Re: Pomoc oko izbora sata...
Time Force je modna marka koja je relativno mlada i nema izgrađenu reputaciju.
Za te pare bih ti predložio da potražiš nešto među proverenim proizvođačima-Casio,Seiko,Festina...
O kopijama nam je mišljenje takvo da je pravilnikom foruma zabranjena diskusija o njima.
Što reče jedan član-''Lažni satovi za lažne ljude''
Kopiju nemoj kupiti nikada!
Onda bi stvarno bilo lepo da mi predlozite neki model u ovom slucaju Seiko... :) Iskreno nemam prestavu ni cene kako se krecu za satove...
Svidjaju mi se:
Seiko SNDC41P1
i
Seiko SNDD05 kad bi imao belu platformu :)
Za sta sluzi Tachymeter?
Onda kupuj ;). Tachymeter služi da približno izmeriš brzinu kretanja nekog vozila . Pretpostavka je da rastojanje koje vozilo treba da pređe iznosi 1 km i da se ne kreće sporije od 60 km/ h pošto je to minimum na skali. Dakle kada vozilo startuje ti startuješ štopericu. Kada vozilo pređe 1 km , zaustaviš štopericu. Ako se sekundara štoperice zaustavila na recimo 20 sekundi to znači da se vozilo kretalo brzinom od 180 km na sat itd. Interesantan dodatak, u praksi ga malo ko koristi ali je interesantan.
Dodao bih samo da ti je model Seiko SNDD05 znato čitkiji zbog boje brojčanika.
Jos samo mi recite gde bih mogao takav sat da klupim, neka prodavnica u Srb?
Pa naruci preko Sense-a. :D Procedura je prilicno jednostavna.
Možda bi čovek voleo da vidi uživo sat, pre nego što ga kupi. Ili barem neki model iz iste serije, da "opipa" o čemu se radi. Ako si iz Beograda ili okoline, Sense ima prodavnicu u Merkatoru. Seiko satove imaš i u Zlatarni Celje u Ušću, kao i u Vitanovu (Vasina). Ovo su prodavnice koje znam "iz glave", sigurno ima još koja. Generalno, Sense (satovi-online) ima najpovoljnije cene.