-
Pomoc pri kupovini sata..
Zlatar kod mene u gradu, nudi mi sat: Emporio Armani Orologi - AR0584
Detaljnije specifikacije imate na sledecem linku:
Sat je u inzvarednom stanju, sto bi se reklo kao nov, e sad me zanima, kolika je realna cena ovakvog polovnog sata, jer ne mozemo nikako da se nagodimo oko cene, ni on kao prodavac, ni ja kao kupac, pa mi je potrebno vase misljenje, do preko koje cene ne uzimam sat?
Hvala unapred na odgovoru.
Pozdrav
-
Re: Pomoc pri kupovini sata..
JAO , 41000 :banghead:
Bolje ti nama kazi koliko ti para planiras da izdvojis za sat, i dobices puno boljih predloga, tj kvalitetnijih satova od ovog Armanija.
dobrodosao na forum
-
Dobrodosao no forum! :thumbup:
Tesko je reci, pogotovo kad se radi o polovnom modnom satu..
Taj sat je (nav) ovdje u radnjama oko €200 (23.250din),
a na internetu se vec moze naci za jedno €175 (20.350din).
/edit
wow, tek sad vidim da je kod Beric-a haman 42.000 dinara!!!
200% http://i.imgur.com/UJf55.gif
-
Ovaj sat u inostranstvu košta oko 200 evra (a i to je puno za taj sat).
Kod Berića je precenjen.
Maksimalno za njega možeš dati 100 evra.
Ipak,poslušaj savet iz posta 23 jewels
-
Ne kupuješ odijelo pa da gledaš Armani!
Znači,poslušaj člana 23jewels !
-
Hvala na dobrodoslicama :)
Pa sta znam, ovaj mi je jako zapao u oko, znam da je stariji model, i posmatram ga vec 1. god,a a eto prilike da ga uzmem bukvalno novog ispod cene, jako je elegantan i bas po mom ukusu, ali ne znam koliko mogu da ponudim za ovakav sat, pre pola godine dok nije stigla nova kolekcija Armani satova u BPM, ovaj model je kostao 36.000 din, ali bas mi se nista ne svidja iz nove kolekcije.
-
1 Priloženi(h) fajl(ova)
Zašto Armani ? Vidim da si pratio samo taj brend. Ovde ćeš teško naći nekog ko je pristalica tog modnog brenda...
Uhhh... pa za te pare (uz malo truda) se može uzeti i elegantni Citizen kalibra 9000 :w00t:
Prilog 35977
-
Ukoliko volis modne satove i ukoliko ti se taj model bas svidja uzmi ga, ali veruj mi da ces ga nositi na ruci samo kao modni detalj jer ukratko receno - to nije kvalitetan sat i u njegovoj ceni 1/4 ucestvuje kvalitet a 3/4 je ime, sto znaci da za mnogo manje para mozes dobiti kvalitetan sat koji ce dugo raditi.
-
-
wtf. :crying:
Jel' taj Beric stvarno retardiran ili se samo pravi glup?
-
Primer neprofesionalnosti. I ako većina ljudi ne zna šta u koji sat ide, koji mehanizam, itd. ipak nije u redu. Trebalo bi znati nešto o onome što prodaješ!
-
Ma rekao bih da je u pitanju samo dobra, stara aljkavost... Skoro svuda u opisu, pise: MIYOTA. Onaj ko je unosio podatke je radio po inerciji..... :D (Mislim, ovo nikako nije opravdanje...)
Ljudi koji nisu satomani i satofili, ne poznajuci marke satova, traze sigurnost u brendu. Rolex, Omega, Breitling za koji su, verovatno culi, im nisu dostupni, a: Armani, Cavalli, DKN, bla,bla... su prepoznatljivi brendovi i asocirani su sa kvalitetom (sto eventualni kvalitet odece pomenutih, nema nikakave veze sa satovima druga je prica), tako da novajlije bivaju zavedene (ne pricam napamet, ubedjivah nekoliko njih :D).
Seiko i Casio su im kao Q&Q.... Ono, sat za decu...Vecina bi mozda i pomalo da poseduje neki statusni simbol te im ti japanci ne "zavrsavaju posao"...
Zato smo mi tu da razvejemo magle marketinga i izvedemo na pravi put :D
Ja sam, pre nego sam dosao ovde, bio skeptican prema markama koje nose imena proizvodjaca konfekcije, ali sam mislio da su Fossil i Timex nekakvi super satovi. Casio i Citizen sam postovao ali sam mislio da oni uglavnom prave digitalce. Takodje sam mislio da mehanicki satovi kostaju kesu zlata.
-
Ma ja ih skroz razumem, ta Miyota pogoni devedeset posto konfekcijskih satova i fejkova, tako da je dosta ljudi po difoltu naviklo da je taj mehanizam u satu. Naravno, primetio sam da je ponekad na forumu moderno pljuvati Swatch (čiji sam poštovalac) a Citizen veličati (a oni su negde pandani u proizvodnji mehanizama), meni je lično gotivan Citizen, pogotovo mehanički, ali me malo nervira ta Kineska hiperprodukcija mehanizama....Naravno da treba biti objektivan, ovde je verovatno nemar u pitanju.
