bolje, a opet onako vizuelno slično Armani-shit.u ...
Wenger GST (Model 78254)
http://i59.tinypic.com/fej33c.jpg
http://i60.tinypic.com/1q28ih.jpg
Safirno staklo, dobri materijali , predpostavljam ETA G10.211 itd.... ti mehanizmi dobro služe, a i kad se pokvare nisu skupi za kupovinu.
Eto, ovaj model mi zbog izgleda pade na pamet. Ima još toga...
-
jeste nezgodan cenovni rang, onaj od 1.500-2.000evra je jos opasniji
ima i vostok europe anchar, prelep i vrlo lepo napravljen sat, samo je od titanijuma i preveliki je
ovi crni pvd satovi imaju tendenciju da se grebu ako nisi znao do sada
steta za roamer, mogu da potvrdim, slicno je i sa jeftinijim doxa satovima :(
-
Svaki cenovni rang je opasan i nezgodan ako ne znas tacno sta hoces i sta trazis. :)
-
Citat:
milan milanovic kaže:
ovi crni pvd satovi imaju tendenciju da se grebu ako nisi znao do sada
...kod Wenger-a malo teže, veruj mi ;) Ako išta vredi na njihovom modelu, to je onda kućište.
__________________________________________________ ____________________________
Ma nekako bi se lakše opredelio za, recimo, cenovni rang od 200e ili od 1000... bar je meni tako. Rujke, svakako si u pravu.-.. svaki cenovni rang je zeznut
-
Evo i jednog mog predloga u ovom cenovnom rangu:
OCEAN 1 VINTAGE red - Diver Watch - Steinhart Watches
I nekako sam mu i sam sve bliži.
-
Citat:
Misic M. kaže:
Odlican izbor. Pogotovo me pali C3 :)
-
znate li mozda koju klasu mehanizama koristi certina, gledam konkretno automatike, a moze info i za kvarcne
nadam se da nije standard
-
U tom cenovnom rangu uglavnom svi nude standard i elabore, tako da ni oni nisu izuzetak.
Sto se kvarca tice imaju u ponudi skoro sve, od F06 i G10 do 251.
-
...što se mehanike tiče, ima je od-do, sve zavisi od cenovnog ranga. Kod chrono verzija je uglavnom korišćen valjoux 7750 (7751-7753 , moon phase 7751 i sl) . Kod automatika je uglavnom eta standard (poput 2824-2) ...
Kad su kvarcnjaci u pitanju, mislim da im je u (naj)višoj klasi skoro pa ustaljen ETA-in kalibar 251.264 iz flatline serije (recimo model DS2) , pa sve do niže klase sa g10.211 .
Certina je stvarno dooobar izbor, pa bilo kvarcna ili mehanik.
Kod njih je uglavnom sve u skadu sa samim klasnim mestom brenda.
EDIT :
...preteče me Rujson . Kada je reč o max 400e , teško je nabosti kod njih nešto jače od Fashionline kvarca (ako se gleda nov sat u radnji)
-
Hvala svima na opsirnim informacijama.Dosta sam pogledao satova od ovih sto ste mi predlozili i najvise sem se odusevio citizen satovima,fantazija od satova, pogotovu sta sve nude.Tako da drugari pasce neki citizen uskoro...:)
-
...ajd` da ne kažem ono što već i ptice cvrrrkuću na forumu => sa Citkom sigurno i provereno napred !
Ujedno, evo odmah i predloga za isti brend (imao ga, vrrrhunski sat, pa još i presvučeni Ti sa safir prozorčetom i odličnim E815 kalibrom)
http://i62.tinypic.com/j0i8go.jpg
Ako te ne mrzi, imaš i ceo test (tj. moje vidjenje) =>
http://www.svetsatova.com/forum/f66/...-51l-7105.html
...tu je i filmić vezan za lume =>
https://www.youtube.com/watch?v=3Z1vASMWSLs
-
Citat:
backarelli kaže:
Procitao sam celokupan tvoj utisak o ovom satu, jako lepo.Interesuje me koliko si platio sat?
-
Mislim negde oko 370e nov u radnji , slagaću....
-
Aha,oko 360-380 evra je nov. Mnogo lep Citizen.
-
Gde ima da se kupi taj citizen, u toj varijanti titanijum-safir. Pre izvesnog vremena je jedan moj prijatelj hteo da uzme bas taj model, ali nigde nije mogao da ga nadje. Cini mi se ta varijanta nije tako cesta cak ni na internetu.
-
-
Nije to taj isti sat. Nema isti mehanizam i nema safirno staklo.
-
Nigde sad ne mogu da nadjem tu moju temu ili post. Ja sam već opširno napisao razlike sva tri modela ,koji su na oko isti, a bitne razlike su u pitanju. Moj (bivši, sada kod JovanaHN) je bio u najboljoj varijanti, sa poboljšanim kalibrom (820 umesto 815) , sa safirnim staklom i sa logom promastera na ciferu. Stvarno ne znam gde bi se mogao naći, možda na ebay-u...
Ja sam probao inisam našao taj moj post (da ne pišem ponovo ispočetka) , pa ko ima volju, nek potraži
-
Ja sam vidio na Ebay-u model sa safirom, titanium, ali je mehanizam Calibre 812 i ima logo promastera na ciferu
Vjerovatno nije isti Titanium 200M Citizen Eco Drive Alarm Chronograph Sapphire Perpet Cal BL5251 53L | eBay mehanizam nije ovaj sto kaze Baki. Taj sa 820 nigdje nisam nasao.
Inace mi se bas svidja super sat
-
-
Citat:
backarelli kaže:
Mislim negde oko 370e nov u radnji , slagaću....
Hvala puno.