Potrebna pomoc u izboru sata. Festina, Jacques Lemanes ili nesto trece?
Interesuje me da li neko moze da mi pomogne u izboru novog sata,dvoumim se izmedju tri sata a slabo se inace razumem u iste pa bi bio zahvalan ako bi mi neko pomogao!?
U pitanju su ova tri sata: Jacques Lemans (1-1672F) i (1-1635C),i Festina (F16567-8)!
Jacques Lemans (1-1672F) mi je favorit!
Dobrodosla je i preporuka za neki drugi sat u ovom rangu!
Hvala unapred!!!
Re: Potrebna pomoc u izboru sata. Festina, Jacques Lemanes ili nesto trece?
Nemam ništa protiv tvog izbora, ali pošto si tražio i preporuku za nešto drugo u tom cenovnom rangu, smatram da su Citizen-i sa sledećeg linka daleko kvalitetniji. Inače u SENSE trenutno daju dobre popuste za preko 100 modela. Pogledaj tamo i SEIKO satove.
A ako malo pročešljaš po sajtu naćićeš više tema za pomoć u kupovini satova sa kvalitetnim komentarima o modelima, mehanizmima, cenama i načinima kupovine. Budi strpljiv dok ne saznaš baš ono što bi hteo, jer za 250-300 E možeš kupiti sjajan sat, ali i napraviti promašaj, zatrčati se u neki modni brend i baciti uzalud bar pola sume...pozdrav!
Citizen satovi
Hvala puno na savetu,potrudicu se da te poslusam i da malo pogledam po netu,da se malo vise informisem pre kupovine!
Nego koji model bi mi preporucio od ova tri ponudjena,i kakvi su generalno ovi Jacques Lemans satovi znas li nesto o njima?
Hvala jos jednom,pozz!!!
Nikolica,ukucaj ''Jacques Lemans '' u pretraživač ovog foruma.
Pretrazi forum (mislim da najvise fragmenata ima u sekciji: Pristupacni satovi). Koliko sam ja nasao taj sat pokrece Miyota OS 20 quartz mehanizam (To je japanski, Citizenov mehanizam), za koji je meni svojevremeno receno da je OK u tom cenovnom rangu.
Sto vec rece umbra, 200 - 250 evra je suma koja ti vec omogucava da pomalo i biras. Ako te zanimaju satovi, mozes naci i ponesto sa automatik mehanizmom. Imas Vostok - Europe modele u Poklon ducanu, ili neki od Seiko. Pogledaj u BMP-u Candino ili Sector. Mislim, ovo ti predlazem cisto da steknes neki uvid u ponudu. Mozda ce javiti neko od iskusnijih da ti stogod konkretnije kaze.
Hvala svima na pomoci!
Valjda cu naci nesto pametno(nadam se)!
I naravno,bilo bi pozeljno da mi neko iskusniji konkretno kaze sta da gledam,kad vec kupujem da kupim nesto sto zaista valja!
Ako ne znaš šta ćeš a ti onda CITIZEN NIGHTHAWK-a, nebitno koji model. Uvek je best-buy
Nikolice, u ovom podforumu imaš baš dosta tema sa sličnim pitanjem, predlažem da pročitaš sledeću, malo svežiju:
http://www.svetsatova.com/forum/f117...evra-4885.html
Kao što umbra reče, Citizen predstavlja dobar izbor, ali pogedaj i Swiss Military. Ako si spreman da potrošiš i malo više pogledaj i "švajcarce", Tissot i Certinu.
Pošto je taj Jacques Lemans crni sat, možda ti bude interesatna i sledeće tema: http://www.svetsatova.com/forum/f64/...tovi-4881.html
Iako znam da bi ti voleo da ga što pre kupiš, moja preporuka je da ne žuriš dok ne saznaš i ne naučiš malo više o satovima.
Pozdrav.
Hvala jos jednom svima na savetima!
Veruj mi, mnogi su došli na ovaj sajt sa vrlo konkretnim pitanjem, najčešće vezanim za pomoć oko izbora sata i bez ikakvog znanja o satovima uopšte. A onda su bukvalno otkrili divan, tihi, "paralelni", do tada neopažen svet, i saznali više o jednom od najfinijih dometa ljudskog inženjeringa. A kada ti um uroni u majušni mehanizam, sastavljen od par stotina delova, koji skoro savršeno radi decenijama i više i u čiji razvoj i izradu su uloženi milioni radnih sati mnogih majstora u poslednjih nekoliko vekova, onda povratka na površno gledanje više nema. Tada će ti biti jasno i nešto na prvi pogled neshvatljivo, a to je da vredi dati i nepojmljivo velike pare za sat koji radi manje precizno od bilo kojeg kupljenog na pijaci za par stotina dinara. Kao što pojava fotografije nije uništila slikarstvo, tako ni pojava kvarcnih mehanizama nije zaustavila razvoj i proizvodnju klasičnih mehanizama. Sve skupa to fino koegzistira jedno uz drugo, nudeći nam danas ogroman izbor. Vredi ući u taj mali svet...veruj mi...ako ni zbog čega drugog, ono zbog pomeranja granica sopstvenog saznanja! Srećno!