-
Ovaj Armani ispada duplo skuplji od Monstera i skuplji od Nighthawka.
Ovakvu glupost i neprofesionalizam necu ni da komentarisem.
Svasta!
-
Armani samo peca na ime, i ništa više. Više se isplati kupiti no name sat koji ima isti mehanizam i izgleda isto toliko elegantno, ali nema potpis bilo kog italijanskog (ili nekog drugog zapadnog) dizajnera, koji sigurno i ne može da nabroji svaki proizvod koji se prodaje pod njegovim prezimenom. Suština je ono što je napisao Bezbi:
Citat:
Ukoliko volis modne satove i ukoliko ti se taj model bas svidja uzmi ga, ali veruj mi da ces ga nositi na ruci samo kao modni detalj jer ukratko receno - to nije kvalitetan sat i u njegovoj ceni 1/4 ucestvuje kvalitet a 3/4 je ime, sto znaci da za mnogo manje para mozes dobiti kvalitetan sat koji ce dugo raditi.
Bolje je kupiti neki no name sat koji je dizajnirao neki Li Kung Fu, ali koji u sebi ima pristojan mehanizam, nego platiti više samo zato što ga potpisuje prodavac fancy gaća i potkošulja. Najbolje bi bilo da se prodavac gaća drži prodaje gaća, al' šta se može, tržište je tržište, svaka roba ima svog kupca i to je to.
-
Citat:
Neša kaže:
Najbolje bi bilo da se prodavac gaća drži prodaje gaća, al' šta se može, ...
upravo tako, ili, sto bi prost narod reko: ne supra crepidam sutor iudicaret, ali je odavno trend da se prodaje ime, a sporedno je na cemu je ispisano: na gacama, patikama, satovima, wc solji... na srecu, tu smo da prosvet(l)imo. :D
-
Neko jednostavno voli da mu piše "Armani", "Versace"...sličan sat može da nađe na kp za desetinu cene i manje.
-
4 Priloženi(h) fajl(ova)
Naravno da je tako, jer tržište postavlja uslove igre. S druge strane, mislim da je grehota ne razmotriti sledeće modele:
Prilog 36067Prilog 36068Prilog 36070Prilog 36069
Prva dva koštaju oko 50€, treći oko 100, a poslednji oko 140.
Da se razumemo, nemam ja ništa protiv toga što neko drugi kupuje Armanijeve satove, već zdušno podržavam. Mislim da je to čak i veoma korisno za društvo i državu u celini, ma koja država to bila. Na taj način se puni budžet (PDV, carina i sl. u zavisnosti od tržišta), održava se zaposlenost (u ovom slučaju kineska i italijanska, kao i u zemlji prodaje) i privreda radi. Štaviše - što skuplje, to bolje iz navedenih razloga. Isto tako, još više podržavam kada neko kupi i sat od 10.000€, jer time je dao čak 2.000€ za dalje obrtanje.
Da ne bude zabune, ovde se uopšte ne zezam. Potrošnja je korisna za svako društvo i ovo podržavam sa ekonomske strane. Kao ljubitelj satova, i dalje stojim iza tvrdnje da Armani treba da pravi gaće, a ekonomski podržavam da neko plati i 200€ za dotični deo odeće koji će na kraju dana biti napred žut, a pozadi braon.
-
Citat:
i dalje stojim iza tvrdnje da Armani treba da pravi gaće,
Da li bi imao isti rezolutan stav da Armani krene putem Bulgarija, recimo, i ozbiljno se posveti horologiji? :)
-
Uh, ne znam kako da odgovorim, osim onom izrekom - da je baba muško, zvala bi se Duško :D
-
-
3 Priloženi(h) fajl(ova)
Citat:
Neša kaže:
nego platiti više samo zato što ga potpisuje prodavac fancy gaća i potkošulja. Najbolje bi bilo da se prodavac gaća drži prodaje gaća, al' šta se može, tržište je tržište, svaka roba ima svog kupca i to je to.
UUuuffff , nemoj tako bata-Nele , znaš da imam Bosh . Prilog 36073 Do duše, ne prave gaćePrilog 36072 Prilog 36074
Citat:
Neša kaže:
da je baba muško, zvala bi se Duško :D
...možda je armani baba, te imaju načelo "Armani-`Odi Babi da te Baba zgrabi !" pa ko da odoli eejjjjjj.....
-
1 Priloženi(h) fajl(ova)
Pricajte vi sta hocete za Citizen i Seiko, ali oni nikad nece napraviti ovakav elegantan sat:
(iz svoje kolekcije je)
Prilog 36075
Mozda , jesu, tj jesu sigurno ako tako kazete, jer se nerazumem bas oko mehanizma sata, bolju Citizen i Seiko, ali od dizajnu i eleganciji, mislim da tu nema dileme, nije tu samo "Brend" kao "Brend", ne primam se ja na to da li je "Armani" ili "Festina"/"Fossil", ali nemojte mi reci da ce neka devojka zagledati u unutrasnjos (mehanizam) sata, njima je lepsa skoljka, nego motor :)
-
Brate, promašio si forum :laugh:
-
Hehe, mozda i jesam :-) ali razumece me narod, imam 20 god, i skoro sam usao u svet satova :-)
Voleo bih da vidim Seiko ili Citizen do 300€ , koji ce me ocarati, pod uslovom da je za omladinu, a ne onaj njihov standard "čičinski" satići :-P
-
ma, salimo se mi malo, malidzordze, ne zameri, i razumemo, naravno, i godine i potrebe i zelje...
ali, varas se ako mislis da seiko, citizen, orient, festina... nemaju atraktivne modele i da se za 300 dolara ili eura ne moze kupiti sat koji je i lep i moderan i kvalitetan. ;)
pogledaj, npr. ovu temu: http://www.svetsatova.com/forum/f102...voga-3378.html
a i jos mnogo slicnih u ovom delu foruma...
-
Drago mi je da ima ljudi koji razumeju ne iskusnu omladinu poput mene..naravno da se varam, sigurno ima nekih modela i za moj ukus, ali eto... tu ste vi da pomognete :-)
-
Citat:
Neša kaže:
:laugh:
-
Ma opušteno, bre, druže, može da se iskopa elegantan sat i ovih proizvođača, kao i nekih drugih, a ako hoćeš neki mladalačkog dizajna, ima i to da se nađe, samo treba tražiti. Priče o mehanizmima se ljudi obično sete kada slučajno (ili pak namerno) pokvase sat, pogledaju na njega, a tamo - kvrc! ;)
@Baki, brate moj, Bosch proizvodi dobru tehničku robu. Imam njihovu bušilicu, a davno sam imao čak i njihov mobilni koji me je dobro služio, pa ne verujem da ćeš ti imati problema sa satom, koji inače cool izgleda. Uostalom, nije isto praviti bušilice i gaće :D
-
Citat:
sima hrabri kaže:
ma, salimo se mi malo, malidzordze, ne zameri, i razumemo, naravno, i godine i potrebe i zelje...
ali, varas se ako mislis da seiko, citizen, orient, festina... nemaju atraktivne modele i da se za 300 dolara ili eura ne moze kupiti sat koji je i lep i moderan i kvalitetan. ;)
pogledaj, npr. ovu temu:
http://www.svetsatova.com/forum/f102...voga-3378.html
a i jos mnogo slicnih u ovom delu foruma...
Evo, vec sam se zaljubio u ovoj temi sto si mi poslao link u jedan sat, rec je o: Casio BEM-503L-7A
Vec sam pronasao detalje o satu na ovom linku:
Zanima me da li ima u Srbiji da se kupi isti ovakav model? Pronasao sam BEM-502L-7A
A ovaj 503 ne mogu da pronadjem online.
-
-
Ma pusti varijantu, glavno je da je momak spašen i da je postao deo ekipe ;)
-
1 Priloženi(h) fajl(ova)
Ima i beli, samo je braon kais
Casio BEM-502L-7A
Mada, mi je i ova 506-a kao lutka lepa
http://www.satovi-online.com/catalog...7a-p-3264.html
-
Citat:
malidzordz kaže:
Pricajte vi sta hocete za Citizen i Seiko, ali oni nikad nece napraviti ovakav elegantan sat:
(iz svoje kolekcije je)
Prilog 36075
Mozda , jesu, tj jesu sigurno ako tako kazete, jer se nerazumem bas oko mehanizma sata, bolju Citizen i Seiko, ali od dizajnu i eleganciji, mislim da tu nema dileme, nije tu samo "Brend" kao "Brend", ne primam se ja na to da li je "Armani" ili "Festina"/"Fossil", ali nemojte mi reci da ce neka devojka zagledati u unutrasnjos (mehanizam) sata, njima je lepsa skoljka, nego motor :)
ovo je prvo na sta sam naleteo:
Seiko Premier Alarm Chronograph Quartz SNA587P1 SNA587P SNA587
cak i lepsi i elegantniji a da ne pricamo o kvalitetu!
-
Stvarno su cene "smesne" u odnosu na "Armani" satove, npr. ovaj Casio je vrh, a cena mu je oko 10.000 din. Sad vidim koliko je to modno ime izvikano :confused:
-
Citat:
malidzordz kaže:
(iz svoje kolekcije je)
Prilog 36075
http://skepticon.org/wp-content/uplo...01/knapp01.png
Seiko SSB035P2 ~ €105 (12.150din) :thumbup:
http://images.gittigidiyor.com/5690/...56904793_2.jpg
-
@23jewels: Uh, tu 506 cu kupiti...ko ce da stedi pare za Longines... :D
-
Brado,pocni da pusis....masta radi svasta...vidis mene:man_in_love:
-
Citat:
malidzordz kaže:
Voleo bih da vidim Seiko ili Citizen do 300€ , koji ce me ocarati, pod uslovom da je za omladinu, a ne onaj njihov standard "čičinski" satići :-P
Joooj,bre brate. -.- :D
Ne postoji bolji sat do 150 evra od Casio.
Amin.
-
malidzordz,zaboravih da uputim reci hvale na racun tvog avatara :D
pepa prase xD